За консервирането, или как да си приготвим зимнина! 5-та Тема

  • 87 854
  • 750
  •   1
Отговори
# 285
  • Мнения: 9 453
може, стига да можеш да ги стерилизираш тия 3 литрови буркани  Peace А и като ги отвориш, да ги изядете на 1-2 пъти.

ние ги правихме така
Режа на колелца, слагам в буркани, една ч.л. сол, един аспирин, вода до ръба, затварям и варя 7 минути. Още вряли ги обръщам с капачката надолу до пълното им изстиване.

През зимата ги приготвям по 2 начина- овалвам всяко кръгче в брашно и пържа

но пържих в тиган. Сега вече има целогодишно тиквички и не затваряме, а домашните колкото изядем - толкова. Мама обикновено казва, че и кокошките са наши  Wink

# 286
  • Мнения: 337
Първо ще пробвам с тези на шайби и ако ни харесат догодина ще сложа в буркан на половина,имам едни  1.700кг./3 литров го дадох за пример,но не обясних /

# 287
  • Мнения: 337
Пак въпрос,тези праскови който се продават в момента стават ли за компот или трябва да чакам още малко,нямам търпение,утре имам почивен ден и искам да купя и да си направя/на пазара ми казаха ,че не стават и трябва да почакам ,ама нали съм седмак/

# 288
  • Мнения: 9 453
нектарини, вносни, не се отделят от костилките. Рано е за компотите от прасковите  Peace

# 289
  • Мнения: 265
Да, рано е. Тези на пазара в момента не се отделят от костилките, пък и все още са скъпи.

# 290
  • София
  • Мнения: 783
Здравейте! Извинявам се, че така нахлувам в темата ви, но съм си наумила да направя сладко от череши. Мин.година си купихме от Гърция едно много вкусно сладко с череши и бадеми и ми се иска да направя нещо подобно. Проблемът е, че от известно време ми е забранена бялата захар, та се чудех дали не мога да я заменя с друг вид захар - от агаве или кокосова. Никога не съм правила сладко досега, но до колкото помня от баба захарта служи за консервант и не знам дали, ако я сменя, няма да навреди на качеството на сладкото след време. Благодаря предварително  Hug

# 291
  • Мнения: X
Направи си сладкото с каквато искаш захар, запечатай и стерилизирай бурканите. Не вярвам да има проблем.

# 292
  • Мнения: 1
Сладко или мармалад/конфитюр могат да се правят със стевия вместо със захар.

# 293
  • Мнения: 337
нектарини, вносни, не се отделят от костилките. Рано е за компотите от прасковите  Peace
ok , те чакам   bouquet

# 294
  • Мнения: 337
Някой консервирал ли е гъби с Йоткер за трушии,има ли сортове за консерви или може с всички,гледах на опаковката пише ,че става ?

# 295
  • София
  • Мнения: 783
Благодаря ви много за отговорите   bouquet
Ще направя опит с малко количество да видим какво ще излезе  Laughing
Нямам опит в консервирането, но ще следя темата с интерес, защото все повече ми се иска сама да си приготвям някои неща, вместо да купуваме боклуците от магазина.

# 296
  • Мнения: 9 453
Някой консервирал ли е гъби с Йоткер за трушии,има ли сортове за консерви или може с всички,гледах на опаковката пише ,че става ?

култивирана печурка, с пикант-фикса за сладко кисела трушия. моите мариновани повече ги харесват  Wink

# 297
  • Мнения: 29
запис във вашата хубава тема  bouquet

# 298
  • Sofia
  • Мнения: 1 496
Как да запазим трушия по-дълго време?

# 299
  • Мнения: 8 582
Кажете някоя добра рецепта за сироп (череши, вишни, ягоди ....). Нямам соковарка Sad

Със сигурност вече си направила сиропа, но ще споделя експеримента, който направих тази година и се оказа доста вкусен Simple Smile

От малини, ягоди и къпини правя сироп по следния начин: посипвам измитите плодове със захар (зависи колко са сладки но клоня 1:1), оставям около 24 часа като от време на време разбърквам да се разтвори хубаво захарта, след което прецеждам да не остане нищо от плода и затварям в стъклени бутилки. Та тази година експериментирах с вишни и с вишнап по същата технология. С една малка разлика - в дълбока тенджера сложих плода и намачках с ръка - всички плодчета да са смачкани, колкото можах извадих от костилките (да се чудя що си играх) и после насипах със захарта. Вишната е по-сладък и направих с по-малко захар.

Оставам в темата да открадна някоя и друга идея тази година за зимнина Simple Smile

От миналата - кетчупа на Пепчо е просто чудесен!

Общи условия

Активация на акаунт