Човек и добре да живее, есента идва и в Италия ( тема 141)

• 30 727
  • 742
  •   1
Отговори
# 390
  • в едно миланско село
Реджи, "се натискаха"?  Joy
забелязвала съм и тук, и в България - грам разлика нема. на некои мацки им е голям зора, особено по фирмени празници, или училищни сбирки  ooooh!

за Коледата не помня к'во си питала, ама съм сигурна, че за кашлицата и течащия нос ти отговорих  Laughing

моля всички да стискат за прав макарон!  Joy Joy Joy

# 391
  • Milano
Фей, ама разбирам колегите да бяха готини Mr. Green, ама не са, само шефовете са, особено младия. Laughing

Големия шеф днес е почнал да привиква за отпуските, та и аз си стискам палци в следващите дни...io penso positivо. Laughing

# 392
  • в едно миланско село
преди да си легна, пускам този линк http://www.corriere.it/economia/13_dicembre_03/io-duemila-euro-h … 8ebf7f6255f.shtml

за ФФР-то дето зачезна и дето казваше, че 3000 на месец са малко за трима. скив к'во става в коментарите - изкараха го некъв лигльо човека  ooooh!

такава е целта, де, да се изправяме един срещу друг за няколко евро в повече.

# 393
особено по фирмени празници, или училищни сбирки  ooooh!

Хах, това в първия момент го интерпретирах като детски рожден ден. Laughing

# 394
  • в едно миланско село
особено по фирмени празници, или училищни сбирки  ooooh!

Хах, това в първия момент го интерпретирах като детски рожден ден. Laughing

е, то като мойто възмущение към твойте тройки  Mr. Green

# 395
  • в едно миланско село
ха, и корриере праща берлуско в България : http://www.corriere.it/politica/13_dicembre_03/formigoni-berlusc … 8ebf7f6255f.shtml

първият коментар в момента е на българин  Laughing

# 396
Моят коментар снощи беше че така или  иначе вече избрахме екс-царя си за премиер, не ни пречи да изберем и Берлускони за депутат в европейския парламент. Снощи си говорих с разни приятели и общо взето всички смятаме, че това е идея хипотетична, уей аут обаче едва ли би стигнал до там.

# 397
feiam, много тъжно ми стана от този линк, за човека дето не може да живее с 3000 евро. Колко реално е това? Защото аз имам приятели, които живеят с доста по-малко пари и пак ми се струва, че не толкова мизерно колкото в Бг. Но не твърдя че имам адекватен поглед върху нещата.
Съжалявам, че повдигам темата за сравнения между стандарта в бг и ит, но в момента ми е много наболял проблем  Sad

# 398
feiam, много тъжно ми стана от този линк, за човека дето не може да живее с 3000 евро. Колко реално е това? Защото аз имам приятели, които живеят с доста по-малко пари и пак ми се струва, че не толкова мизерно колкото в Бг. Но не твърдя че имам адекватен поглед върху нещата.
Съжалявам, че повдигам темата за сравнения между стандарта в бг и ит, но в момента ми е много наболял проблем  Sad

Yakamoz, зависи много от това на какво си свикнал и какви перспективи виждаш в бъдещето.

# 399
На мен така на ангро сметки не ми се правят, не им знам разходите на тези хора, зависи и къде си, какъв начин на живот водиш. Общо взето тази сума ми е програма максимум, ако имаме 3 хил. евро/мес. ще е  иху яху, но това изцяло от моята камбанария, която понастоящем е доста на ниско.
Не се притеснявай, дупе знае 2 и 200. ( честно казано съм малко уморена да си го повтарям)

# 400
Ами не мисля, че съм свикнала на кой знае какво. Примерно аз като си платя наема и сметките и храната карам 3 седмици без пари.
Матео взима доста по-малко от 2000 евро месечно, а аз ще съм без работа в началото (и имам леки съмнения дали изобщо ще успея да намеря, в леко песимистичен период съм, извинете).
Не знам какви очаквания да имам... де да знам.. не очаквам да излизаме по ресторанти (аз и не обичам) нито да си купуваме маркови дрехи.. Примерно да си плащаме сметките без притеснения, че ще умрем от глад  Laughing

# 401
мисълта ми беше, 4е трудно се сравняват стандарти
една бг. баба пенсионерка примерно спи със шапка, защото не може да си плати парното с 30-40 години трудов стаж и казва, 4е вси4ко е ОК защото си има шапка, докато бабата италианка дето цял живот е домакинствала и ходи всяка седмица на фризьор стада, 4е са вдигнали цената на прошутото сан даниеле примерно. и нищо 4удно втората наистина да си мисли, 4е положението и е много по-ужасно от на  първата. въпрос на възприятия. не знам, българинът може да е свикнал на 2 и 200, докато италианецът трябва сега да стине от 200 на 100 примерно и е трудни4ко, а не е и 4естно като се има предвид колко пари се опропастяват за глупости...

# 402
Да, съгласна съм с това. Мисълта ми беше малко по-друга, но не се изразих правилно може би. В момента не мога да я формулирам, че затварям бакалията. Ще се пробвам да обясня по-късно.

# 403
да, точно така е
аз смятам, че ние общо взето  имаме много висок праг на търпимост на бедности сме много 'разтегливи' и адаптивно мислене към кризисни периоди разлика  с това , което се демонстрира тук.
аз мога да оцелея навсякъде и при мен има епизоди на депресия , които ме повалят,  но като цяло много се стягам да се оправя.
един пример - в лавасекко-то от 2010та  ( септември) са влязли точно 3ма души да търсят работа. Форли е с официална безработица май вече доста над 30%.
Не че мога да предложа работа на когото и да било, работата не е лека, нито благодарна, абсолютно под-платена е,  но е факт, че никой не се е разтичал насам дори да попита.

# 404
  • в едно миланско село
съгласна съм с Лени и Джоя. стандарти - много, лесно се качват и трудно се свалят.
лично, за мен, както и преди съм казвала, 3000 евро са прилична цифра, от която, имайки общо-взето непроменливи разходи, бих била удовлетворена. достатъчна би ми била и да пътувам, и да пестя. е, разбира се, пак би се налагало да правя избори, но съм готова да поема тази тежест  Mr. Green

Yakamoz, ако въпросът ти е "може ли да се живее добре с 1500 евро?", ти отговарям че 2-ма човека, без наем/заем, живеят съвсем спокойно с тези пари. не пазаруват фирмено, но пък от време на време, ако се държи специално на нещо по-скъпо, не виждам трудност да си го позволят  Peace

Общи условия

Активация на акаунт