Добре дошли, ЮЛСКИ мами 2014!

• 38 001
  • 720
  •   1
Отговори
# 105
  • Бургас
Страхотна новина е това за кафето  Grinning, че даже и полезно за сърцето

# 106
Според мен не трябва да прекаляваме с нищо, но едно кафе на ден .........може  Laughing

# 107
  • Ispania
Здравейте и от мен Hug .
Нека запо4на с това 4е тест не сьм си правила още. Както може да видите от ленти4ките ми, ве4е сьм мама на две прекрасни сльнца. Цикьла ми трябваше да дойде на 30.10, все още го няма. Mr. Green
Според мен в следващите 10 месеца няма и да дойде.
Три пьти в живота ми,ми е закьснявал цикьла(един аборт и две бременностти), така 4е за мен е напьлно ясно 4е 4акаме нов 4лен на семейството.
Ако кьм това прибавим и следобедното ми сьнно сьстояние и подутият корем(което ми се полу4и и при втората бременност), ве4е сьм 100% сигурна.
По принцип в петьк сьм взела 4ас за лекар, навивам си на мен самата,4е искам да из4акам до тогава и да не си правя тест, но май няма да издьржа.

Какво да ви кажа, три деца!!!! Боже, боже!!! Толкова го искахме и "работихме" по вьпроса, а сега ме хваща страх Joy. И двете ми бременностти хи4 не бяха добри, много, много тревоги и при двете имаше огромна реална опасност от преждевременно раждане. И сега като се замисля... оххх, ако сьм бременна наистина....

Hug Hug Hug
Дано вси4ки тук имаме само хубави новини и моменти от тук нататьк  bouquet

# 108
Здравейте, и аз се записвам в редиците на юлските мами. Последният ми цикъл започна на 25.09.2013 и терминът ми се пада за 2 юли. На 32 г. имам една дъщеричка на 5 г. и съм от Русе. Надяваме се за момченце-спазвахме определена диета, изчислявахме обновяването на кръвта, пък ще видим. Ще ми е много приятно да се запозная с всички вас и да обменяме опит.

# 109
Това за кафето е повече от чудесно, сега я карам на 3 в 1.
Имах резерви, защото имам една приятелка, на която правят процедура по инсеминация и категорично са й забранили кафе, кола, газирано, цигари (естествено) и за мен най-странното - шоколад!

# 110
Как постепенно се увеличаваме,много се радвам!!!!!  preggo preggo preggo
Момичета аз съм със закъснение 7 дни,но не мога да изчакам повече,утре сме на лекар.Надявам се всичко да е наред....Аз съм страстен пушач,последно пуших цяла цигара в деня, в който видях  EFP Толкова се притесних че съм изпушила около 7-8 цигари,макар да знаех че не трябва  Embarassed Но като се сетих че 2 седмици преди да разбера за бременността пуших като комин по 10-15 цигари на ден....ми стана толкова гузно....  Weary На 29.10 разбрах че съм бременна и от 30 отказах цигарите,не бях пушила 3 дни и приятелка ми каза че не било хубаво да се спират изведнъж,стресирал се организма....тогава се поизплаших малко и същия ден дръпнах 2 пъти, на следващия ден също 2 пъти...и това е ...повече не съм си позволила....многоооо ми се пуши но го замествам с хранене  Laughing Всеки ми казва различни неща....едни че не бивало, други че можело по една цигара, трети че не бивало така изведнъж и трябвало като ти се пуши много да дърпаш по малко.....не знам....Аз се опитвам да не си позволявам...дано и по-нататък да мога да се сдържам...
diyana_mihova а за симптомите и аз се чувствам много подута....корема ми ще експлодира....често ходя до тоалетна по-малка нужда(най-вероятно се дължи на факта че се наливам с вода,за да пия поне по 1-1,5л , защото въобще не пия вода по принцип, а четох че е много важно), от време на време имам леки болки в корема и долу ниско....Това е което съм усетила до момента...Моля по-запознатите мами да споделят за другите си бременности,как са протичали и какви са били първите симптоми.  Praynig
Утре след лекаря пак ще пиша...дано всичко да е наред  Praynig
Пожелавам ви един прекрасен и усмихнат ден!
 "Много е важно да пазите хубавото си настроение. Вашето бебе може да усети емоционалната ви промяна и това да повлияе на развитието на бебето. " това прочетох днес   love001  

# 111
Здравейте и от мен.
Чак  ви завиждам на желанието за закуска.. При мен бързо отмина и ранобудието от скоро такава сънливост ме гони..
Относно кафето и цигарите, нямам желание за пушене и за кафе  става ми лошо от тях #Crazy
Преди обичах да пътувам, но сега забелязвам, че за 2-3км и ми става още по лошо в колата (защото ежедневното неразположение с гаденето го пренебрегвам)
А ми предстои пътуване в събота и не знам какво да  взема. Моят приятел ми е поръчал гривната против повръщане но аз малко се съмнявам да има кой знае какъв ефект някои използвал ли е такава? newsm78 newsm78

# 112
Здравейте и от мен  Shocked и аз днес видях  EFP днес е първият ден от закаснението и се чудех , кога да се видя с гинеколога си  newsm78

# 113
RadianaG, хубаво е да изчакаш поне 10 дни закъснение. При предната бременност, която приключи в 6-та седмица, ходих веднага след като си направих теста и нищо не видяха и ми казаха чак след седмица и нещо, но какво си прецениш  Wink

# 114
Здравейте и от мен на всички Simple Smile
И аз се записвам да следя темата  Wink Последната ми минструация беше на 26 септември. Вчера си направих тест и видях заветните 2 чертички  EFP Най-накрая Simple Smile Правим опити за бебе от повече от 1 година и успяхме. Надявам се всечко да е наред  Praynig В петък и аз имам преглед да видим как стоят нещата при нас
Хубав ден на всички тръпнещи в очакване за хубави новини  newsm51

# 115
  • София
Здравейте момичета Simple Smile Честито на всички видяли двете чертички Simple Smile

plama4ence според мен би трябвало да се види точка, или в най лощия случай, поне плоден сак Simple Smile
KrIsInKa1990 отиди спокойно на прегледа, всичко ще е наред. Може овулацията да ти е била по-късно, за това и чертите да са розови, но определено важното е че има втора черта Simple Smile
Val Честито и поздравления за смелостта. Децата са богатство, а ти го знаеш много добре Simple Smile
Nina_88 Успех на прегледа утре Simple Smile
RadianaG Според мен е хубаво да имаш поне 2 седмици закъснение, за да се види нещо... но ако нямаш търпение може и малко по-скоро Simple Smile
Момиче по отношение на кафето и на каквото и д е друго, лекарите обикновено казват, че принципа е не да се забранява всичко, а да не се прекалява. Ако изпиете няколко глътки кафе нищо няма да ви стане. По добре да си пийнете отколкото да го мислите Simple Smile Всичко ще е наред Simple Smile Е за цигарите, аз не съм пушач и не мога да ви поощрявам, но всеки си знае Simple Smile Бъдете спокойни и позитични Simple Smile

# 116
Здравейте на всички мами. И аз днес разбрах, че ще си имам бебче. Сутринта си направих тест, който се оказа с една много бледа розова чертичка и веднага след него отидох на кръвен и ето ме тук.
Имам въпрос: Кога трябва да отида за първи път при лекар за да ме прегледа?

# 117
Brit_Brit в предния пост са го написали, хубаво е да се отиде след 2 седмици закъснение, но ако си нетърпелива като мен, може и по-рано  Hug успех

# 118
Brit_Brit az iz4akvam 2 sedmici ot zakusnenieto,cikala mi e na 31-33 dena i se nadqvam pone to4kata da si vidq na 15,ako otide po-rano ot 10 dni ot zakusnenieto ni6to sa6testveno nqma da ti kajat :)neka vsi4ki da sme spokoini i polojitelni i da rodim edni prekrasni deca ,stiskam iskreno palci na vsi4ki vas newsm17 newsm17 1stroller

# 119
  • София
Щастлива жена,все едно аз съм го писала поста ти.Миналата година точно на 25/09 ми беше последния цикъл.Трябваше да ми дойде на 25/10,също като на теб ми идва на 30-31 дена Laughing Терминът ми беше 02/07.Родих на 26/06 едно прекрасно момиченце.Желая ти да имаш лека бременност и щастлив финал!И на всички останали в темата също!
Gift, благодаря за пожеланията! Аз съм родена на 26.06  Laughing Ще получа прекрасен подарък, ако тогава родя   Gift

Val, извинявай да те попитам не сме ли писали и двете в Октомврийки 2012 или се бъркам нещо newsm78

Момичета, ако знаете как още съм в шок и толкова въпроси ми изникват, за които изобщо не се бях замисляла.  #Crazy Сега ще имам теми за размисъл за следващите 9 месеца  Joy

Между другото, най-фрапиращото е, че малко преди да ми дойде(когато трябваше да ми дойде) ходихме до Кауфланд и се запасих сериозно с превръзки - ежедневни, нощни, дневни, тампони, пълен арсенал и сега, ако пак не ми идва 10 месеца след раждането.......ще мухлясат hahaha

На преглед миналия път ходих на 12-тия ден закъснение и докторката каза, че има вътрематочна бременност, но да отида след 2 седмици пак, защото тогава ще се види тупкащо сърчице. Сега мисля да отида след 1-2 седмици, за да може направо сърчицето да се види.

От личен опит ще Ви споделя, че не трябва много да се шашкате от всичко написано в интернет и разни книги. Колкото по-малко се притеснявате, толкова по-добре за вас, а най-вече и за бебето. Естествено, че сега ще ви изникнат хиляди въпроси, но бъдете спокойни и най-вече мислете положително. Това е наистина важно. Аз бях много положително настроена и изключително спокойна както през бременността, така и за раждането. Имах много лека бременност, без почти никакви оплаквания, освен сериозен сутрешен глад първите 3 месеца,а преди това изобщо не закусвах. Качих 25 кг, а не мога да кажа, че се тъпчех като за двама. просто си ядях както обикновено, но си качвах и това е. В последствие свалих всички кг, пак без нищо да правя - без диети, без спорт, от само себе си. За това един съвет от мен - наслаждавайте се на този период, защото сега ви е паднало. Толкова бързо ще отлети и се започва с 24 часовата смяна, нон-стоп на разположение. Колкото и спокойно да е бебето, ти 24 часа си ангажиран с мисли или действия. Вече няма да има съботно/неделни почивки и спане до обяд. На мен това най-много ми липсва  hahaha
Относно кафето и цигарите -  аз по принцип не пуша от няколко години, но чат-пат като сме някъде на гости или на кръчма ми се е случвало да паля по някоя цигара. Даже сега , преди да разбера, че съм бременна също съм изпушила няколко цигари. Предишния път също беше така. Иначе не ми се пуши, но...не знам. За мен си е вредно за бебето и не бих пушила през бременността.  Чувала съм и аз, че ако си страстен пушач, може да е прекален голям стреса при рязко спиране, но смятам, че всяка от вас трябва поне да опита, пък ако случайно й стане много зле, то нека си запали, но не с тенденция за пушене през цялата бременност. Пак казвам - това е лично мое мнение, не ви ангажирам, нито пък бих ви съдила, ако си пушите. Всеки си преценява сам.  Аз например без кафе не мога. както предишната бременност, така й сега си пия по една чаша на ден, иначе ме заболява адски главата, пада ми кръвното. Има статии, че една-две чаши кафе няма да наредят, особено, ако това ти е начин на живот от преди.

Симптомите
, които описвате, доколкото съм чела са нормални. Аз пак ви казвам, че имах лека бременност и само глада ми беше проблем, нямах повръщане, болки и т.н. Единствено накрая ме боляха кокалите на малкия таз, който се разширяваше и всяко движение в леглото - ставане/лягане/завъртане ми бяха доста трудни и ме болеше, ама все пак не нещо непоносимо.

Сега все още нямам сутрешен глад, в момента съм малко леко настинала, както и миналия път. Имам наблюдения, че доста бременни жени в началото настиват, незнам защо, но доста мои приятелки така са били.  Единственото, което малко ме мъчи чат-пат е главоболие вечер Появи се няколко пъти и даже се чудех от какво може да е.  newsm78 Явно е от бременността.
Друго, за което се сещам като "симптом" са странните супер нереални и объркани сънища.  Преди също ги имах, но не помня кога. Сега, преди 2-3 седмици няколко нощи подред сънувам егати измишльотините и чак сега зацепвам на какво може да се дължи това. Mr. Green

Момичета, писах прекалено много, извинете ме, но съм малко "Мара Подробната". Не си падам по кратките изказвания. За това гледам да маркирам темите, по които пиша, за да чете всеки кой каквото му е интересно.

Общи условия

Активация на акаунт