Добре дошли, ЮЛСКИ мами 2014!

• 37 997
  • 720
  •   1
Отговори
# 405
  • Бургас
Момичета, на вас на първия преглед направиха ли ви цитонамазка? Малко се притеснявам за нея. Прави ли са ми и преди, но не по време на бременност...предполагам няма опасност за плода, но все пак се взима от шийката на матката....пишете при вас как е минал първия преглед, моля ви... на мен ми предстои утре и ми иска малко да се подготвя психически....пишете и дали са ви направили всички необходими изследвания. Аз утре имам час за 12:30...ако трябва да ми се вземат кръв, урина....предполагам ще се наложи да отида допълнително в петък сутринта....няма да издържа гладна до 12:30 при никакви ситуации !

При мен на първия преглед само ме гледаха на ехограф и потвърдиха бремеността, но аз и си бях нетърпелива и отидох на преглед още на 5 ден от закъснението. При втори преглед отново гледане на ехограф, обясниха ми кое е зародиша, жълтото тяло от което в последствие ще се образува плацентата и ми показаха сърдечната дейност. Честно казано не можах много да схвана от ехографа, особено за сърдечната дейност, но щом док казва че я има е така  newsm10. Аз само слушам и изпълнявам. И на 29.11. ме викат отново вече да направим картона, необходмите кръвни изследвания и т.н. А за цитонамаската незнам дали отново ще изследват защото аз месец преди зачеването бях на профилактичен преглед и тогава я правих.

Последна редакция: ср, 13 ное 2013, 13:42 от diyana_mihova

# 406
  • Телиш/Плевен
Добре дошли на новите майчета! Hug
На мен още никакви изследвания не са ми правени, само ме погледнаха с ехограф да видят има ли нещо, изписаха ми фолиева киселина и това беше. В петък след прегледа би трябвало да има повече яснота. Нямам търпение вече! Heart Eyes Дано всичко е наред! Praynig
Усмихнат и успешен ден, майчета! Hug

# 407
Момичета, кажете каква козметика използвате, за да се предпазите от ужасните стрии. Миналия път започнах да се мажа още преди да разбера, че съм бременна и въпреки това се нацепих цялата. Първите стрии ми се появиха в началото, когато бях качила около 4 кг. Основно използвах Мама Дона на Чико, сега съм се спряла на Себамед, защото съм много доволна от бебшката серия. Освен това си взех натурално какаово масло и го смесих на водна баня със зехтин, но не е лесно за мазане, защото като изстине се втвърдява. Дано да имат ефект.

hopy , аз също не забременях лесно предния път, за щастие не се стигна до инвитро, но мога да си представя как се чувстваш. Пожелавам ти всичко да бъде наред. Предполагам, че ще си следиш бременността в клиника Надежда, аз също съм се насочила на там.

# 408
TaniaK тъкмо мислех да си взема това ма Мама Дона, но щом си се нацепила въпреки него се отказвам. Вчера се отбих през DM да си купя чая от джинджифил и си взех едно олио за бременни от тяхната серия, как се казваше...Alvedre. Досега съм се мазала само един път, но мирише много приятно, за разлика от олиото на Икаров, от чиято миризма ми се повдигаше и го смених.

# 409
А като стана дума за мазила, вие използвате ли някое за бюста, но не за стрии? Замислям се дали да не си взема някое за стягане.  Rolling Eyes

# 410
Мили момичета, толкова се радвам че ви открих!Толкова се радвам че всеки ден някой се присъединява към нас!  newsm76 Бог да ни пази всички и да ни дава сили да се справяме със всичко!!!  Praynig
Добре дошли на всички момичета!Леко и сладко бременеене!  Hug
Когато влезна тук имам чувството че половината постове са мои, описвате същите неща които съм имала намерение да напиша и аз, задавате същите въпроси които са притеснявали и мен.....Толкова добре се допълваме!  newsm51
Сега много ме притеснява този дискомфорт в стомаха...не знам...гадене ли е..какво ее...но постоянно ми е неприятно на стомаха ли,на корема ли...и аз не знам къде.Много неприятно...и не е само сутрин,а през целия ден...и направо се побърквам...Не ходя и на работа, по цел ден стоя в къщи и имам чувството че още повече се вглъбявам и ми става още по зле...Два три дни бях доста емоционална..поплаквах си..но това поне мина....Толкова много се надявах че гаденето и дискомфортът в стомаха ще ми се разминат но уви....Сега най-много ме притеснява че заминавам в командировка за 1 година....ще се виждам с ММ само събота и неделя и ще ми е толкова трудно....ще трябва да се справям със всичко сама...Дано тези неприятни усещания отминат скоро...и да имаме една лека и приятна бременност!!!
Целувки!!!

# 411
За стриите и мазилата само да кажа (от опит), че мазилата помагат мноооого малко,да не кажа изобщо- зависи си от типа кожа,дали е еластична или не.Мажете се,но не очаквайте чудеса.За щастие моята кожа се оказа добра в това отношение и нямам стрии,но пък целулита много си ме обича   #Cussing out и сме си другарчета    33uu

# 412
Знам, че зависи основно от типа кожа, а моята както се оказа не е еластична, както и от хормоналните промени, но все си мисля дали съм направила всичко необходимо да намаля пораженията. Така че този път ще се постарая повече  Simple Smile На Икаров олиото наистина мирише много лошо, а и не знам защо пише, чее за след четвъртия месец на бременността.

Относно бюста, това което ми беше препоръчано от гинеколога беше да нося постоянно сутиен, дори когато спя. Ще следя, ако някой има предложение за добър продукт за бюст.

# 413
  • София
Привет на новите попълнения  smile3525

За стриите и аз съм на същото мнение, че всичко си е до кожа. Предишния път ми се появиха още в началото 4/5 месец когато почти нямах кой знае какъв корем В последствие целия корем се нацепи, а бе ужасна картинка просто, какво да ви говоря. Мазаха се през цялото време със зехтин, но....без ефект. Чувала съм, че има доволни мами от маслото от ДМ и по този повод да попитам Petq T  - каква му е цената? Също са ми хвалили и на Кокона някакъв крем/лосион или нещо подобно. Ще пробвам пак с едно от тях двете, то не че има накъде повече да се нацепя, но.... #Cussing out

Гърдите не знам дали от сега има нужда се мажат с нещо. На мен ми се поотпуснаха след раждането. Сега едреят, единствено, ако сте предразположени към стрии може да предприемете нещо, но пак казвам, че едва ли ще има особен ефект.

Вчера на първия ми преглед ми дадоха талона за изследвания на кръв и урина само. Цитонамазка не ми правиха, ама сигурно другия път ще правим. Не ми е правена скоро и е хубаво да се направи.

Аз за симптоми мога само да кажа, че може би гърдите малко са ми натежали, но не ме болят. Проблема ми е, че като че ли нюха ми е по-изострен, а дъщеря ми в момента е в една серия повръщане и разстройство, та малко в повече ми идват миризмите. Дано се оправя скоро, че не знам. smile3507

# 414
От стриите спасение няма. Може да се каже , че аз не съм се мазала много. Опитах няколко мазила и като видях , че не помагат направо спрях. На корема си нямам нито една. Аз се нацепих по краката. Започнаха да се появяват в 5 месец от вътрешната страна , но в последствие се нацепиха целите крака. Този път може и на корема да се появят  Cry

# 415
Маслото на Alvedre в DM, което си купих беше около 6-7 лв. Имаше и други масла за бременни (едно беше 36 лв), на които пишеше за масаж, а на това за стрии и за това го взех него. 

За гаденето да ви кажа аз се родих с този чай от джиндифил  Joy, днес въобще не ми се гади, само сутринта, но след като изпих няколко глътки ми мина. А предишните дни беше непрекъснато през целия ден  ooooh! Освен това видях, че има куп полезни свойства: подмладява кожата, изчиства токсините, дори има отслабващ ефект. Въобще пробвайте го, няма да ви навреди  Simple Smile

# 416
За стриите - аз първият път се мазах с MAMA DONNA НА CHICCO и съм много доволня нямах нито една стиа, а иначе преди време след като спрях цигарите рязко качих 8 кила и после така и рязко ги свалих и ми се появиха на дупето - така че съм от най-неподатливите. И сега съм с и взела пак същия крем за корем и серум за гърди пък дано не се появят . То си е до състояние на кожа и до възраст - защото с възрастта кожата става по-малко еластична - казват че над 30 се почвявали по-лесно - дано не е вярно:-).  Гърдите вече ги мажа - днес официално част от сутиените ми станаха малки - и миналия път беше така - в трвти четвърти месец бях като памела андерсен Simple Smile
А за цитонамазка зависи кога ти е била последната моята беше преди 4 месеца и сега няма да ми правят. Първият път на прегледа ме гледаха само с екограф ама аз отидох в четвърта седмица защото прокървих. Сега очаквам като чуем сърцето в понеделник да ми направят картон, да ми пуснат кръвни изследвания - поне със първата бременност със сина ми беше така.

# 417
Момичета знаете ли каква друга промяна забелязвам и не знам има ли нещо общо или не - страшно бързо ми се омазнява косата  newsm78

# 418
  • София
Момичета знаете ли каква друга промяна забелязвам и не знам има ли нещо общо или не - страшно бързо ми се омазнява косата  newsm78

Има, има и при мен е така. Преди можех да си мия косата веднъж седмично, а сега на втория ден е за миене
smile3511 smile3511

# 419
  • Телиш/Плевен
Мимето14, чувала съм, че е често срещан признак при бременност, така че нищо чудно и от това да е.  Peace При мен засега не се проявява.

Общи условия

Активация на акаунт