Човек и добре да живее, есента идва и в Италия ( тема 141)

• 30 524
  • 742
  •   1
Отговори
# 30
Аз сега прочетох за разликата между спуманте и фрицанте, че не си я бях изяснила. Simple Smile

# 31
  • в едно миланско село
Аз сега прочетох за разликата между спуманте и фрицанте, че не си я бях изяснила. Simple Smile

тогава, да допълня, че фермо= на не спуманте и на не фрицанте  Laughing

(така е то, като караш на твърдо гориво  Wink)

# 32
Аз ли? Моля ти се, тази вечер пих панаше!? Crazy

# 33
  • в едно миланско село
Аз ли? Моля ти се, тази вечер пих панаше!? Crazy

Panaché de fruits de mer?  newsm78
аз да си легна, само панаше за ядене познавам  Embarassed

# 34
Срам не срам да попитам, просеко винаги ли е фридзанте?

не. но не виждам никакъв смисъл във фермо просекко .

какво е фермо просеко?

/аз сега започнах да чета де, но майка ми се обади и не ме пуска Simple Smile))/

ми, лаишки казано, фермо=нефрицанте  Laughing

(бъзикаш ли се? newsm78)

мне, не се бъзикам, има области в които абсолютно нищо не знам
т.к пиенето никога не ми е било интересно, но от 1 месецпо разни поводи купувах просеко фридзанте и ми хареса исках да си изясня някои общи понятия
сега няма да те шокирам, че си мислих че про-секо е тип секко, а то така се казвало някакво село и тн. логически бях стигнала до извода, че просекко е евтина версия на шампанското:)

# 35
 Blush

Последна редакция: ср, 09 окт 2013, 14:55 от tralala81

# 36
Джоя, за Полок знаех, плануван е вече, надявам се да разбера нещо повече от това, което видях в Гугенхайм и което мога да нарека "да видим кой ще намери дълбок смисъл в случайно разлятата при пиянско пренасяне боя, в която и паднах"  Mr. Green

Joy
Тъй де, до преди малко ми беше много смешно. Но второто изречение в Уики за него е "Страда от алкохолизъм през целия си живот".  Rolling Eyes Фейам, ти знаеше ли? Или викаш, то си личи....  Rolling Eyes
И да ви светна, че на бг е Полък. Аз затуй не се сещам за кого ми говорите....  tooth

Ей че полезен сайт ми изскочи за тия вина... аз мислех, че фрицанте и спуманте са синоними. А най-много ми хареса линкът "Как да организираме парти с дегустация"...  Sunglasses. Може пък и да го приложа, нищо че не разбирам и аз от вина.

Последна редакция: ср, 09 окт 2013, 14:58 от tralala81

# 37
Tralala,  много полезен текст мерси.
С нетърпение чакам да изчезна от работа и да си организирам една брускетка, като показаната на 1 стр с просеко фридзанте.

Как са Е&E Grinning

# 38
Нещо не ми се показва таз' брускетка на мен...  Thinking

Е&Е са си много добре Simple Smile, макар че днес пък точно Елиас (който иначе се развива като едро и добродушно бебе) нещо се цупи и съм цял ден по пижама, но пък за сметка на това успях да мина една прахосмукачка, което е сравнително лесно, защото се кефят на шума  Laughing.

Микеле замина за Бари да преподава, до Коледа сме с майка ми. Той ще се връща междувременно все пак, билетите са купени  Heart Eyes.

Това е то при нас...

# 39
  • в едно миланско село
Джоя, за Полок знаех, плануван е вече, надявам се да разбера нещо повече от това, което видях в Гугенхайм и което мога да нарека "да видим кой ще намери дълбок смисъл в случайно разлятата при пиянско пренасяне боя, в която и паднах"  Mr. Green

Joy
Тъй де, до преди малко ми беше много смешно. Но второто изречение в Уики за него е "Страда от алкохолизъм през целия си живот".  Rolling Eyes Фейам, ти знаеше ли? Или викаш, то си личи....  Rolling Eyes
И да ви светна, че на бг е Полък. Аз затуй не се сещам за кого ми говорите....  tooth

не, не го знаех формално, но инстинктивно го подозирах  Laughing
(то и на англ. сигурно е Полък, ама аз съм се итаниализирала  Embarassed)

гардеробът ми от Мондо Конвениенца ще пристигне в петък - даже по-рано, отколкото бяха казали, аз го бях сложила за ноември вече. щерката е много доволна. а, по повод на щерката (малката) днес беше на зъболекар и открихме, че няма един дефинитивен зъб  Shocked
за пръв път чувам за подобна аномалия, а тя била все по-разпространена в последните години. общо-взето, еволюцията, освен без косми, ще ни остави и без зъби след 50-100 години  #Crazy чудя се какво ще правят производителите на паста за зъби и подобни  Thinking

# 40
  • в едно миланско село
нещо, което много ме развълнува днес:
http://video.repubblica.it/mondo/gay-la-promessa-di-jordan-commuove-la-rete/142268/140804

# 41
е това не е вярно за еволюцията и беззъбието:)) ще си имаме зъби. кой е този дефинитивен зъб?

# 42
  • в едно миланско село
така каза г.жа зъболерката, така и прочетох насам-натам. предкътник е зъбът. 

# 43
питам защото
тази история много напомня моята toothняма кътник в моя случай, голяма аларма, слагане на шина за през нощта, за да се запълни пространството и в един момент кътника започна да излиза над зъбите, като дяволско зъбче:) имало. пак  шина, този път постоянна , само че аз нали пеех и не мога да пея с шина и да ходя на хор,  нашите   решиха да не ме лишават от хор, а от кътник. Rolling Eyes Още помня как го извадиха с грандиозни протести на стоматолога, майка ми го пази ( зъба).

# 44
снимка не са ли ти направили? тук се прави подробно студио преди каквито и да било интервенти като апарат4ета

Общи условия

Активация на акаунт