За консервирането, или как да си приготвим зимнина! 5-та Тема

• 88 236
  • 750
  •   2
Отговори
# 630
  • DE
hetera, както ти си прецениш, че ти е най-удобно Hug
Аз просто споделих, че правя без аспирин, съхранявам в стая( не в маза) и до сега няма бомбаж и миналогодишните са все още годни за ядене. Нали така се правят и пуканите чушлета.
Аз взех идейка за тях от Пеп-4о а към пуканите чушлета слагам и резенчета морков.
Лабрекс ми беше пуснала мухата и пробвах Mr. Green. Станаха супер!
В моите буркани има карфиол, морков, чушка, целина

# 631
hetera, както ти си прецениш, че ти е най-удобно Hug
Аз просто споделих, че правя без аспирин, съхранявам в стая( не в маза) и до сега няма бомбаж и миналогодишните са все още годни за ядене. Нали така се правят и пуканите чушлета.
Аз взех идейка за тях от Пеп-4о а към пуканите чушлета слагам и резенчета морков.
Лабрекс ми беше пуснала мухата и пробвах Mr. Green. Станаха супер!
В моите буркани има карфиол, морков, чушка, целина
И аз никога не слагам аспирин вече толкова години правя!Заливам с гореща марината и това е.
Ако искаш пробвай с няколко буркана. За другата година ще си сигурна.

# 632
БЛАГОДАРЯ, а има ли рецепта в която не се пържат Thinking
Парен патладжан   -5 кг патладжансе бели от кората и реже на шайби.Правим саламура от 1 литъл олио,750 мл оцет,бахар и чер. пипер на зърна,даф.лист,1 ч.ч.сол и 1ч.ч. захар-всичко да заврии потапяме патладжана да си смени цвета ,вадим с решетъчна лъжица и директно в буркана,между парчетата слагаме чесънчета,запечатваме и се вари 5 мин.за капачката.Пробвайте ,много е вкусен,моята майка го прави от години и не си пържи

# 633
  • София
Благодаря ви много момичета,безценни сте  Hug ще го помисля още малко и ще дам отчет после:)

# 634

сетих се и за тази рецепта, която мама продължава да прави и не е пържен  Пак е хубав, но другия май заради пърженото харесвам аз  Blush http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,177.msg4645.html#msg4645

# 635
Ето една рецепта за царска туршия с повече зеленчуци. Може да се направи и малко повече марината, ако не може да се напълнят догоре бурканите.

1,5 кг карфиол;                                                                      Марината:
2,5 кг зеле;                                                                              600 г захар;
1,5 кг моркови;                                                                      600 мл оцет;
1 кг зелени домати;                                                               200 г сол;
1,5 кг камби;                                                                          200 г олио;
1 гл. целина                                                                           10 аспирина

Зеленчуците се нарязват и се заливат за 48 часа с маринатата, като периодически се разбъркват. След това се насипват в буркани. Не се стерилизират.

# 636
Парен патладжан   -5 кг патладжансе бели от кората и реже на шайби.Правим саламура от 1 литъл олио,750 мл оцет,бахар и чер. пипер на зърна,даф.лист,1 ч.ч.сол и 1ч.ч. захар-всичко да заврии потапяме патладжана да си смени цвета ,вадим с решетъчна лъжица и директно в буркана,между парчетата слагаме чесънчета,запечатваме и се вари 5 мин.за капачката.Пробвайте ,много е вкусен,моята майка го прави от години и не си пържи

Toчно така ги направих изглеждаше много вкусно Peace

# 637
  • Там, където ме обичат
Момичета, някъде освен на борсата да сте виждали евтини чушки?

# 638
Моля, да споделите изпитана рецепта за консервиране на манатарки, без значение дали за салата или за готвене!  Simple Smile

# 639
Моля, да споделите изпитана рецепта за консервиране на манатарки, без значение дали за салата или за готвене!  Simple Smile

Изсуши ги, или ги замрази. Но във фризера, всичко ще мирише на манатарки после/от опит/.

# 640
Може ли лесна рецепта за црска туршия или нещо подобно.Нещо да става за зимата със ракийката за салатка и да е без стерилизиране да си го сложа в апартамента.  Simple Smile
Мерси предварително!!!

Ето я и моята рецепта за туршия - много лесна и вкусна  Simple Smile

4 кг зеленчуци - моркови, камби, зеле, карфиол, зелени домати, целина
1л оцет
1 кг захар
1 ч.ч. морска сол
9 ч.ч. вода
Маринатата се заварява и се оставя да изстине. През това време зеленчуците се нарязват на парченца и се пълнят в бурканите, заедно с накълцан кервиз, черен пипер и бахар. На всеки буркан 800мл се слагат по 2 аспирина. Бурканите се заливат със студена марината, затварят се и се разклащат в продължение на 5 дни.

# 641
Туршията ми е готова,и чака да бъде напълнена в буркани Hug

# 642
  • София
Здравейте момичета! Много хубави рецепти!
Търся някъква изпитана рецепта за сурова туршия без стерилизация, в бидонче.
Ако занете моля споделете! Благодаря!

# 643
Здравейте момичета! Много хубави рецепти!
Търся някъква изпитана рецепта за сурова туршия без стерилизация, в бидонче.
Ако занете моля споделете! Благодаря!
Хрупкав карфиол за зимата
Необходими продукти
кар­фиол - количество по желание
целина
пресен копър
За маринатата:
2 чае­ни чаши вода
1 чаена чаша оцет (6-процентов)
1 чаена чаша за­хар
4 супени лъжици сол
 Накъсваме кар­фиола на розички. Нареждаме  в буркани, като между парчетата карфиол слагаме на­рязана целина и копър. Залива­ме със студен разтвор от 2 чае­ни чаши вода, 1 чаена чаша оцет (6-процентов), 1 чаена чаша за­хар, 4 супени лъжици сол. Запечатваме бурканите с ка­пачки и не ги варим.
Тази мисля,че може да се направи в бидонче с добавка моркови.
Рецептата е от"За жената" не можах да сложа линк,затова я копирах.

Последна редакция: чт, 25 сеп 2014, 22:08 от mireto

# 644
Сурова туршия

Чушките и зелените домати се цепват или надупчват, моркови цели или на парчета, карфиол на розички, други зеленчуци (може би целина, но аз не я долюбвам). Заливат се със студена вода, като на 1 л вода се слага 30 г сол. Ако не може да се претака, се разбърква всеки ден, докато стане приятно кисела. Ако е топло, се пресича с натриев бензоат, като на 1 л обем (вода и зеленчуци общо) се слага 1 г натриев бензоат.

Общи условия

Активация на акаунт