Гримиране - идеи, техники и предизвикателства - 44

• 58 693
  • 721
  •   1
Отговори
# 45
  • София, Лагера
Така като го погледна - преди само жените носеха грим. И по-преди - дълги кои. И обеци. И после - шантави обеци. Като гледам, май момчетата ни догонват!
 Simple Smile Интересно, защо ги няма в темата? Simple Smile

# 46
  • USA, Steak State
Хайде да си оставим мъжете- мъже. Тия метросексуални тъпотии много ме дразнят.  Mr. Green

# 47
Хайде да си оставим мъжете- мъже. Тия метросексуални тъпотии много ме дразнят.  Mr. Green

+1
Представям си как ми казва: Снежанчице, дали да си сложа прасковен руж или да е с по-розов нюанс? Подай ми Шанелската спирала, че нещо миглите ми днес са едни ужасни........
Мне, мерси Naughty

# 48
В днешно време нито жените са жени, нито мъжете мъже  Laughing
Аз не виждам нищо лошо в това всеки да бъде какъвто си поиска - стига да не  преиграва.
Не харесвам мъже с много грим, но ако е дискретен - защо не  Heart Eyes

# 49
Мъже с грим и маникюр далеч от мен.  Stop Само на Брад Пит ще простя, но аз на него всичко му прощавам, че едно червило и направени вежди за снимки ли?   Mr. Green Whistling

# 50
  • София, Лагера
В днешно време нито жените са жени, нито мъжете мъже  Laughing
Peace

Честно казано не съм виждала на живо мъже с грим. Освен хомосексуалните, разбира се. Но пък в салона за маникюр, в който ходя, се срещат такива, които си поддържат ноктите и ръцете  Wink
Аз лично нямам против мъже с грим, но не  мога да ги възприема като сексуални обекти. Т.е приемам ги, защото всеки има право да бъде какъвто е Simple Smile

# 51
И аз предпочитам мъжете без макияж  Mr. Green Whistling Но пък Джак Спароу причерно ми е супер симпатичен  Mr. Green Виждала съм и разни рокаджии с подобен грим/мазало по очите и не е лошо...

Аз вчера не можах да си снимам грима, че се прибрахме по никое време и ме мързеше  Blush Дано днес да се получат нещата...

# 52
Нямам нищо против мъже с грим, но категорично не ми харесват. Не бих могла да преглътна и най-леката доза грим у собствения си съпруг, колеги, близки приятели. Цялото усещане за мъжкото начало ми се губи някъде между спиралата и ФДТ.

Да не говорим, че не приемам и оскубани вежди, и нокти с гланц при мъже. Не на метросексуалността Sunglasses Laughing

# 53
По темата - не:)

# 54
  • София, Лагера
Ох, представих си картинка: "Скъпи, колко пъти съм те молила да не ми ползваш цикламеното червило, издраскваш го с брадата!"  Joy

За да не е спам да попитам пак за контурирането: Когато контурирате, слагате и контур (тъмен, като сянка), и руж, нали така?

# 55
Всичко зависи какво целиш. Може да контурираш с тъмен телесен+ руж. Може тъмен телесен+ руж+хайлайт. Може тъмен телесен+хайлайт. Може само руж. Или руж+хайлайт. Има различни форми лица, както и различни търсени ефекти. Въпрос на предпочитание и експериментиране е.  Peace

# 56
  • София
На мен ми е секси този гримиран мъж  Heart Eyes
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 09 окт 2013, 11:58 от Мишчица

# 57
Той е секси и без грим.

За контурирането пускала съм снимки ако ги издиря ще пусна пак.
Контурирането, говорим в момента за контурирането на скулите, няма отношение към ружа. Слагат се на различни места и различно целят. Аз рядко си слагам руж, но така съм постъпвала винаги още преди да зная що е то контуриране. Кожата ми е с прасковен подтон и имам малко естествен руж, ако сложа и искуствен и ще стана като матрьошка. Контурирам винаги, но руж слагам само в редки случаи и винаги или оранж или праскова и то мнооооооооооооооооооооооооого леко.

контур=затъмняваме (прави се със мазна или суха корекция с цвят кафяво- сиво)
блик = изсветляване всеки гримьор приценява според типа на кожата с какво ще изсветлява.
Ружа е отбелязан на снимките като светлокафяво петно.
Кръгло лице

Квадратно лице

правоъгълно лице

Триъгълно

Трапец

Издължено лице (разтегнат овал)

Корекцията се прави за да догоним визуално образа на овално лице.
Ако вашето е овал то няма нужда от корекция, може би само скулите малко, ако не са изразени.
Ето някой примери нагледни (не мога да сложа само снимка)
http://olichka88.beon.ru/44229-899-podbiraem-strizhku-prichesku- … -forme-lica.zhtml

Последна редакция: ср, 09 окт 2013, 11:04 от г-жа Стихийно бедствие

# 58
  • София, Лагера
Благодаря, момичета  Hug Звучи сложно. Изглежда ще трябва да разуча темата в дълбочина, така както съм тръгнала аз, лаишки няма да се справя Simple Smile Отивам да уча!

# 59
  • София
Благодаря за новата тема! По отношение на контурирането, нямам никаква представа какво е моето лице, за да зная, правилно ли го правя (мисля, че е кръгло, ще се консултирам с вас във Фейса).
По повод дискусията за гримираните мъже, нямам нищо против, но и на мен не ми допада мъжа до мен да ми ползва гримовете.  Heart Eyes Моят шеф, напр. винаги е с перфектен маникюр и кадифено гладки ръце. Чувствам се неудобно до него (добре, че сме в различни офиси). Веднъж като пътувахме в една командировка и на мен на летището ми взеха лосиона за тяло и мицералната вода (не съобразих милилитрите за ръчен багаж) и той ми казва: "Спокойно, не се притеснявай, имам два несесера с козметика, ще ти дам, от какво имаш нужда, всичко си нося!" Shocked

Общи условия

Активация на акаунт