За консервирането, или как да си приготвим зимнина! 5-та Тема

• 88 163
  • 750
  •   1
Отговори
# 600
  • Стара Загора
Ние от години си я правим точно в такива кутии, но слагаме отгоре целина и някаква тежест да притиска зеленчуците.

# 601
аз тази седмица си направих: гювеч, нещо средно между лютеница и кьопоолу, печен пипер, пържен пипер, 2 вида пукани чушки и трахана- тя още е в легена за втасване и премесване, ама до петък ще е в торбички и във фризера  hahaha

# 602
Снощи - 11 бурканчета сладко от боровинки. Остана нещо като сосче, та май с кисело мляко ще го изядем. Всмисъл не е гъсто като за филия, но като за пръв път съм доволна от себе си  Simple Smile[quote

# 603
Ние от години си я правим точно в такива кутии, но слагаме отгоре целина и някаква тежест да притиска зеленчуците.

Благодаря. В крайна сметка я сложих в буркани, че не бях на 100% сигурна, дали може в кутия.
Притеснявам се, че отгоре в бурканите, има зеленчуци, които не са съвсем покрити с марината, колкото и да натисках, дали ще се развалят?

# 604
Според мен ще се развалят, ако не са потопени изцяло. Аз така от липса на съдове слагах люти чушлета в бутилки пластмасови, обаче тези които са на повърхността омекваха и се разваляха. А то в шише няма как да го натисна. Опитай се да притиснеш всичко да остане под вода.

# 605
навивате листенца от дюля или лоза и ги пъхате вътре, върху чушлетата, да не могат да изплуват  Peace  дори накъсани да са, като се натъпчат през отвора, пак държат чушките в маринатата.

# 606
Мисля си, след ден, два, разбрах че ще е годна за консумация туршията, дали да не махна малко от всеки буркан, да го изядем, че да не се развали иначе.  hahaha

# 607
навивате листенца от дюля или лоза и ги пъхате вътре, върху чушлетата, да не могат да изплуват  Peace  дори накъсани да са, като се натъпчат през отвора, пак държат чушките в маринатата.

Пепи, в Сф няма дюли и лози - дай идея с наличния треволяк  Simple Smile

# 608
Ако бурканите не се запечатват и стерилизират, както и ако е друг съд, може да се сложи пластмасова решетка и върху нея някаква тежест. Пуснете в ход въображението си Simple Smile. Миналата година правих парена туршия. Сложих я в трилитрови буркани, ненапълнени догоре, а отгоре решетка и бурканче от детска храна, пълно с вода и затворено. Е, малко видях зор при изваждане на бурканчето после, но се справих. Може да е хубаво измито камъче. Имам предвид пластмасова решетка за мивка. Големината е около 30/30 см. Изрязвам си, колкото ми е необходимо. Не вярвам чушлетата да минават през отворите на решетката. Ето подобна .

# 609
стръкове целина също може с листата, или листа липа. Но да си ги береш в града не е удачно. А лозови листа нямате ли на пазарите?
Алис, това с решетката е умно и ще го препоръчам на мама, тя пълни едни големи буркани, че и с големки отвори са.   bouquet

# 610
И на мен много ми хареса това с решетката!  bouquet

# 611
Момичета, търся рецепта за маринован патладжан, такъв като трушия с чесънче, помагайте   bouquet

# 612
# 613

Тези мариновани патладжани си ги запазвам, че имам съвсем малко и точно ще ги употребя, след като оберем градината. Благодаря, Пеп-4о!   bouquet

# 614
БЛАГОДАРЯ, а има ли рецепта в която не се пържат Thinking

Общи условия

Активация на акаунт