За консервирането, или как да си приготвим зимнина! 5-та Тема

  • 88 224
  • 750
  •   1
Отговори
# 690
  • Мнения: 9 485
Приключих за  сега с  туршиите   и даже ги опитваме (та си мисля, че трябва да направя още малко)





маринованите чушки, които трябваше да са 100  Laughing

# 691
  • Мнения: 237
Направих зелените домати по три различни начина  Laughing
Първият-мариновани,изпробвана рецепта от миналата година.Вторият вид-като кисело зеле в едно малко бидонче само със сол и вода /още не е дегустирана,чакаме да мине времето/
И третият вид-пробно сложих  в един 3литров буркан с малко моркови и целина и залях с марината от вода,сол и оцет /без аспирин/ както  пишеше в рецептата  Rolling Eyes Трябваше десет дни сутрин и вечер да обръщам буркана,ноооооо още на 3-4ден се размъти водата и капачката се наду  #2gunfire Някой да е правил така?Чудя се ще става ли това чудо за ядене след още 2-3 кандилкане  newsm78

# 692
  • DE
  • Мнения: 971
hrisi74, аз не смея само така да затварям бурканите. Не знам по коя рецепта си правила newsm78
Заливам ги с гореща марината и запечатвам.
Зеленчуците са после хрупкави на трушийка.
Пе-4о, лекичко преглътнах на 3-те от 100-те чушки Heart Eyes

Аз съм приготвила зеле, карфиол и моркови.
Значи, утре се захващам и аз...и ако имаме късмет след няколко седмици ще има "хруп-хруп"
Зелето го режа на ленти и всичко заедно слагам в бидонче. Заливам само със солена вода.

# 693
  • Мнения: 237
Ами някаква рецепта от интернет намерих!Марината пишеше,че трябва да изстине,че я чаках  Rolling Eyes
Той ММ хубаво ми каза да я залеем гореща/както си правим винаги,ама аз викам хайде да пробваме!
Е,ще я пробваме на вкус и ще пиша пак!

И да питам нещо,което е извън темата!Като отворя темата,а и не само,и линкове които пускате към рецепти ми се отваря някакъв сайт за гей-порно  #Crazy При вас така ли е?
Така и видях рецептата за печените зелени домати на Polaana и туршиите на пеп-4o
Направо се притеснявам като влизам тук,ще вземе да види някой от домашните,върви се обеснявай после,че търсиш печени чушки,а не тези суровите,дето ми се облещват насреща  Laughing

# 694
  • Мнения: 9 485
с какъв браузър отваряш?  С хром и Мозила няма проблем. Някой ми писа във ФБ за това, питах приятелите си, от всички двама казаха че им се отваря този сайт.

# 695
  • Мнения: 9 485
и с ИЕ няма ,току що проверих.

# 696
  • Мнения: 4
В крайна сметка това измислих:

20 кг зеленчуци:карфиол-10кг,камби-7кг,моркови-3кг,кервиз-3глави всичко нарязано в бидонче.

Следните продукти ги слагам в тенджера и като заври ,заливам продуктите след  
10мин след като съм свалил от котлона.
Слагат се :
10 чаени чаши оцет
14 чаени чаши захар
22 чаени чаши вода
4 чаена чаша обикновена сол
30 аспирина счукани

Бидончето се покри точно до горе  с продукти и марината ги покрива .След 10 дена ще кажа дали става или не:(

П.П.чашата е 0.250мл

Последна редакция: вт, 14 окт 2014, 13:09 от defender359

# 697
  • Мнения: 237
С Мозила  Rolling Eyes И като река да вляза в твоя сайт да видя рецепта,пепчо,пак ми се отваря!

# 698
  • Мнения: X
Имаш вирус. Пусни някоя антивирусна програма. Дано успее да изчисти! При мене няма проблем. Отварям с Хром.

# 699
  • Мнения: X
С Мозила  Rolling Eyes И като река да вляза в твоя сайт да видя рецепта,пепчо,пак ми се отваря!
И при мен така се получи преди време.Мъжа ми го блокира, но сега не ми се отваря веднага блога на Пепи, а първо ми забранява достъп, после се върщам назад.
Не знам, мисля си, че проблема идва от блога на Пепи.
И тук, във форума, във всяка тема, в която е писала Пепчо, пак така става.
Нямам идея дали може да се "зарази" цял профил в Гугъл....    Thinking

# 700
  • Мнения: 9 992
Туулс някакви ако сте инсталирали, или някакви досадни добавки. Вижте в адремус програм.

# 701
  • Мнения: 4
Май за пръв път попадам в тази тема, как съм изпуснала Simple Smile)) Много съм впячетлена от рецептата за компотите без стерилизиране. До сега бях затваряла само соеви кълнове като ги налея с водата горещи, но и тази ще се пробва!!! Предполагам ,че е коментирано, но аз добавям моите проби и вариации към рецептата:

Тридневното "сурово" сладко
без много часово варене или печене, само с кипване и охлаждане няколко дни поред, но откакто научих тази рецепта всички сладка така правя, стават като печени на фурна, само ягодите малко имат разлика във вкуса. Тази рецепта ми е базова за процедурата http://qni.blogspot.com/2012/09/blog-post_17.html. Смятам и че така се запазват повече полезни вещества от плодовете. Правила съм череши, каксии, портокали с корички, лимон с ананас, боровинки, джанки, бели череши, настъргани дюли, сливи, дори сок от вишни за топинг на сладолед Simple Smile Страхотно стана и от тиква - ползвах конците, които са при семките на цигулките, накълцани - вкусът му е на печена тиква - карамелен, все едно че си си затворил карамелизирана тиква в бурканче Wink Може да се прави в малки количества и не е разход нито на ток, нито на време. Последните пъти го правя и на котлона преди да се сгъсти много и да стане за фурна. По-воднистите плодове и боровинките повтарям процедурата до 7 дни ако се наложи, докато започне да исглежда като стъклен плода. Може да се долива вода ако остане твърде малко сос, но след добавянето и трябва да се кипне пак и да се затвори при следващо кипване на другия ден сладкото. Не се стерилизира, затваря се горещо и се завива с много кърпи или одеала, за сладката не ползвам нови капачки, захарта ги консервира. Преди няколко дни направих от късните кръгли сливи, които има сега на пазара, едни по-твърди са - стана страхотно, като сладката, които се правят с топене на плода във варов разтвор - явно заради твърдите сливи, но са убийсвени - твърди и леко хрупкави дори, като при слдкото от дребни смокини!!!

# 702
  • Мнения: 154
 Имам нужда от помощ, правих туршия в бидонче останаха ми около два килограма зелени домати , търся рецепта  Thinkingмоля помогнете  bouquet

# 703
  • Мнения: 9 485
Щом есамо зелени домати ето една хубава рецепта http://ilrai.blogspot.com/2014/10/blog-post.html
другите може да ти постоят в хладилника  ето още при Зори http://zoraeos.blogspot.com/search?q=%D0%B7%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0 … D0%B0%D1%82%D0%B8

# 704
  • Мнения: 13 133
Искам да кажа, че правих парена туршия по рецептата на Блонди и е ПРЕВЪЗХОДНА!!! Снощи я опитахме, страхотна е, даже мисля пак да направя докато има все още хубави продукти на пазара.
Ето и самата рецепта: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=320152.0

Общи условия

Активация на акаунт