Суровоядство - втора тема

• 88 089
  • 759
  •   1
Отговори
# 675
  • по пътя
Недостиг на б12 имат и хора, които ядат месо, така че не виждам за какво трябва да се замълчи  newsm78

# 676
Недостиг на б12 имат и хора, които ядат месо, така че не виждам за какво трябва да се замълчи  newsm78
а ти сигурна ли си в това, което пишеш  Peace

# 677
Има доста зърнени закуски обогатени с вит Б12 , бирената мая също съдържа този витамин  когато съм била на суровоядство винаги съм вземала и бирена мая .
Недостатък на суровоядството според мен е ,че зимно време просто ти се хапва нещо топличко .

# 678
Не мога да не се чудя заклети НВ ВМД и месо-скаро-маниаци какво търсят в тема за СУРОВОЯДСТВО?   newsm78
а ти сигурна ли си в това, което пишеш  Peace
Абсолютно.

# 679
  • по пътя
Има доста изследвания по въпросите на Б12, макар че го препоръчват за пиене като добавка и там са доста условни нещата и общо взето са предпазливи, поради много малкото изследвания. Да, има хора, които ядат месо и имат недостиг, да не говорим, че при някои този недостиг е най-малкият проблем при лошо хранене.

# 680
  • София
Не мога да не се чудя заклети НВ ВМД и месо-скаро-маниаци какво търсят в тема за СУРОВОЯДСТВО?  

Може би се опитват да спасят нечий живот. Веганството и суровоядството са не просто нездравословни, а представляват реална опасност за живота. Не точно твоя, ти добре си хапваш, но Лунно момиче определено има нужда от помощ.

# 681
Не мога да не се чудя заклети НВ ВМД и месо-скаро-маниаци какво търсят в тема за СУРОВОЯДСТВО?  

Може би се опитват да спасят нечий живот. Веганството и суровоядството са не просто нездравословни, а представляват реална опасност за живота. Не точно твоя, ти добре си хапваш, но Лунно момиче определено има нужда от помощ.
И кой е толкова всесилен и всезнаещ, че да има правото да определя кой се нуждае от помощ, без да е поискана?    Laughing

# 682

Тук няма да се съглася с теб?! Какво искаш да кажеш, че консумирането на топлинно обработена храна и яденето на месо са много полезни? Не искам да споря, но начинът на хранене и личен избор на всеки един от нас.

# 683
Бира не пия, но бирена мая - приемам.

# 684
За витамини от групата B - има бая причини да не могат да се усвояват независимо от диетата (изменения в храносмилателната система, генетични, пр). Ако има такива съмнения се правят изследвания и се доказва.

Дали веганството и суровоядството са нездравословни или представляват опасност за живота - зависи от текущото здравно състояние и дали диетата е балансирана. Дали ще е балансирана не зависи от това дали в нея ще има животински или не, а дали ще има адекватно съотношение на макронутриенти.

# 685
  • по пътя
Не съм нито веган, нито суровоядец, не обичам месо от дете и не ям неща, които не обичам.
Не зная каква опасност за живота е, при положение, че от векове нашият народ спазва християнските пости, които са около 200 дни в годината. Радвали са се на доста добро здраве именно заради това, че са имали такива периоди на разтоварване. Чак пък да  имам нужда от помощ, май е малко прекалено., но благодаря за загрижеността. Grinning
От седмица ям усилено белтъчна храна и се чувствам ужасно, никога не съм се чувствала толкова зле, но такава беше препоръката на диетолога. Радвам се, че идват пости и  ще приключа с това, не ми понасят много явно. Confused

# 686
  • София
Дали веганството и суровоядството са нездравословни или представляват опасност за живота - зависи от текущото здравно състояние и дали диетата е балансирана. Дали ще е балансирана не зависи от това дали в нея ще има животински или не, а дали ще има адекватно съотношение на макронутриенти.

Диета без животински продукти не може да бъде балансирана, защото основни макронутриенти се съдържат само в тях.

От седмица ям усилено белтъчна храна и се чувствам ужасно, никога не съм се чувствала толкова зле, но такава беше препоръката на диетолога.

Ако "белтъчната" ти храна идва главно от боб, соя и нахут, нормално е да се чувстваш ужасно.

# 687
Диета без животински продукти не може да бъде балансирана, защото основни макронутриенти се съдържат само в тях.
Това според кого?    Laughing
Да не споменавам, че хич не е вярно ......

# 688

Макронутриенти:
- Белтъчини
- Въглехидрати
- Мазнини

Човешката видова храна позволява да бъде със и без наличие на животински продукти. Достатъчно примери има за народи, които поддържат отлично здраве и в двата варианта.

# 689
Доколкото знам темата не е "За или против вегетарианство/веганство".
Има отделна такава тема, в която да се правят подобни изказвания, та се чудя защо и тук трябва да се водят подобни спорове и да се дават непоискани съвети от "компетентни" специалисти. Всеки носи глава на раменете си, за да прецени какво е полезно за него и какво не. Агресивното доброжелателство никога не постига желания ефект, ако сте забелязали.

Общи условия

Активация на акаунт