Човек и добре да живее, есента идва и в Италия ( тема 141)

• 30 783
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
Барбич, как е възможно публикациите ти да са намалели?!? (от запомнящото се 666 на 665)

# 136
Не знам. Сигурно са изтрили някоя стара тема, в която съм писала. Рано или късно ще си върна the number of the beast, обещавам.  Simple Smile

# 137
  • Milano
Как сте другарки?

Моля за съвети какво да подаря на 5г дете от градината?

Видях покана в гардеробчето за Р.Д. на момиче от групата на детето ми.
''Купона'' ще е в Макдоналдс, ако има значение.

Питах учителката, каза че било главно повод ''да бъдели заедно'', можело боички или нещо подобно.

Нито познавам детето, нито родителите, за да питам какво му харесва.

Ако може да споделите опит с вашите, че Р.Д. е в понеделник, мерси.

# 138
Regi, при нас е практика при дожденни дни родителите да откриват lista regalo в близък магазин за играчки, където родителите на поканените деца отиват и оставят парички, обикн. квотата е 5 евро. В началото ми се струваше тъпо, после оцених ползата - родителите са освободени от задължението да мислят какво да подарят, а родителите на рожденника не получават купища безполезни или повтарящи се неща, а купуват по-голям и стойностен подарък, който инале самостоятелно никой не би взел. Ако все пак съм поканена на РД без листа, аз обикновенно взимам блузка или нещо подобно - на тази възраст имат предпочитания и ако не ги знаеш и не уцелиш играчката, тя оставя забравена, та не рискувам, от блузки винаги има нужда.

# 139
Regi, при нас е практика при дожденни дни родителите да откриват lista regalo в близък магазин за играчки, където родителите на поканените деца отиват и оставят парички, обикн. квотата е 5 евро. В началото ми се струваше тъпо, после оцених ползата - родителите са освободени от задължението да мислят какво да подарят, а родителите на рожденника не получават купища безполезни или повтарящи се неща, а купуват по-голям и стойностен подарък, който инале самостоятелно никой не би взел.

Да, това определено е смислено!
Аз често подарявам книжки, те сякаш никога не са в повече.

# 140
  • в едно миланско село
Regi, при нас е практика при дожденни дни родителите да откриват lista regalo в близък магазин за играчки, където родителите на поканените деца отиват и оставят парички, обикн. квотата е 5 евро. В началото ми се струваше тъпо, после оцених ползата - родителите са освободени от задължението да мислят какво да подарят, а родителите на рожденника не получават купища безполезни или повтарящи се неща, а купуват по-голям и стойностен подарък, който инале самостоятелно никой не би взел.

Да, това определено е смислено!
Аз често подарявам книжки, те сякаш никога не са в повече.

при нас за детски рождени дни няма такава практика, съответно и ние сме от тия с книжките.
до миналата година малката (днес ми направиха забележка в офиса, че я наричам така, но как да ги разгранича инак?  newsm78) мрънкаше, че само тя подарявала книги и не забелязвала особен ентусиазъм, но в момента е много модно, даже се налага да обикаляме, или да търся в Интернет детски книжки от някакви техни си поредици.

Реджи, като бяха малки, и при непознати родители/деца, гледах точно разни "приложни" подаръци. хубави книжки за оцветяване от книжарница, а не от супер, духащи фулмастери, пазели, пластелин с формички, тематични мозайко-подобни (перфектни за рождени дни, от 5-10 евро), любимият ми калейдоскоп (който намерих само в магазина на Палацо Реале и купих в индустриални количества за подобни поводи), серията арт атак, ако се сетя друго утре ще се допълня.

# 141

Видях покана в гардеробчето за Р.Д. на момиче от групата на детето ми.
''Купона'' ще е в Макдоналдс, ако има значение.

охо, запо4нахте купоните  Joy
зна4и в Мек, както казват тук на Макдоналдс, подаръците се отварят един по един и се обявява кое от кой е (като сватбата в 4ерна котка бял котарак).  децата крещат дружно "Скарта, скарта..". обикновено не са скъпи. роднини се изхвърлят понякога.
в имаджинариум има винаги идейни неща www.imaginarium.it
или пък нещо принцеско от магазина на дисни Wink

# 142
  • Milano
Благодаря ви за отговорите.

И съпруга мислеше за блуза, но според мен децата се радват повече на други неща.

Утре ще се разходя до едно чентро коммерчале.
Харесаха ми доста идеи, на място ще преценя какво предпочитам. Laughing

Джоя, ти пък с'a Дисни (аз само един магазин знам на корсо В. Емануеле и не смятам да се разкарвам дотам) Grinning.

Фейам, аз съм още ''назад в нещата''... не знам що е то Арт аттак, духащи флумастери newsm78 и тематични мозайко-подобни?

Под пластелин с формички, Дидо' ли се има предвид?

А на купона само децата ли се черпят или и родителите ''помазват''? Laughing

# 143
А на купона само децата ли се черпят или и родителите ''помазват''? Laughing

за децата има по едно хепи миил и пар4е торта, за родителите както решат ...

# 144
  • някъде
Някой дали би могъл да помогне по следният казус Rolling Eyes
Свекърва ми от 6 години е в Италия и досега не е била осигурявана, но миналата година срещнала нейна позната, която и казала, че ако има навършени 60 години и има 1-2 години осигуровки може да взима някаква минимална пенсия... Тя си задейства нещата и сега си внася сама осигуровки, но според мен само си дава парите на вятъра. Много ще съм благодарна, ако някой знае нещо по въпроса  bouquet

# 145
Малко нахлувам в темата след доста години, но видяхте ли го това? Направо нямам думи...

# 146
Тази е сериозно bruciata. Надявам се, че няма пациенти Shocked поведението й е като по учебник (от нейните).

# 147
Луда жена, чисто луда. Ама и злобна. Добре, че момичето е реагирало.

# 148
Някой дали би могъл да помогне по следният казус Rolling Eyes
Свекърва ми от 6 години е в Италия и досега не е била осигурявана, но миналата година срещнала нейна позната, която и казала, че ако има навършени 60 години и има 1-2 години осигуровки може да взима някаква минимална пенсия... Тя си задейства нещата и сега си внася сама осигуровки, но според мен само си дава парите на вятъра. Много ще съм благодарна, ако някой знае нещо по въпроса  bouquet
Ехх че лесно се взимала пенсия .Една две години бачкане , навършени 60 год. и хоп пенсионер в Италия ? Shocked
Ако е така супер . Crazy
А колко е тази минимална пенсия за една две години бачкане в Италия ? newsm78
Споделете ако знаете нещо по този въпрос , че и аз се заинтригувах честно казано. Mr. Green

# 149
  • в едно миланско село
и аз чакам някой да сподели за пенсията. белким съм се объркала и се докопам до нещо преди заветните 67, пък ако трябва година-две да плащам някъде - нема проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт