Човек и добре да живее, есента идва и в Италия ( тема 141)

• 30 596
  • 742
  •   1
Отговори
# 105
Ау, и на мен ми изглежда скъпо!
Честита 1/4 годишнина на бебоците! Ама ти сега си сама с четиримата, или има някой да ти помага? Нещо не мога да си те представя....

# 106
А, не, дотам не ми стига куражът!  Laughing Майка ми е тук до Коледа.

# 107
Тралала,да са ти живи и здрави сладурите

Много скъпо ми се струва,но аз в   Италия не съм си правла зъб до сега,моя позната даде 300 евро за пломба,та не знам......

# 108
Здравейте български мамчета в Италия. Реших да се впиша в темата ви за малко информация. Аз съм със семейството си в Кипър, но тук вече няма работа, заплащането е малко, изнемогваме. Искаме да отидем другаде и за съжаление не мислим да се връщаме в Бг. Моля ви да ми кажете впечатленията си за Италия, ако дойдем ще си намерим ли работа без да знаем все още езика, какво е отношението на италианци към българи, изобщо - как е обстановката там. Криза е навсякъде в Европа, но в Бг няма да се върнем. Разкажете ми как се справяте и дайте съвет. Поздрав от слънчев Кипър.

# 109
Здравейте български мамчета в Италия. Реших да се впиша в темата ви за малко информация. Аз съм със семейството си в Кипър, но тук вече няма работа, заплащането е малко, изнемогваме. Искаме да отидем другаде и за съжаление не мислим да се връщаме в Бг. Моля ви да ми кажете впечатленията си за Италия, ако дойдем ще си намерим ли работа без да знаем все още езика, какво е отношението на италианци към българи, изобщо - как е обстановката там. Криза е навсякъде в Европа, но в Бг няма да се върнем. Разкажете ми как се справяте и дайте съвет. Поздрав от слънчев Кипър.
Не казвай голяма дума . ooooh!
Охх като чуя така категорично някай да си зачерква и затваря пътя от който е тръгнал и направо се чудя колко самоуверени хора има. Rolling Eyes
Така розово като гледате на нещата и в Италия няма да я цъфнете и вържете.
Навсякъде е трудно и то доста /с намирането на работа/ .Не е като през 90 те год. когато като  не е добре в бг, имаше много други държави в които имаше хляб за чужденците.
Ай сега ходи търси в Европа работа да видим колко предложения ще получиш ?

Последна редакция: ср, 30 окт 2013, 18:44 от Markrit

# 110
 Маркит,жената си търси начин за отцеляване.Навсякъде по света ,ако работи ще е по добре отколкото в Бг.
Според мен тя не зачертва тотално Бг , просто в този етап от живота не смята да се завръща.Не бих я укорила за избора и.Виж в Бг какво става......има ли надежда

# 111
  • в едно миланско село
Маркит,жената си търси начин за отцеляване.Навсякъде по света ,ако работи ще е по добре отколкото в Бг.
Според мен тя не зачертва тотално Бг , просто в този етап от живота не смята да се завръща.Не бих я укорила за избора и.Виж в Бг какво става......има ли надежда

ако работи и според какво работи. щото за нещо нископлатено по-добре да си стоят в Кипър, където малко, или много са се устроили. тук, тепърва, без език и с всички разходи, просто не ми се мисли.

meriilieva, нищо насърчително не мога да ти кажа, сори. ако наистина сте решени на местене, гледай други държави - Англия, Германия, Франция, Скандинавие... Италия я остави за някой уикенд, когато можете.

пс. забравих да кажа, че 1000 евро, освен ако не е за капсула (което не се вързва с 1-то посещение), е безумно скъпо. какво му е изграждал точно?  newsm78
аз имам един зъб, който от години се държи само на здравия материал - само стените му са останали, останалото е вид пломба, която веднъж на 2-3-4 години се пълни. докато става така, и според мен, и според зъболекаря ми е ок. единствената капсула в устата ми е ужасно направена, от частен зъболекар, преди повече от 20 години (в Италия), според мен съвсем ненужно елиминиран зъб. ама толкова ми е бил акълът тогава  ooooh!

Последна редакция: ср, 30 окт 2013, 20:54 от feiam

# 112
В бг поне си на своя територия .Понякога дори и това помага.
Повечето хора в бг имат собств. жилища което не е малък плюс.Роднини които да помагат .Дори и единия да е работи си е нещо .Пред да отидеш някъде където нямаш нищо и тепърва ще учиш език и търсиш работа.Момента не е подходящ за такова приключение ,да оставиш питомното и да гониш  дивото.

# 113
Фей,в Бг скоро била ли си......

Няма начин да искат да се прибират хората в Бг,че от януари се говори ,че ще спре работа Пирогов.....бързата помощ на България....представяш ли си тая държава на къде отива.......за това казвам,че където и да са пак ще са по добре  от Бг.
Съветвам ги ако имат познати в Италия които ще им подадът ръка да поемат риска.

# 114
  • в едно миланско село
Фей,в Бг скоро била ли си......

не, особено пък за повече от 3 дена...
но ти изкара доста време, из форума чета, че младите се справяли добре (за пенсионерите ми е ясно-те са на естествен подбор). и, донякъде съм съгласна, че в къщи и стените помагат.

Съветвам ги ако имат познати в Италия които ще им подадът ръка да поемат риска.

не съм минала такъв път и не знам какво означава и предполага, но не разбирам какво ще им се промени в сравнение откъм Кипър. откъм България, в някои ситуации - да, но в сравнение с Кипър даже предполагам влошаване на дереджето.

# 115
Ами някой от младите може и да са добре,аз говоря генерално,положението е катастрофално.Заплатите са смешни,цените високи,хората злобни ,озверени и озлобени,зле облечени,абе като напуснеш Бг и пристигнеш в Италия усещането е ,че сякъш си прескочил мръсна локва /много мек израз използвам/

# 116
аз не мога да разбера с кой акъл някой ще тръгне за Италия.  В Италия безработицата при младите вече ще правали 40%. Точно са пририратли за поредната неквалифицирана работна ръка, с почти никакви познания по езика и тн. Сто пъти бих се прибрала в Бг, където имам познати, приятели, роднини, покрив над главата, отколкото да дойда в тая дупка, да плащам безумните наеми за мухлясалите квартири, обикновен преглед при гинеколог да ми струва минимум 23 евро, пломбата 400, а хляба 3-4 евро/кг., да се редя пред Каритас за хранителни пакети и памперси за детето и тн. Да не паля повече моторетката ясно е какво искам да кажа,  хеле  да се появя на някой 'нашенец' на прага да ми 'търси работа', което е ежедневие при една българка, която познавам, вдиганли са ръце вече, от очаквания, че 'имат връзки', защото тука живеят... Но съзнанието определя и битието. Като скотове са готови да живеят само и само да казват на село, че са в чужбина ooooh!

# 117
тралала, аз в мн постинг казах колко струва пломбата, цената е с вадене на нерв, след съответния период неуспешно лечение, после умъртвяване , запълване на канали и тн и тн.
сега съм намерила една стоматоложка много хвалена, а и доста по-евтина там цените са на 1/2.
1000 евро ми се струва цена за корона и то златна. Мисля, че тоя зъболекар или е направил нещо много по-сложно, или не бива да е ди фидуча повече  Rolling Eyes

# 118
Може би трябва да въведем подкатегории в категорията "пломба". Laughing Аз правих скоро пломба - от най повърхностните и елементарните, без умъртвяване, беше 140 евро. В същото време свекърва ми си прави нещо като мост (тя го нарича 'фиксирана протеза' newsm78) на шест зъба и струва 7500 евро, което е повече от 1000 на зъб. И не става дума за импланти със сигурност.
За почистване на зъбен камък плащам 40 евро, но при мен процедурата трае 10-15 мин и без да усетя нищо. Една приятелка каза, че на същото място мъжът й го чистили на почивки, понеже било адски трудоемко и болезнено и съответно беше платил повече, но не помня колко. За избелване на зъби бях питала, казаха ми 350 евро. (БТВ скоро мернах цена в тема от форума, за избелване на зъби в Бг 50 лева:))))

Последна редакция: чт, 31 окт 2013, 02:05 от Barbabeau

# 119
мостовете ( аз имам 2 за съжаление вече..) има доста работа, това не е мост, което са му направили щом е станало за 1 ден. по всяка вероятност му е изградил зъб, за да не слага корона. което е бая неустойчиво имала съм такова нещо...
при моста има пилене на здравите странични зъби, няколко дни почивка и после  в/у тях се закрепват минимум 3 зъба ( 2та странични здрави + средния липсващ, например). сигурно затова я нарича 'фиксирана протеза'.
моите 2 моста струвха 500 евро ( в София) + бонус проверка на всички зъби, 1-2 елементарни пломби и почистване на зъбен камък. не помня дали и билета за самолета влизаше в парите, но помня, че имах бюджет 1200-300 лева за всичко и върнах някакви пари

Общи условия

Активация на акаунт