За консервирането, или как да си приготвим зимнина! 5-та Тема

  • 88 180
  • 750
  •   1
Отговори
# 615
  • Мнения: 9 485
има вариант да ги изпечеш на грил тиган, но вкуса определено не е същия  Peace  По-добре потърси друга рецепта за печени.

# 616
  • Мнения: 13 133
Пепи, а морковите обработват ли се някак, или се редят сурови?

# 617
  • Мнения: 9 485
сурови са, нали се вари 20-на мин. буркана, точно им е, не се кашват при варенето.

# 618
  • Мнения: X
има вариант да ги изпечеш на грил тиган, но вкуса определено не е същия  Peace  По-добре потърси друга рецепта за печени.

Аз съм ги правила и по оригиналната рецепта от блога на Пепчо, и печени на грил тигана. И по двата начина много ни харесват. Най-добре да се пробва с малко количество и да се реши дали се харесват, че си е до вкус.

# 619
  • Мнения: 13 133
сурови са, нали се вари 20-на мин. буркана, точно им е, не се кашват при варенето.
Мерси, събота ще ги правя. Моите хора патладжан не обичат, но аз обичам и 3 кг - нищо не е, ще си угодя Simple Smile

Вчера мъжът ми взел оцет, ще правя краставички - ми много скъп ми се видя този оцет  - 2,00 лева. Аз понеже за салати и супи ползвам лимони и оцет въобще не ползвам, но по спомени беше стотинки някакви Thinking

# 620
  • Мнения: 253
Здравейте дами,
Наминавам само да отбележа, че този съвет със загорещяването на капачките го изпробвах днес и мисля, че работи безотказно. Затвориха ми се всичките буркани. Благодаря!  bouquet

# 621
  • Мнения: X
Мхм, и ние сме много доволни от затоплянето на капачките, а години преди това сме се мъчили. Simple Smile

# 622
  • Мнения: 9 839
Здравейте!
Да попитам - какъв е срокът на годност на туршия от камби, моркови и карфиол, приготвена с гореща марината и затворена гореща?! Аз като остане от миналата зима и за следващата смятам, че не са годни. newsm78

И друго - правих миналата година туршия с аспирин, която стана газирана. Предполагам, че е от аспирина. Нямам представа дали е била годна за консумация. Аз не смеех. newsm78

# 623
  • DE
  • Мнения: 971
Да попитам - какъв е срокът на годност на туршия от камби, моркови и карфиол, приготвена с гореща марината и затворена гореща?! Аз като остане от миналата зима и за следващата смятам, че не са годни. newsm78

Аз да ти отговоря:
Точно вчера отворих един такъв буркан с мешана туршия само с гореща марината поляти и затворени.
Няколко буркана бях оставила пролетта в градинската къщичка. Там е цяло лято топло и като напече е вътре ужасна жега. Забравила съм ги и вчера ги изкарах. Нищо им няма. Ни капачки надути-ни е вътре развалено.Така вкусна и хрупкава- хапнахме си.

# 624
  • Мнения: X
Когато се съмнявам, опитвам малко парченце и ако ми харесва, ядем, ако не, хвърлям Simple Smile. От аспирина не става газирано. По-скоро аспиринът е бил малко и туршийката е кипнала, т.е. развалила се е. Или пък се е развалила по други причини. Имам едни моркови, които направих на туршия през пролетта с аспирин както краставичките. Залях с вряла марината, загрях капачките и запечатах (с винтови капачки). Някои се развалиха, но другите, на които капачките са хлътнали, са си хубави. Преди малко отворих един.

Направих два-три буркана със зелени домати, моркови, чушки, зеле и магданоз. На дъното на всеки буркан се сипват по 2 с.л. оцет, 2 с.л. захар, 1 с.л. сол и 2 аспирина. Пише да се сложи и целина, но аз не обичам. Пише да се обърнат за 10 дни и това е. Нищо не се кипва или загрява, но на днешните два буркана реших да загрея маринатата, за да се разтвори всичко и тогава ги залях. Не знам какво ще се получи. Досега не съм правила подобна туршия, но имам малко зелени домати, които са едри, но маната ги близна и вече пети или шести ден, откакто съм ги обрала, а продължават да им избиват петна, та ги оползотворявам по различни начини. Simple SmileКогато се съмнявам, опитвам малко парченце и ако ми харесва, ядем, ако не, хвърлям Simple Smile. От аспирина не става газирано. По-скоро аспиринът е бил малко и туршийката е кипнала, т.е. развалила се е. Или пък се е развалила по други причини. Имам едни моркови, които направих на туршия през пролетта с аспирин както краставичките. Залях с вряла марината, загрях капачките и запечатах (с винтови капачки). Някои се развалиха, но другите, на които капачките са хлътнали, са си хубави. Преди малко отворих един.

Направих два-три буркана със зелени домати, моркови, чушки, зеле и магданоз. Във всеки буркан се сипват по 2 с.л. оцет, 2 с.л. захар, 1 с.л. сол и 2 аспирина. Пише да се сложи и целина, но аз не обичам. Пише да се обърнат за 10 дни и това е. Нищо не се кипва или загрява, но на днешните два буркана реших да загрея маринатата, за да се разтвори всичко и тогава ги залях. Не знам какво ще се получи. Досега не съм правила подобна туршия, но имам малко зелени домати, които са едри, но маната ги близна и вече пети или шести ден, откакто съм ги обрала, а продължават да им избиват петна, та ги оползотворявам по различни начини. Simple Smile

# 625
  • София
  • Мнения: 2 016
Може ли лесна рецепта за црска туршия или нещо подобно.Нещо да става за зимата със ракийката за салатка и да е без стерилизиране да си го сложа в апартамента.  Simple Smile
Мерси предварително!!!

# 626
  • Мнения: 364
Може ли лесна рецепта за црска туршия или нещо подобно.Нещо да става за зимата със ракийката за салатка и да е без стерилизиране да си го сложа в апартамента.  Simple Smile
Мерси предварително!!!
Аз правя тази, и става страхотна
3 кг. камби се нарязват и се заливат със саламура: 100 гр. сол, 100гр. захар, 300гр. олио, 300гр. оцет, 3с. л. мед, 13 аспирина.(или на килограм камби 1гр. Салицил ). Престояват 12 часа нарязват се 2 глави целина с листата  и моркови на колелца. Пълни се в буркан без варене. За по -голямя доза си увеличаваш всичко.

# 627
  • DE
  • Мнения: 971
Аз не слагам аспирин. Зеленчуците нарязани и напълнени в буркани, кипвам маринатата и заливам.
Затварям веднага и обръщам. Така седят 2 дни завити и после прибирам.
Имам една студена стая и там ги складирвам.

# 628
  • София
  • Мнения: 2 016
Може ли лесна рецепта за црска туршия или нещо подобно.Нещо да става за зимата със ракийката за салатка и да е без стерилизиране да си го сложа в апартамента.  Simple Smile
Мерси предварително!!!
Аз правя тази, и става страхотна
3 кг. камби се нарязват и се заливат със саламура: 100 гр. сол, 100гр. захар, 300гр. олио, 300гр. оцет, 3с. л. мед, 13 аспирина.(или на килограм камби 1гр. Салицил ). Престояват 12 часа нарязват се 2 глави целина с листата  и моркови на колелца. Пълни се в буркан без варене. За по -голямя доза си увеличаваш всичко.

А ако сложа карфиол?Или някой друг зеленчук освен камби и морков  newsm78

matze , страх ме е да не изхвърля после всичко та май ще сложа аспирин,а и ми се струва по-лесно да не е с вряла марината и да бързам да ги затварям и т.н.

# 629
  • Мнения: 364
Пробвай,ще стане защо да не стане  Hug

Общи условия

Активация на акаунт