За консервирането, или как да си приготвим зимнина! 5-та Тема

  • 87 852
  • 750
  •   1
Отговори
# 240
  • Мнения: 12 382
Аз се справям успешно с помощта на безопасна игла, така ме научи баба още като бях малка.

Стана ми любопитно.
Моля, обясни по-подробно как го правиш и не се ли намачква плода?
Безопасната игла трябва да е затворена, държиш я откъм закопчаната част и бъркаш с другата в черешката откъм дупчицата, където е била дръжката. Движението е нещо като загребване, трябва да хванеш и извадиш костилката от същата страна, а не да я избуташ да излезе от другата, както е описано по-горе с химикала. Безопасната игла не трябва да е от най-малките. Лесно е, просто трябва да се опита. Peace

# 241
  • София
  • Мнения: 373
Свекървата ми даде сладко от ягоди, но е много течно, не го е варила достатъчно.
Дали ще се сгъсти с времето или да отварям бурканчетата да го доваря?

# 242
  • Мнения: 9 453
то е изстинало, няма да се сгъсти повече. Отваряй и доварявай, или му сложи малко пектин

# 243
  • Мнения: 30
Като споменавате пектин - някой може ли да каже точни пропорции? Колко килограма плод, колко захар, колко пектин?

# 244
  • Мнения: 734
Кажете някоя добра рецепта за сироп (череши, вишни, ягоди ....). Нямам соковарка Sad

# 245
# 246
  • Мнения: 6 031
пеп-4o, понеже няма от къде да взема листа, ще стане ли без листата?

# 247
  • Мнения: 9 453
ще стане, но те придават аромат  Peace

# 248
  • Мнения: 6 031
пеп-4o, Благодаря!   bouquet

# 249
  • Мнения: X
Чудя се да се обаждам ли за сиропа от вишни... Направих миналата година и ако беше едно бурканче, сигурно щях да го оценя (а моите са големи и доста). Зарекла съм се, ако е живот и здраве, и има вишни, да правя вече с много малко захар и да може директно да се пие. Иначе като си разредя, вече не ми е толкова вкусно. Но всичко е въпрос на вкус, вероятно много разреждам.

# 250
  • Мнения: 9 453
губи се аромата  Peace аз също не го харесвам така. милото си го разрежда с газирана вода пък  Mr. Green

# 251
  • Мнения: 2 944
ууу страхотна тема Simple Smile
аз съм правила досега само конфитюр боровинки с онази захар на захира с желатина - стана си супер Simple Smile искам да опитам с д-р йоткер 2:1.
а много искам домашна лютеница за апартамент, видях рецепти тук  Mr. Green

# 252
  • Мнения: 337
Аз правя сладката си с доктора 2:1, но се желират доста и последно направих от кайсии и череши,като за 2 кг. плод ситно норязан/черешите са си цели/добавих 200-250 вода и захар около 1,500 кг/обичам да ми е сладко/-повря на мен да ми хареса как изглежда плода ,спрях котлона да не ври сместа и добавих Йоткера -1 пак. 2:1+2 сл. захар ,посипах го равномерно да се разтвори ,завира за 3-5 мин. и в бурсанчета,стана хем желерано ,хем леко течно,ще видим зимата като отворим как ще стоят Embarassed.

# 253
  • Мнения: 39
Някой може ли да каже нещо за мармалада от черници...гледах в интернет има някакви рецепти и сега съм си наумила да се прави, ама дали си заслужава  newsm78 Simple SmileБлагодаря предварително:)

# 254
  • Мнения: 4 132
Здравейте,
снощи посипах ягоди със захарта и ги прибрах в хладилника. И сега изваждам за да варя сладко, но захарта си стои, нито има и някакъв образувал се сироп. Така ли трябва да е?!

Общи условия

Активация на акаунт