Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как мога да съхранявам голямо количество печени, размразени и бланширани чушки за пълнене?
Каква е вероятността да се получи туршия без стерилизация?
Каква е рецептата за туршия в бидон с цели зелки, моркови и зелен фасул?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как мога да съхранявам голямо количество печени, размразени и бланширани чушки за пълнене?
-
Каква е вероятността да се получи туршия без стерилизация?
-
Каква е рецептата за туршия в бидон с цели зелки, моркови и зелен фасул?
-
Как да направя конфитюр от дюли?
-
Как да направя туршия от пукани зелен фасул?


Някой да е правил така?Чудя се ще става ли това чудо за ядене след още 2-3 кандилкане

При вас така ли е?
)) Много съм впячетлена от рецептата за компотите без стерилизиране. До сега бях затваряла само соеви кълнове като ги налея с водата горещи, но и тази ще се пробва!!! Предполагам ,че е коментирано, но аз добавям моите проби и вариации към рецептата:
Може да се прави в малки количества и не е разход нито на ток, нито на време. Последните пъти го правя и на котлона преди да се сгъсти много и да стане за фурна. По-воднистите плодове и боровинките повтарям процедурата до 7 дни ако се наложи, докато започне да исглежда като стъклен плода. Може да се долива вода ако остане твърде малко сос, но след добавянето и трябва да се кипне пак и да се затвори при следващо кипване на другия ден сладкото. Не се стерилизира, затваря се горещо и се завива с много кърпи или одеала, за сладката не ползвам нови капачки, захарта ги консервира. Преди няколко дни направих от късните кръгли сливи, които има сега на пазара, едни по-твърди са - стана страхотно, като сладката, които се правят с топене на плода във варов разтвор - явно заради твърдите сливи, но са убийсвени - твърди и леко хрупкави дори, като при слдкото от дребни смокини!!!