Човек и добре да живее, есента идва и в Италия ( тема 141)

• 30 673
  • 742
  •   1
Отговори
# 465
Зависи как ще се спазариш с месаря.Има някои ,които ,ако си им клиент ти дават гръкляните и крилата без пари.Друг е въпросът да си отмиришеш после къщата.Около месец съм готвила за моето куче,което веднъж се направи на Стефка Костадинова и падна върху някакви железа и цял месец беше болно,та чак/ неприсъщо за него/,но почти нищо не ядеше,освен пилешка чорбичка.Още помня миризмата която се носеше от къщи.Защо всъщност не искаш да му даваш гранули.Чистосърдечно питам.Мислиш,че боклуците в гр.са по малко вредни от от боклуците с които хранят кокошките.Или ти търсиш биологични шийки и крилца

# 466
Овчева,какво е това  Бимби ?
Аз си мисля ,че си струва хубав телефон ако разполагаш с парите Wink.

Последна редакция: пт, 06 дек 2013, 19:32 от MG18

# 467
  • Италия
Овчева, завидях ти за Бимби-то, честно. Наши приятели си го купиха преди две години, та от тогава ми е мечта тая машинка  Heart Eyes

Якамоз, много условности прехвърчат около теб, големи размисли, а пък страстите хич ги нЕма /или поне на мен така ми звучи  newsm78, дано да греша!!!/...Ми щом се обичате, вземайте се, пък другото ще се нареди, само желание да има  Simple Smile

Фей, аз също съжалявам за предколедната "честитка", дето си получила, но съм повече от сигурна, че е за добро!  Hug

Честит Никулден!!![/

# 468
Значи, аз не искам да споря за храненето при кучетата, кое е по-добро, кое е по-лошо. Давала съм гранули и съм виждала как се отразяват и сега виждам как се отразява натуралната храна. За мен това едно куче да живее цял живот на някакви гранули не е правилно, това си е лично мнение, личен избор и не проповядвам някакви по-добри методи, просто така съм избрала за моето животно, защото мисля, че се чувства по-добре и съответно аз се чувствам по-удовлетворена от грижите си за нея. Аз готвя вече повече от 2 години за кучето, за мен разликата между гранули и естествена храна е голяма, естествено не търся някакви био продукти, не съм чак толкова крайна, но според мен разликата между гранули и домашно приготвена храна е огромна. Това е. 

mirena2000, аз съм такъв човек, винаги обмислям много нещата, винаги се тормозя, защото се опитвам да съм обективна към обстоятелствата и реалността, но за съжаление се набутвам в другата крайност и ставам песимист. Това няма връзка с любовта а с моите психически отклонения  Laughing

# 469
пък си купих без усложнение на съвестта Бимби за 1280е.
Ах, и мен ме налазиха с това Бимби. Една позната ги продава и точно като за мен било. Една друга пък вече има и ме кани у тях да ми покаже, но и да се наядем.
Интересно ти как го намираш? Аз имам някакво предубеждение, че не е нищо повече от зарибявка, но реално само една брошурка съм виждала.

# 470
МДЖ18,естествено,че човек ,ако иска да си купи скъп телефон и може да си го позволи,намирам за съвсем нормално да го направи,даже е добре го стори,щом това ще му създаде макар и мимолетно удоволствие.Просто на мен телефони,фотоапарати и други такива ,са ми абсолютно безразлични,с което съвсем не упреквам хората които дават луди пари за тези неща.Напротив.Мисълта ми беше съвсем друга.Привърженик съм на харченето за задоволяване И на естетическите си потребности,смисъл в плюшкинизма не намирам.Поне за себе си.
Ето го бимбито
http://bimby.vorwerk.it/it/home/
От една година,това е най добрият неодушевен приятел на мъжа ми.В къщи вече често се яде незагоряла манджа,пропорциите са точни,сладолед прави,сок прави.Изобщо не ми се налага вече да си оставям в стаите бележки с неромантичното съдържание“манджата,помни манджата.“Екрели ,сладки ,абе нямам думи.От Бимби организират и безплатни курсове по готвене.иИ от това останах доволна,запознах се с едно момиче с което започнахме да си разменяме книги.Ей на виж сега ,че и бимбито излезе косвен интелектуалец.

# 471
Шурке,само да изпуша една цигара и ще ти отговоря ентусиазирано за бимбито

# 472
  • Италия
но за съжаление се набутвам в другата крайност и ставам песимист.

Да де, така губиш страшно много от емоцията, от вкуса на "манджата", от парфюма на "тоалета - малката черна рокля"... Вярно е, че човек трябва да обмисля, да планира, но живота доста често ни изненадва и ни отсвирва планировките за "стой, та гледай"  Simple Smile

Ох, много искам Бимби-то аз, ама след машината за вода и колата, кой знае кога ще ме огрее  Whistling

# 473
  • Milano
За Якамоз, да види колко ще й излезне седмичната спеза. Laughing

http://www.esselunga.it/Default.aspx?esseiaOtp=none

За сметките какво да разбираме под ''на месец''...почти нищо не се плаща на месец (газ на 3 месеца, ток на 2, интернет и телефон - също).

Овчи, това за 3000 евро и изнемогването - Фейам прати линк към една статия по назад, където един банков служител (куадро) се обясняваше как едва ли не ходи до Каритас за дрехи на децата си (поверино) и ваканция само при роднини и приятели...пък видиш ли операите си позволяват повече от него за същите неща (това според мен).

Ти сигурна ли си ,че лекарството е Бентелан?
Аз ако не бъркам така се казва едно лекарство за кашлица, което ми беше дала педиатърката.

Тралала, в Бг също караха мъжа ми да се подписва, че евентуални деца ще бъдат кръстени по православния ритуал.

Леле, сега видях що е то Бимби...да ме утрепат нема да дам толкова пари за готвене.
Барба, не е за нас.

По-добре една екскурзийка за тези пари. Laughing

Последна редакция: пт, 06 дек 2013, 16:02 от regina di cuori

# 474
Мирена,на последната сбирка на Бимби,чух,че вечо се продавало и на рате.на теб с малко дете ще ти е много удобно.
Сега Шурке,да ти кажа,че Бимбито е само за тебе и изобщо за хора които не обичат да готвят.Понеже също съм от този тип ,често се задържам при моята приятелка комшийка,която е издигнала домашните си задължения до ритуал и която като се завихри сред тенджерите и тиганите дори и на най простата леща предава нравствен смисъл.Аз също се опитвам да достигна до тези висини,но в крайна сметка при мен се получава нещо като отпадъчен материал.Така,че когато една майка от градината на детето,ме помоли да присъствам на една презентация в тях,защото трябвало да доведе поне трима гости,си помислих,че само и правя услуга.Първо останах доволна от начина по който рапрезентантите си вършеха работа,без да те убеждават в несъществуващите качества и предимства,всичко точно и ясно.Така,че се заслушах и понеже и аз като теб си мислех,че е някаква зарибявка,накрая ме хвана яд ,че не съм го купила по отдавна.Няма само функциите на фурна.Реже,тегли,раздробява,меле,прави страхотно дадо/е все пак трябва да сложиш и материал вътре/изобщо вместо да имаш 5-6 разни уреда ,Той Simple Smileги е обединил в едно.Давят ти и книга с рецепти и всеки месец получаваш по една ривиста и куп рецепти в нета.Дотук нищо особено,всеки нож може да я свърши тази работа,но я сложи лука,седана,морковите и т.н. в бимбито и то да ти ги нареже,после запържи без киселини в стомах и накрая като си набухала всичко което което трябва за манджата само му задаваш програмата и Той има грижата да бърка,цвърка и накрая като приключи започва да ти пее доволен,че ти е свършил услуга.Дори и да не си в къщи,той продължава да ти бърка яденето,държи го на топло.Абе грижовен е.Отгоре има тава за готвене на пара.Всичко готвя аз там,риба,омлет,крем карамел.Ох звъни ми телефона от долу,ще тръгвам и за малката така,че чао до после

# 475
Реджи да Бентелан1,5 ампули.Допинг имало вътре.Това за което ти говориш наистина е едно хапченце,за успокояване в момента на кашлицата,Само додето го разтвориш в лъжичка с вода тя кашлицата преминала.Тези кортизонови боклуци,въпреки,че бързо организмът на децата ги изхвърлял избягвам да ги давам на детето.
Че какво му пречи бимбито на екскурзииките.Верно,че е обемист и съм влюбена в него, но все още не го вземам с нас по екскурзии.
Тръгвам наистина.чао

# 476
Якамоз, аз исках да те попитам нещо за СОфийския живот ( и Льоли също).
2000 лева достатъчни ли са за семейство с малко дете да се издържа без да плаща наем.

# 477
Лени, аз нито живея в София, нито ме питаш  Laughing, но 2000 лв. ми се струват доста хубава парà за семейство с малко дете и без наем!! То за малкото дете реално разходите са съвсем малки, нищо не му плащаш почти. Освен първоначалната инвестиция в количка, легълце и столче за кола (15 лв. втора употреба); и да речем 200 лв. дрешки на сезон (ако няма кой да дава); памперси сигурно към, хм, 100-200 лв месечно... а храна, то не яде и колкото половин човек дори. Зависи колко малко.
Мисълта ми е, че малкото дете не променя особено разходите на двойката.

Я ме светнете, по-опитните съфорумки, коя е "Шурка" и защо така се нарича в постовете на Овчева? Звучи ми като нещо от виц за Щирлиц.

Бимбито не е за мен, то в него има повече работа отколкото при обикновеното готвене!! Да му търсиш специални рецепти, например. Аз имам машина за печене на хляб. Колкото и да ми е гот, че я имам, не съм я ползвала от миналата година.

# 478
regina di cuori аз го гледах тоя линк, но не мога да преценя седмичния пазар, просто нямам идея честно казано колко храна отива за двама човека, понеже досега като живеех с бившия купувах много неща и съответно замразявах и тн. нямам реална представа за нещата.

10 cent, трудно ми е малко да ти отговоря защото не знам какви са разходите по едно бебе. Ще се опитам да съм обективна, не мисля че тези пари са достатъчни. Живота в София е доста скъп, давам ти няколко прости примера, картата за градския транспорт е 60 лева за всички линии, 50 със снимка. Това е адски много, според мен. Освен това зависи колко е голям апартамента, сложи поне едно 200 - 300 лева сметки месечно за ток, вода, парно, входни такси, телефон и тн. това да кажем за апартамент от около 40 квадрата. (нашите плащат горе долу толкова за сметки мисля)
Според мен ще се справи едно семейство, но няма да живее комфортно.

Аз както казах взимам доста под 1000 лева, сметките и наема са около 300 общо, това ако трябва да купувам някакви лекарства, ако трябва да платя нещо допълнително е голям стрес върху бюджета. Мисля че, за да живееш в София спокойно ти трябват поне 2500 лева.

Знам че в Милано сметките са на тримесечие, но Матео ми ги е разделил на месец, за да ми е по-лесно.

Мисълта ми е че между справяне и спокоен живот има голяма разлика. Аз се справям с около 700 лв месечно, но не ми е спокойно никак.

Ние най-редовно си правим хляб в машината! Но аз обичам да готвя, ако имах повече време бих правила хляб сама, обичам много да меся тесто, да приготвям някакви работи.

Последна редакция: пт, 06 дек 2013, 17:20 от Yakamoz

# 479
Бентелана си е чист кортизон, но от хапче от 0,5 мг за кашлица до апмула мускулно има голяма разлика. Най-бързо облекчаващо е всякакви болки от възпаления, алергии и пр., но е бая вредно за организма, това само ако се прекалява де.
Реджи, месечните сметки се опитах да дам ориентировъчна цифра на всички разходи, ток, вода, газ, телефон, разхвърляни по месец. То е ясно, че ги плащаме на два-три месеца. А и самите цифри ги дадох малко усреднено (аз лично харча доста по 800 евро на месец за храна, но месечните сметки не съм сигурна вместват ли се в 200, но това е защото имаме офис вкъщи).
Бимби и аз съм мислила, че ще е полезно, но за сега на по-преден план са ми други разходи, няма как, трабва да се определят приоритети. Може и до него да стигна някой ден.

Общи условия

Активация на акаунт