Добре дошли, ЮЛСКИ мами 2014!

• 37 967
  • 720
  •   1
Отговори
# 465
manika74 забелязвам, че и ти си болничка. Бързо оздравяване ти желая. Имаш ли кашлица. Как се справяш ако да?

Кашлица, нямам но гърлото се опитва да ме боли, а носа ми течеше като изведро,или беше запушен..Доста мъчително. Предвид това,че имам и анемия и олепвам всичко.. А единственото,което мога да пия е парацетамол. И то в не големи количества. До сега не съм го пила, но пък за сметка на това се нагълтах с осцилокопцимум, парагрип и за носа солен разтвор на капки...
Незнам дали има връзка, но поне до обяд се чуствам свежа,въпреки повръщането от сока сутрин. Мъжа ми ми изцежа 2 лимона и един портокал с мен... и така от както съм бременна...Лошото е че щом съм във вертикално положение, ми става зле през определени интервали...А за спането да не ти говоря.Относно кашлицата,мога да ти препоръчам да сложиш малко ракия на една кърпа, около врата, така ще го загрееш, може и инхалация да си направиш... И със сигурност няма да навредиш на бебчо.Проверено е- все пак съм медицинско чедо...
Откакто разбрах ,че съм бременна спрях,кафето/ а това си беше мъка/,никакъв алкохол или нещо,което може да навреди на душичката... И без това му даваме фал старт с анемията ми,каквото зависи от мен....ще го направя, за да не му навредя повече...Трудно се възстановяваш, но с повече почивка сън и витамини,ще станат нещата и без по -силни лекарства.
Може да ти звучи глупаво, но методите на бабите понякога много помагат-даже много често. Дано се оправиш бързо и  да нямаш повече проблеми...
Мен в неделя вечер ме заболя доста гърлото и веднага в аптеката взех Прополки. В понеделник вече и помен от болката нямаше. Ако имаш наченаци не пречи да пробваш докато не те е заболяло много. Сега и биопарокс ми изписаха бях при личната.

# 466
krisi89, Даскалов май доста се е комерсиализирал. Моите впечатления от него са от 2007 г., когато бях бременна със сина ми. Сега май само за пари мисли, та затова се чудя дали изобщо да го потърся. Утре съм при личната за направление и другата седмица ще взема решение за АГ.

# 467
Здравейте маминки,  bouquet
Аз за съжаление се разделям с Вас, но ще продължа да Ви чета. Вчера по обяд Л ме посети и така. Rolling Eyes
За кашлицата мога да Ви препоръчам чай от босилек и този за настинки на Биопрограма на мен много ми помага с мед в него.
За добър гинеколог в София аз ходих при др Сашо Георгиев в Майчин дом, той ми следи първата бременност и бях очарована.
А за стриите използвах само най обикновено бебешко олио на бочко май беше. И в край на сметка имам само по бедрата понеже там не съм се мазала  Rolling Eyes Аз през самата бременност качих много малко през първите 2 месеца отслабна от 65 на 59кг и до края просто се върнах към тези 65
Прегръдки и целувки от мен  Hug

# 468
dona_78 засега нивата са ми ок. Все пак съм без далак и жлъчка,но това е друга тема. Анемията ми е наследствена и е много вероятно да я предам да бебе... Брат ми я предаде на племеницата...
Криси 89, благодаря ти- за сега съм по добре, ако нещо стане ще имам предвид напътствията ти.. Но само петък на работа и излизам отпуск, да чета в къщи-така че вярвам ще се възстановя много бързо,когато съм си у дома, а не кръстосвам София...
Явно никои още не е записал час за феталната и скрининга да каже мнение.

# 469
krisi89, Даскалов май доста се е комерсиализирал. Моите впечатления от него са от 2007 г., когато бях бременна със сина ми. Сега май само за пари мисли, та затова се чудя дали изобщо да го потърся. Утре съм при личната за направление и другата седмица ще взема решение за АГ.
Ще разкажа по - подробно. Първи преглед ми струваше 164лв. Гледаме на вагинален и ми взе секрет /Ureaplasma parvum    Отрицателен; Chlamydia trachomatis    Отрицателен; Mycoplasma genitalium    Отрицателен; Mycoplasma hominis    Отрицателен; Ureaplasma urealyticum    Отрицателен - извинявам се за начина по който ги пускам, но ги взех направо от резултатите/. Каза да пия дуфастон 3х1т, вагинално утрогестан 3т.х2 пъти на ден, фолиева по 10 таблетки на ден и ако направя едни изследвания при тях пълен панел /320 лв./ ще ми спре всичко без фолиевата. Чухме се с нашия съветник и каза оставете детето да си расте на спокойствие. Васко е максималист и е скаран с лекарствата, но иначе разбира за следенето, но откажеш ли изследванията може и да те върне. Държеше доста добре в смисъл видя , чес ме притеснени и т.н, но това си е преркалено. Нашите баби сигурно и фолиева киселина не са пили, нито на гинеколог са ходели.

# 470
dona_78 засега нивата са ми ок. Все пак съм без далак и жлъчка,но това е друга тема. Анемията ми е наследствена и е много вероятно да я предам да бебе... Брат ми я предаде на племеницата...
явно не говорим за желязодефицитна анемия  Peace защото аз съм с такава и моето желязо в момента е 2.

# 471
Здравейте мили бъдещи мами! Heart Eyes Heart Eyes
Искам да ви кажа, че аз още си чакам,не съм направила теста ( днес трябваше да м и дойде МЦ ),
но искам да ви ппитам нещо- Някоя от вас имала ли е леко кафеникаво зацапване в деня когато е трябвало да дойде лелята, но я е нямало?
Оф, как го казах само..
Надявам се да ме разбирате.
Сутринта се събудих и имах леееко бледокафеникаво зацапване по тоалетната хартия и после нищо.
Болят ме ту единия, ту другия яйчник, но леля няма.
От другите симптоми мога да кажа, че страшно много ми се омазнява и на мен косата, а аз съм с много дълга гъста коса и не ми се случват такова неща.
Както казах и на Срамежливка, ловя се за сламки, но ако някоя от вас е имала зацапване и все пак е била бременна, моля да сподели.
Благодаря и ме извинете за дългия пост. Много се притеснявам... Praynig Praynig Praynig Praynig
 Hug Hug Hug Hug Hug

# 472
Хемолитична...
А с моя късмет и недостик на желязо може да имам в последствие, моя приятелка е така от 6 месец.. Доктора и казал да яде повече месо. Тя му казала това го правя, а нещо друго.... Joy И сега си е анемична, а декември ще ражда....

# 473
  • Телиш/Плевен
Явно никои още не е записал час за феталната и скрининга да каже мнение.
Аз честно казано не смятам да ги правя. Поне скрининга. Защото често се получават подвеждащи резултати, които допълнително те стресират. Или пък те успокояват, че всичко е наред, а после се ражда дете с увреждания... Та за мен това е излишно. За феталната морфология съм по-склонна, но доколкото съм чувала, при добрите лекари всеки преглед си е вид фетална морфология и също е донякъде излишно. Но ще видим. Да стигна дотам, пък тогава ще разсъждавам. Wink Сега мнението ми е на база чутото от приятелки и познати, които са раждали в последните години.
snejinka_balerinka, не съм имала такова зацапване, но май доста жени го имат. Стискам палци да не дойде лелята!!! Hug

# 474
snejinka_balerinka навсякъде в интернет пише, че при бременност около датата на идване на цикъла при някои жени може да се появи кафеникаво течение. Прочети, ако искаш малко информация за зачеването и ранните признаци на бременността, за да се успокоиш. Страшно е, ако е кръв, а не кафеникаво течение.

# 475
Благодаря.
Аз прочетох доста, просто ми се искаше да разбера дали наистина се случва.
Извинете  ме.
Приятен ден на всички!
Болните мами да ооздравяват и всеки ден да ни радвате с оптимизма и милите си постове.
 Hug

# 476
Здравейте момичета!   newsm53

˙·٠•●СРАМЕЖЛИВКА●•٠·˙ Съжалявам, че този път не се е получило. Sad  Не спираите да опитвате и чудото ще стане.  Simple Smile Всички ще чакаме да се похвалиш съвсееем скоро.  Hug

mini_moni -  честитоооо  smile3525    Благородно ти завиждам  twin_neutral Дано всичко да е наред с маклите мишочета Simple Smile

karityyy - пусни ми на лично линк към профила ти и ще ти пусна покана за ФБ групата Simple Smile И други мами ако искат да се присъединят - нека заповядат Simple Smile

# 477
А всъщност дори да имаш кръв, както беше при мен първия път, лекарите ти казват нормално е, странно защо.  Thinking  Когато вече се появи обилно кръвотечение ми казаха, че вече не е нормално.
Мислете позитивно и не се вдълбавайте толкова в подробности, защото винаги има за какво да се захванете, е моят съвет.  Grinning

# 478
Здравейте мили бъдещи мами! Heart Eyes Heart Eyes
Искам да ви кажа, че аз още си чакам,не съм направила теста ( днес трябваше да м и дойде МЦ ),
но искам да ви ппитам нещо- Някоя от вас имала ли е леко кафеникаво зацапване в деня когато е трябвало да дойде лелята, но я е нямало?
Оф, как го казах само..
Надявам се да ме разбирате.
Сутринта се събудих и имах леееко бледокафеникаво зацапване по тоалетната хартия и после нищо.
Болят ме ту единия, ту другия яйчник, но леля няма.
От другите симптоми мога да кажа, че страшно много ми се омазнява и на мен косата, а аз съм с много дълга гъста коса и не ми се случват такова неща.

Както казах и на Срамежливка, ловя се за сламки, но ако някоя от вас е имала зацапване и все пак е била бременна, моля да сподели.
Благодаря и ме извинете за дългия пост. Много се притеснявам... Praynig Praynig Praynig Praynig
 Hug Hug Hug Hug Hug

Направи си теста и ако е положителен отивай на лекар - това че е кафеникаво зацапване - не значи че не е кървене - аз имах такова и ми изписаха пълна почивка и прогестерон и лекарката си го нарече кървене - и съм в болнични - защото иначе може да не успее да се имплантира и да го загубиш. Така че ако можеш иди още днес ако имаш положителен тест- да случва се , но няма такова нещо като нормално кървене - било кафеникаво или червено по време на бременност.

# 479
mama_sancho е права, за твое успокоение, ако пак се появи, отиди на лекар. Друго е да те посъветва специалист.

Общи условия

Активация на акаунт