Добре дошли, ЮЛСКИ мами 2014!

• 37 899
  • 720
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте момичета  Hug , тези дни не можех да се включа, че имах доста работа, но ви четях.На мен също не ми става лошо, само сутрин малко ми се гади, но болките...... ле ле  newsm45 Миналата седмица като бях на преглед доктора каза, че е нормално. Забелязах, че и температура вдигам /37гр./ , но в рамките на 30 мин. някъде пада - отново било нормално. Аз малко се обърках, на 12.11 бяхме при доктор по здравна каса, викна ни след 2 седмици. Кога обаче да отида и при частния доктор? На мен ми се иска всеки ден да ходя да виждам, че всичко е наред и да наблюдавам  Embarassed

# 646
  • Варна
Момичета, стискайте ми палци. Днес ми е прегледа за установяване на сърдечна дейност. Много ми е притеснено, още повече, защото от снощи ми изчезнаха всички бременни симптоми - нито ми се гади, нито ходя по 100 пъти до тоалетната и дори болките в корема ми намаляха. Ужасно ме е страх  Sad.

# 647
  • Пловдив
Добър ден!!!
Mar_bella, стискам палци. Чакаме те с добри новини.

# 648
Добро утро и от мен! Добре дошли на новите. От опит знам , че веднъж като ти покаже  EFP , колкото и бледа да е , мърдане няма Grinning  

Аз днес дадох материал за изследване. При нас нещата са малко по сложни. Ако теста ми е положителен сега , ще ми запишат час за специалист. А този час кога ще е никой не знае. С първото дете първия преглед ми беше в началото на 5 месец. Добре , че си ходих на БГ и си направих прегледите там. Сега пак така ще стане. Следващия месец си идвам на БГ и ще се запознаем с малкото човече. Дано поне сега с изследването всичко бъде наред.

# 649
Здравейте момичета  Hug , тези дни не можех да се включа, че имах доста работа, но ви четях.На мен също не ми става лошо, само сутрин малко ми се гади, но болките...... ле ле  newsm45 Миналата седмица като бях на преглед доктора каза, че е нормално. Забелязах, че и температура вдигам /37гр./ , но в рамките на 30 мин. някъде пада - отново било нормално. Аз малко се обърках, на 12.11 бяхме при доктор по здравна каса, викна ни след 2 седмици. Кога обаче да отида и при частния доктор? На мен ми се иска всеки ден да ходя да виждам, че всичко е наред и да наблюдавам  Embarassed

Ха- ха и аз искам всеки ден да гледам - казах на мъжа ми че искам да ми купи ехограф и всеки ден да си гледам бебо.

# 650
Привет Момичета!  Grinning Ето ни и нас Simple Smile
Ще се срещнем с моите   EFP в средата на Юли, 2014!
Благодаря на Момичетата от Юли 2013, че сте ни направили темичката! Бъдете здрави с вашите порастнали чудеса и ни стискайте палчета :*

# 651
Момичета подготвям новата тема, ако някой още иска да го добавя на първа страница с термин години, град и коя поред бременност е да пише на ЛС

# 652
Здравейте на всички !

Desislava_SS : Аз вече минах втория преглед, но картон ще ми се води от следващия път(след 2 седмици). Таткото досега е идвал с мен и на двата прегледа и видя и точката и после и ембриончето. Много се вълнува!

Petq_T: Съветвам те да не пиеш Дега. Доколкото знам не е добре за бременни, а и току що прочето листовката и пише , че не е препоръчително да се пие особено първите 3 месеца. Сега се оформят най-важните неща, от които и плацентата и затова много трябва да се внимава. Аз затова търпя. Имам ужасни мигрени, но нищо не пия и стискам зъби. Какво да се прави...

Относно работата аз вече предупредих моя шеф. Не за друго, ами доста отсъствия ми се насъбраха заради пустите мои мигрени и не исках да го лъжа. Прие го страхотно и много се радва за мен.

Mar_bella : Стискам палци!

На мен тази сутрин хич не ми е добре.  Искам си обратно силите и апетита вече  Crossing Arms

Хубав ден на всички  Hug

# 653
Здравейте всички бъдещи мами! Кажете ми имала ли е някоя от вас следния случай с РАБОТОДАТЕЛ:
По лекарска разпоредба аз лежа от началото на бременността, която настъпи след инвитро, тъй като имах наскоро спонтанен аборт, а и кървене в началото на тази бременност. В работата си днес представих болничния лист за заплашващ аборт. Няколко часа по-късно получих обаждане от шефа, който ми обясни, че нямало как да ми пази мястото, защото това не било държавна работа, искал да си намери човек и аз трябва до два дни да му кажа, ще се връщам ли на работа или не. Shocked Освен това, нямало как да назначи някой на временен договор защото никой нямало да е съгласен да работи няколко месеца, а после хей така  да ме върне мен ooooh!Миналата година, една друга колежка излезе по майчинство и повече не се върна.
Повече от ясно е, аз няма как да дам отговор на този въпрос, дори незнам какво ще стане с мен.Работата ми не е на бюро, дори и за жена с нормално протичаща бременност не е подходяща.Въпреки всичко той настоя-до два дни да получи отговор или се връщам на работа или назначава друг и мен вече не ме брои. Знам, че няма право по закон, ама той явно че не се интересува от това.

# 654
Нека каже някой по-компетентен, но този човек си е за съд! Абсолютно не е в правото си!

# 655
Здравейте всички бъдещи мами! Кажете ми имала ли е някоя от вас следния случай с РАБОТОДАТЕЛ:
По лекарска разпоредба аз лежа от началото на бременността, която настъпи след инвитро, тъй като имах наскоро спонтанен аборт, а и кървене в началото на тази бременност. В работата си днес представих болничния лист за заплашващ аборт. Няколко часа по-късно получих обаждане от шефа, който ми обясни, че нямало как да ми пази мястото, защото това не било държавна работа, искал да си намери човек и аз трябва до два дни да му кажа, ще се връщам ли на работа или не. Shocked Освен това, нямало как да назначи някой на временен договор защото никой нямало да е съгласен да работи няколко месеца, а после хей така  да ме върне мен ooooh!Миналата година, една друга колежка излезе по майчинство и повече не се върна.
Повече от ясно е, аз няма как да дам отговор на този въпрос, дори незнам какво ще стане с мен.Работата ми не е на бюро, дори и за жена с нормално протичаща бременност не е подходяща.Въпреки всичко той настоя-до два дни да получи отговор или се връщам на работа или назначава друг и мен вече не ме брои. Знам, че няма право по закон, ама той явно че не се интересува от това.

Здравей VeryMe,
В такъв случай защо не се обърнеш към съответните власти. Аз нямах такъв проблем, по-рано днес казах на моя работодател, той много се зарадва, даже ми каза, че ако не се чувствам добре или имам някакъв проблем и той и колегите са на линия, но ако се беше държал зле със сигурност бих си потърсила правата.

# 656
VeryMe, на какъв договор си: граждански или трудов? Когато излежеш в дългосрочен болничен повече от 6 месеца и си предупредила за това, могат да назначат човек по заместване, а после когато си излезеш майчинство, този човек преминава на заместване по майчинство. Това е. Всичко останало са машинации на шефа ти. Ако искаш обади се в Инспекцията по труда и им разкажи всичко, да видим като отидат на проверка или му се обадят как ще се оправдае.

# 657
Ама много ме ядоса това поведение, този за какъв се мисли. В каква фирма работиш. Кажи му да си прочете Кодекса на труда, там ясно е посечено, че бременна НЕ може да се уволни, освен, ако фирмата не фалира; не е осъдена и когато не си спазва трудовия договор. Ако искаш погледни какво ти пише в договора и кажи.

# 658
VeryMe, и аз мисля като Petq T, но ти щом си ин витро ще си болничен до края на бременността така че той няма проблем от сега да ти намери заместник, а дали си болничен или не него нищо не го бърка защото нито осигуровки ще ти плаща нито нищо...........така че не разбирам какъв му е проблема?

# 659
Сега пак проверих какво пише в Кодеска на труда, за да си защитите правата трябва да уведомите за състоянието си работодателят с документ. Ето какво пише"
За да се ползва от всички тези права, служителката е длъжна да уведоми работодателя си за състоянието си с надлежен документ, който се издава от компетентните здравни органи (наблюдаващият лекар) на основание чл. 313а КТ. Преди да е представила този документ на работодателя си, тя не се ползва от гореописаните права, независимо колко очевидно е състоянието й.

Общи условия

Активация на акаунт