Човек и добре да живее, есента идва и в Италия ( тема 141)

• 30 716
  • 742
  •   1
Отговори
# 405
О аз хич не държа на фирмени неща. Мисълта ми беше по-скоро "От какво се оплакват италианците, какво им липсва най-много". Ето аз примерно, не съм човек, който обича да излиза или да пазарува от фирмени магазини, единственото скъпо удоволствие е пътуването за съжаление. Примерно според Матео ще се оправим много добре, но той е някак си оптимист, а и според мен не е напълно наясно какво го чака.  Laughing За съжаление ние ще трябва да плащаме наем, търсим нещо за около 650 евро плюс разходите.
И понеже имам италиански приятелки които ми казват, о положението тук е толкова зле, такива лишения търпим и тн... ами аз не търпя кой знае какви лишения в момента примерно или поне така си мисля, след като имам апартамент и храна съм ок.

# 406
ми кажи му един реалисти4ен бизнес план да ти прати, конкретности, какви ги мисли такива оптимисти4ни, амаха   Laughing

# 407
Tи се шегуваш, ама той ми прати екселска таблица на всички месечни приходи/разходи  Laughing според която трябва да се справим, ама аз си мисля, че на хартия нещата са едни, реалният живот е съвсем друго. Честно казано не знам как ми ходи по свирката, а не ме е зарязал още. Аз ако бях на негово място нямаше да издържа.

# 408
  • в едно миланско село
О аз хич не държа на фирмени неща. Мисълта ми беше по-скоро "От какво се оплакват италианците, какво им липсва най-много". Ето аз примерно, не съм човек, който обича да излиза или да пазарува от фирмени магазини, единственото скъпо удоволствие е пътуването за съжаление. Примерно според Матео ще се оправим много добре, но той е някак си оптимист, а и според мен не е напълно наясно какво го чака.  Laughing За съжаление ние ще трябва да плащаме наем, търсим нещо за около 650 евро плюс разходите.
И понеже имам италиански приятелки които ми казват, о положението тук е толкова зле, такива лишения търпим и тн... ами аз не търпя кой знае какви лишения в момента примерно или поне така си мисля, след като имам апартамент и храна съм ок.

е, нали затова говорим, не се знае за кой какво що е лишение  Wink
ще се справите и така, да, но все пак мисля, че идваш знаеща езика и нямаш проблеми да търсиш нещо допълнително. и в никакъв случай не визирам нискоквалифицирано, но може би нископлатено в началото-да. все пак, ако намериш нещо за 800-1000 евро няма да сте далеч от 3-те хил. дето ги спрягаме  Laughing

пс. на италианците им липсват същите неща като и на българите - якета от 300 евро нагоре, фирмени чантета и тем подобни. ако не си такъв тертип, дето страда от липсата им, немаш липса, но имаш пътуване от време на време   Laughing

# 409
Хах, ами явно не общувам достатъчно с хората, затова не съм наясно.
Не знам, с моята диплома все едно нищо не съм учила, затова не знам колко квалифицирано нещо мога да намеря, при всички положения се надявам да успея да намеря все нещо. Ако намеря нещо за 1000 евро би било супер, но пак ще сме далеч от 3000 те, за съжаление.
Както и да е, благодаря ви за отговорите, малко по-оптимистична се чувствам и аз.

# 410
Деси, според мен разходите при живот сингъл и живот в двойка не скачат драстично, така че действително можеш да се ориентираш от равносметката на Матео. Вземи сумата за лични разходи (тоест махаш наем и поддръжка на кола, ако има) и умножи х1.5, вместо автоматично х2 Peace. Според мен ще получиш доста реалистична сума.
(или число, но не и цифра... Феиам Twisted Evil ... и Лени и тя от онзи ден Twisted Evil Laughing)

# 411
  • в едно миланско село
Yakamoz, дипломата е за самочувствие и авторитет. като не си лекар, инженер, или адвокат, никой не ти я иска.

дет се вика и един кол-сентър в началото би ти бил от полза. пък, ти си малка, мож и да доучваш  Wink
(да не прозвучи, че те навивам за нещо, де, ти си знаеш в България как си, пък Матео, сори за старческия цинизъм, ама не е единствен  Twisted Evil)

# 412
(или число, но не и цифра... Феиам Twisted Evil ... и Лени и тя от онзи ден Twisted Evil Laughing)

ayyy иньоранти, аз дори не забелязах  bowuu много съм дзен ве4е  newsm08

# 413
Хайде сега, от един път дзен не се става. Laughing

# 414
  • в едно миланско село
[(или число, но не и цифра... Феиам Twisted Evil ... и Лени и тя от онзи ден Twisted Evil Laughing)

ох, няма даже да се оправдавам с италианския, щото и на български в разговорния се използва "една добра цифра", а не "едно добро число" като иде реч за заплати.
баси и педантката си станАла  ooooh! Joy

# 415
Хах, е не, щом сме се решили вече на тая стъпка няма да се връщам назад, плюс това матео би предпочел да дойде в София отколкото да ме остави. Все пак ми се струва, че ако не потръгнат нещата ще е по-лесно от там да дойдем тук, отколкото от тук да отидем там. Работата на Матео е доста по-добре платена от моята. Другото което ме притеснява е че той страда от спонтанен пневмоторакс и честно казано много бих се притеснявала тук да не получи криза, защото не знае български, а и лекарите тук не ми вдъхват вече много доверие.... Това е рационалната част, иначе аз си харесвам апартамента, харесва ми да съм близо до нашите, приятелите си и да си имам работа, която не е супер, ама все пак си е работа.

Barbabeau, аз имам и куче. Тук в софия ми струва около 60/80 лева месечно, само изхранването, в Италия нямам идея колко може да струва и Матео няма идея.

А да и не Ви казах, че според него ще е изгодно да се оженим  Laughing

# 416
  • в едно миланско село

А да и не Ви казах, че според него ще е изгодно да се оженим  Laughing

а те тва е голем проблем! с него требваше да започнеш, ама по него аз акъл не давам, освен на дъщеря си от време на време  Mr. Green

# 417
Защо е проблем? Не е много романтично, ама пък аз оценявам повече практичната гледна точка.

# 418
  • Milano
Якамоз, ти нали си живяла в Рим? Би трябвало да имаш представа за цени в суперите, заведения, сметки и т.н.

За жененето, ще взема някакви пари за moglie a carico и евентуални assegni familiari,ще си направиш веднага тессера санитария, обаче ти искаш ли го?

Откакто пишеш за това момче никога не си ми звучала ентусиастка (прекалено много проблеми си правиш). Незнам дали е до характер, труден период или друго.

# 419
Аз като си лягам с кокошките и после се включвам рано сутрин, става малко след дъжд качулка, ама какво да направя, като се 'емоционирам' и аз от някой проблем. А то става дума за женене тук, не е някой кой да е проблем!!!

Може би въпросният Матео (е не може да е лош човек с това име като на първородното ми чедо!  Laughing) има предвид, че е по-изгодно да се оженят от културна гледна точка, не икономическа. Не знам как да го нарека, но хората в Италия гледат много по-различно на женените двойки, отколкото просто гаджета. Издигаш им се моментално в очите. И това улеснява интеграцията, включително за търсене на жилище, работа, по институтции...

Якамоз, исках да ти кажа, че и ние сме правили подобна табличка. Много е полезна, в повечето случаи вярна, но и при нас беше изготвена с цел да убеди другия, че невъзможното е възможно  Laughing. А то и при нас опираш повече до емоционални аргументи, отколкото парично-стопанствени. Но таблицата е необорим документ!  Mr. Green Направи му и ти една таблица за евентуалния ви живот в София Wink.

Общи условия

Активация на акаунт