Добре дошли, ЮЛСКИ мами 2014!

• 38 009
  • 720
  •   1
Отговори
# 120
След 10 дни закъснение и положителен тест днес отидох на лекар. Доктора потвърди теста, видя едно малко сакче и каза че съм в 3 г.с. След това ми изписа фолиева киселина и Утрогестан. Веднага почнах да ги пия, но усещам една сънливост и леко съм замаяна. Досега нямах никакви симптоми, не знам дали е нормално това замайване. Някой ако знае нещо да пише  Simple Smile

Последна редакция: вт, 05 ное 2013, 22:42 от crazy_85

# 121
Вече съм малко по-спокойна, защото когато писах тук бях още в шок и еуфория  newsm68
Радвам се, че има толкова Юлски мами (дай Боже) с които да си споделяма.
На мен ми се искаше да посетя генеколога малко по-рано защото иамам нещо като бяло течение, но е кафеникаво. Появява се по веднъж на ден, но си го има вече 5-ти ден (колкото ми е и закъснението) та то малко ме притеснява. Въпреки, че свекърва ми е акушерка и мога да питам нея довечера като й съобщим новината и може да отида чак началото на другата седмица.
При мен симптомите се появиха много рано. Около 10 дена след О. ми прилоша за първи път, толкова лошо ми стана, че едвам се прибрах и от тогава почи всеки ден ми прилошава... и то в повечето случаи следобяд. От време на време имам сърцебиене и гърдите ми станаха страхотнииииии  Party Винаги съм искала такива.
Аз промених начина си на живот още в момента, когато решихме да правим дете: спрях да пуша; спрях колата, а пиех по 1 литър на ден; ограничих кафетата до 1 на ден, мисля и него да спра сега; и започнах да се храня по три пъти на ден, преди ядях по 1.
И най-интересното е, че термина ми се пада на рождения ден на бащата  newsm62

# 122
Честито на всички записали се в темата! Става ми едно такова мило като ви чета вълненията, навяват ми едни спомени, само че аз разбрах малко по късно на 16 ноември.
Brit_Brit това течение е абсолютно нормално.
А диети кой знае какви не съм пазила, но отказах цигарите, вече пия само по едно кафе и то с мляко на ден, кОлааааа, малиии как ми се пийва, но сега пък кърмя и пак не мога да пия, алкохол не съм пила пак от цяла година, изключвам радлера това лято отвреме на време  Laughing
Желая ви леко бременеене и много пухкави бебета на финала.

# 123
аз със сина ми имах такова кафеникаво течение/зацапване, но вече не помня колко дни, май бяха 3 около датата на очакваната М. Доколкото разбрах това се получава от имплатнирането на ембриона в матката. Сега обаче нямам такова и по едно време пък се бях притеснила защо нямам  Crazy

# 124
Значи при мен нещата са нормални с течението. И аз така четох, но не бях сигурна, но ще питам и свекърва ми и ако не спре до ден два отивам по-рано на лекар. Благодаря все пак за отговора dona_78
mysterious определено ме накара да се замисля, че то отказването няма да е само по време на тези 9 месеца, ами и след това. Малееее то има много време  tooth
Сега ми измикнаха няколко въпроса:
1-во има ли някои от София, които да ми препоръча генеколог;
2-ро какво трябваше да се пие... фолиева киселина ли трябва да се пие? Да ми препоръчате марка или да ми дадете повече инфо;
3-то тези курсове за майки или там каквото бяхте писали преди в темата дали ги има и в София, защото имаше инфо само за Бургас до колкото си спомянм?!
Благодаря предварително!

# 125
  • Ispania
Увели4аваме се Hug

Щастлива жена , аз писах в Ноемврийки 2012 Laughing , ако си минала там през темата може и да сме се засекли Laughing.

Моми4ета, напьлно сьм сьгласна с написаното, 4е не трябва да се шашкате от вси4ко написано в интернет. Лекарите най-добре си знаят! Когато имате проблем или някой вьпрос, винаги кьм тях се обрьщайте.

Моите бременностти бяха толкова разли4ни една от друга.... да не кажа двете противоположностти. При пьрвата ка4их над 30 кг, при втората с голямо усилие стигнах 12 кг, като 5 килограма ка4их в последните два месеца насила.
Пьрва бременност, все ми беше лошо, все ядях оба4е Sunglasses, раждането кошмар.... зарекох се , 4е ако имам друго дете, ще е сьс секцио hahaha (добре 4е ми махнаха тази идея от главата Embarassed) .
Втора бременност, "усетих" 4е сьм бременна когато в пети месец не можех да си закоп4ая панталоните (в смисьл симптоми) , нямах ужасна нужда от храна, но пьк зелен4уци и плодове ядях сериозно Laughing. Раждането ми беше като по книга Shocked, не знаех 4е можело да се ражда така. Докато се оплаквах колко ме е страх, родих и по4ти не разбрах Joy .
Така 4е всяка жена е разли4на, всяка бременност е разли4на! Пак да кажа, само лекарите слушайте.
И да допьлня Laughing, аз сьм пьрвата която се шашка за вси4ко Laughing

# 126
След 10 дни закъснение и положителен тест днес отидох на лекар. Доктора потвърди теста, видя едно малко сакче и каза че съм в 3 г.с. След това ми изписа фолиева киселина и Утрогестан. Веднага почнах да ги пия, но усещам една сънливост и леко съм замаяна. Досега нямах никакви симптоми, не знам дали е нормално това замайване. Някой ако знае нещо да пише  Simple Smile
Замайването може да е в следствие на Утрогестана, ако го пиеш.По-добре го поставяй вагинално и няма да го има това замайване!

# 127
  • Бургас
Здравейте Юлски мами, радвам се че ставаме все повече с всеки изминал ден! Дано споделяме повече щастливи и радостни новини. Както пише Val всяка бременост е различна и симптомите също. При мен симптомите всеки ден да не кажа, но всяка седмица са различни. Тази седмица дори не усещам нищо. И малко започва да ме е страх. С нетърпение очаквам посещението при лекаря на 11.11 за да ми каже, че всичко е нормално с бебето  newsm17
 Brit_Brit, по принцип трябва да се пие фолиева киселина, но моят гинеколог ми предписа PRENATAL мултивитамини, които съдържат всички всички необходими витамини и минерали и е подходящ както преди зачеване, така и през цялата бременост и кърмене. Но всеки има различни предпочитания. Относно курсовете би трябвало да ги има във всички големи градове, а доколкото четох и списания като 9 месеца и други организират подобни курсове.
  А аз имам един въпрос : Някоя от вас интересувала ли се е или да е посещавала Йога за бременни? Ако имате информация, моля посъветвайте ме полезно ли е и от кога е добре да се започне с Йога упражненията?
  Благодаря Ви предварително!

# 128
diyana_mihova  аз вчера говорих със свекърва си, която е акушерка и тя каза, че няма да навреди да си взема някаква и за това си взех, а пък иначе мсиля да ходя на 11.11 на лекар. Тогава ще са минали вече 10 дена от закъснението и ще го разпитам по-подробно, защото имам страшноооооооооооо много въпроси (все пак първа бременност ми е  Sunglasses )
Относно Йогата за бременни и аз съм се навила, така че всяка информация ще ми е отполза и на мен.

# 129
Йога за бременни има на диск мисля, издаден от певицата Светла Иванова. Тя през цялата си бременност е практикувала йога и е записала упражненията според нивото на всяка една жена. Аз съм се интересувала, в интернет могат да се намерят части от тях, но за диска не знам откъде. А иначе по разните клубове за йога има специална такава за бременни, но по принцип е през деня, а аз поне засега съм на работа по това време и ми е невъзможно. Не знам как е при вас? Така че вариантът е в къщи по упражнения от интернет.

# 130
  • Бургас
Йогата за бременни е много добро нещо, почти във всеки град има курсове, ако не има и упражнения в ютюб. Противопоказна е само за тези които им се налага да лежат по време на бременност, а за другите дори е препоръчителна, помага за правилното дишане, подобрява кръвотока към матката Simple Smile

# 131
  • Бургас
...3-то тези курсове за майки или там каквото бяхте писали преди в темата дали ги има и в София, защото имаше инфо само за Бургас до колкото си спомянм?!
Благодаря предварително![/i][/color]

в интернет открих тази информация за програмата за ноември на списание 9 месеца за отделни градове. Дано да е полезна за някои от вас.
https://www.facebook.com/spisanie.9meseca?ref=stream&hc_loca … 8/576606292387294

# 132
  • Бургас
За курсове за бременни в София специално знам че има в Моловете, в Лабиринт, по болниците също...Simple Smile

# 133
Мами, да Ви се похваля, сакчето си е на място, на 20.11.2013г ще ходя пак при гинеколог, за да чуем вече сърчице... имам си 5 мм бъдещо момиче, или момче....Малка черна ,но така важна точка. Wink

# 134
Здравейте, пиша малко объркана. Има голяма вероятност и аз да се присъединя към вас. Вече съм мама на 7 месечно момиченце, най- хубавото нещо за мен. Малко ще е неочаквано , ако се е получило, но ще се разбере другата седмица.

Общи условия

Активация на акаунт