За консервирането, или как да си приготвим зимнина! 5-та Тема

  • 88 245
  • 750
  •   1
Отговори
# 645
  • Мнения: 724
Ако е топло, се пресича с натриев бензоат, като на 1 л обем (вода и зеленчуци общо) се слага 1 г натриев бензоат.

А вместо него има ли какво (природно) да се ползва?

# 646
  • Мнения: X
Ако може, да се съхранява на студено.

# 647
  • Мнения: 41
 Здравейте момичета, искам да правя една подправка за ястия която съдържа чушки , домати и други зеленчуци но не знам какво друго се слага , и затова се обръщам към вас за помощ.

# 648
  • Мнения: X
Сложи още настъргани моркови, магданоз и сол - всичко сурово. Домати не слагам, защото половинката не ги обича готвени. Стерилизирай 20-25 мин. или по-малко. Може би се слага и целина, да споделят другите.

# 649
  • Мнения: 364
Аз я права по рецепта на Пеп4о,за което и благодаря   bouquet http://pep-4o.blogspot.de/2010/09/blog-post_05.html

# 650
  • Пловдив
  • Мнения: 738
Здравейте момичета, искам да правя една подправка за ястия която съдържа чушки , домати и други зеленчуци но не знам какво друго се слага , и затова се обръщам към вас за помощ.
От години правя такава подправка Simple Smile
1кг моркови
1кг домати
1кг зелени и червени чушки
6 връзки магданоз
4 глави целина с листата
Всичко се измива и се смила с мелничката за месо, добавя се 800гр сол и се насипва в бурканчета. Не се стерилизира, солта я държи. И сега използвам бурканче от миналата година Simple Smile

# 651
  • Мнения: 41
Много ви благодаря момичета  Hug
 ketival искам да те попитам дали там където си държиш подправката  е студено защото при мен е топло и се притеснявам дали няма да ми се развалят бурканите  Praynig

# 652
  • Пловдив
  • Мнения: 738
В избата си държа зимнината, но ако се притесняваш сложи сол 1кг, тя я държи.

# 653
  • Пловдив
  • Мнения: 503
Приятели, помагайте. Търся рецепта за мариноване и консервиране на гъба-булка.
Мерси предварително.

# 654
  • Мнения: 9 485
ей така правих  булка и манатарка миналата седмица http://pep-4o.blogspot.com/2010/01/15-1.html но  се оказа, че харесват повече в сметанов сос и днешната партида, която ми донесоха ще ги задуша и ще замразя  задушени, после само ще забъркам със соса.

# 655
  • Пловдив
  • Мнения: 503
Благодаря, Пепи!

# 656
  • София
  • Мнения: 2 992
Благодя за рецептата, за суровата туршия. Hug Hug Hug
Аз ще добавя и корнишони към,другите зеленчуци! Дано да ми се получи!

# 657
  • Мнения: 9 992
Момичета, ако мога да се примоля да не ровя всичко назад. Преди години, съседката леля Мария  Mr. Green , ми беше дала рецепта за перфектна царска туршия без варена и без фиксове. Сега искам пак да направя, но съм изгубила рецептата. Това което помня е, че беше за 6 кг. продукти общо дозата, всичко се измиваше и нарязваше, слагаше се в леген или кофа/нещо от сорта. Залива се с маринатата: сол, захар, оцет.... тук ми се губи количеството, олио дали имаше или не, аспирина кога се слагаше.  Embarassed Всичко трябваше да преседи 24 часа, след което се затваря в буркани, принципно е готово и веднага да се консумира. А сега след като сме изгубили телефона на леля Мария  Mr. Green и вече не сме съседи, обърнах къщата, и не намирам рецептата, ще съм изключително благодарна да сподели някой нещо най близо до тази. Благодаря предварително.   bouquet  chef

# 658
  • Мнения: 66
adelinda, моята съседка прави такава туршия:
5 кг зеленчуци- камби, карфиол, моркови, към тях целина, чесън и черен пипер, ако обичате дафинов лист може и от него да прибавиш. Всички зеленчуци се измиват и нарязват, поставят се в подходящ съд и се поръсват с 1 ч.ч. сол, 3 ч.ч. захар, 3 ч.ч. оцет и 10 стрити аспирина. Всичко се обърква много добре, след 12 часа зеленчуците се подреждат в буркани и се заливат със сока който са си пуснали.

Последна редакция: ср, 01 окт 2014, 10:30 от Tedi 76

# 659
  • Мнения: 9 992
adelinda, моята съседка прави такава туршия:
5 кг зеленчуци- камби, карфиол, моркови, към тях целина, чесън и черен пипер, ако обичате дафинов лист може и от него да прибавиш. Всички зеленчуци се измиват и нарязват, поставят се в подходящ съд и се поръсват с 200 гр. сол, 3 ч.ч. захар, 4 ч.ч. оцет и 10 аспирина. Всичко се обърква много добре, след 24 часа зеленчуците се подреждат в буркани и се заливат със сока който са си пуснали.


Meрси много, олио не се слага казваш   bouquet . Захарта много ми се вижда, ще я намаля. Благодаря много   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт