Есенна КАНАДскА малко преди зимата ;-)

• 45 214
  • 732
  •   1
Отговори
# 105
Много ви благодаря момичета -Галче и kambanka 2304
mamamia имах предчувствие ,че е празник,защото мъжа ми лети на 4/11 и билетите му за Р. бяха тройно по малки .Намерих много хотели ,избрах един със шатъл сервиз около летището и резервирах двете нощувки .
  November Rain и denzul благодаря ви ,аз и сега се ядосвам и смея на притесненията си, но няма как да се спра и да не го правя.  Rolling Eyes

# 106
  • Монреал
November Rain, супер - с 2 баби - дано да те слушат  Wink. Със сигурност малките са във възторг.  Hug Няма да ги пращаш на разходка, те са част от тайфата за лафче.  Grinning

Аз от Таргет обикновено съм в детската/бебешка секция за дрешки, останалата част от магазина не го разгледах, опитах се да мина набързо, ама Лейлито не беше в настроение и се изнесохме. Иначе беше много подредено, обширно, чисто - нищо като гадния натъпкан и разхвърлян Зелърс дето беше преди.

Камбанка, доста от магазините не доставят до PO Box а искат адрес, може би това дето Шемет го е дала е по-добро решение.

Barefoot Kontesa, много хубаво чувство на вълнение  Heart Eyes Тези преживявания са уникални и ще си спомняме винаги за тях. Не се притеснявай, наслаждавай се на всеки момент.

Ооо, Кака Дора, трябваше да разделите сметката на 6 за да ви дадат повечко гифт карти Mr. Green 

# 107
  • Лавал-Пловдив
Новембър, аз не изхарчих толкова в Таргет, а по цялата Галери д'Анжу. В Таргета пазарувахме основно за рождения ден на Сами във вторник и хелоуински работи.

# 108
  • Монреал
Тъкмо си допълних поста горе, а ти си писала  Laughing

ПС - Какви костюми си избраха децата тая година? Тари ще е Тор, Илийката - тигъра, а на Лейлито взех една пижама-калинка - ама тя няма да събира бонбони, ще бъде само за украса Mr. Green

Последна редакция: сб, 19 окт 2013, 15:29 от Тарилилей

# 109
  • Лавал-Пловдив
Сами ще е костенурка нинджа - лилавата, тортата му ще е с костенурки нинджа и украсата за партито ще е на костенурки нинджа. Подаракът му също е костенурко-нинджовски.
Ники е войник на Стар Уорс, аз си купих червена перука ама нямам идея каква ще съм, може само с перуката да се размина, а Зара не се маскира защото го смята за бебешко  Whistling

# 110
Дамян ще е ето тази прекрасност:

Софито ще е ве4ерна тиква (мейд ин комшийката) и пеперудка през деня в градината, ако благоволи изобщо дя ги обле4е, 4е е такава капризна с дрехите. Всяка сутрин ако успея да и облека каквото искам, празнувам победа. Обикновено е не, ''па са''  Twisted Evil и запо4ва тя да рови за дрехи...
 newsm50, мъка, мъка с това обли4ане....

# 111
Да, Зелърс наистина беше разхвърлян и претъпкан, ех спомени Whistling

За Хелоуин, Диди ще е горска фея с ръчно правен костюм, защото само се ядосвам като гледам магазинските и нищо не ми харесва Crazy
Тоди, хм, още не се знае hahaha, мисля си за нещо като слънце, трябва да е нещо, което търпи върху себе си, т.е. няма да е лесно Joy За маска и за уши, мога веднага да забравя. Ще видим накрая какво ще се получи. Ей това много ми хареса, но няма да имам търпение, нито пък време да го измайсторя: http://www.thetraintocrazy.com/2012/09/handmade-costumes-diy-rai … oud-tutorial.html
Бонбони сигурно няма да събираме Blush

# 112
  • Vaudreuil Canada
Галче не се излагай това е толкова лесно за изпълнение - сигурна съм че за половин ден ще си го направила само трябва да започнеш. И е свежарско като идея.
При нас баткото има избор на костюми та чакам да реши какво ще е - дребното по наследствена линия ще е лъвче.

# 113
Контеса, когато ние имигрирахме преди близо 11 години, не познавахме никого, нямахме жилище и бяхме с 3 куфара. Само аз знаех малко френски и малко английски. Като пристигнахме, започнах да си записвам всичко, като разказ. Сега ,като го чета ми става чак мило на душата. Смеем се и си викаме, че хич не ни е било лесно. Всяко нещо с времето. Затова сега ще си притеснена и е нормално, но после...  newsm44.

За Хелоуин, Силвия я готвех за доктор, има супер готин костюм, но тя ми изръси, 4е иска да е вещица newsm12. Трябваше да и мисля и вещерен костюм. Аз също съм си купила перука, лилава, като Кака Дора, ама не знам точно на какво ще се направя.

Мина РД на дъщеря ми. Децата нищо не ядоха, с изключение на близалки, бонбони и сокове,малко моркови и плодове. Даже и торта не искаха.
Последно само да се изплача за тортата и приключвам. В петък, преди партито реших да направя торта-замък (темата беше принцеси). Правих я цял ден, заради сина ми, който реши точно този ден да не спи. Вечерта,говорейки с мъжа ми по тел., приключих с тортата и тръгнах да я слагам в хладилника. Тя се изхлузи от подноса и се размаза по пода и хладилника. Минах през най-различни емоции  newsm45 smile3514 smile3511. Хванах се и направих друга,но не толкова хубава. Накрая никой не яде и аз пак минах през същите емоции.

# 114
Имам въпрос към новодошлите мами от Онтарио , за колко време ви дадоха Health - картата, след като си извадихте social номер? Казаха ми,че може да се забави и в най-лошия случай чак след 3 месеца я получаваш, което ме притеснява, защото ще пристигна бременна в 6 месец и без здравна карта не знам как ще я карам.

# 115
Мишето14, По принцип health картата се получава в края на третия месец след пристигането. Знам, че това правило важи и за бебетата, за бременни не съм сигурна.

# 116
  • Монреал
Последно само да се изплача за тортата и приключвам. В петък, преди партито реших да направя торта-замък (темата беше принцеси). Правих я цял ден, заради сина ми, който реши точно този ден да не спи. Вечерта,говорейки с мъжа ми по тел., приключих с тортата и тръгнах да я слагам в хладилника. Тя се изхлузи от подноса и се размаза по пода и хладилника. Минах през най-различни емоции  newsm45 smile3514 smile3511. Хванах се и направих друга,но не толкова хубава. Накрая никой не яде и аз пак минах през същите емоции.
Мале, хич не ти е било весело - в такива моменти си повтарям добре, че децата са здрави, пък нека да не ми върви.... Може да звучи тъпо, ама ми действа  Grinning

Мишето14, пусни търсене в гугъл - ontario immigration pregnancy - излизат доста резултати, явно е имало доста хора в това състояние. Дано да успееш да намериш вариянт за да си спокойна.

# 117
Добре дошли на новите момичета на канадска земя!  bouquet
Искам да питам ползващите пекарна за хляб, дали сте ползвали квас вместо мая и дали в Монреал някъде се намира квас? Аз ще опитам да си захвана, но не знам какъв ще е резултата.
Хляб с квас съм правила, но по стандартния начин във фурна, не съм експериментирала в хлебопекарната. Квасът си го правя, става си, ще ми е любопитно обаче да пробвам ако има от  къде да купя.
ivanaarra, много е интересно това изложение с орхидеите  Simple Smile Ако успееш да отидеш покажи някоя снимка после и ние да си оплакнем очите.
За съжаление тази година не можах да отида, имам снимки от минали години (извинявам се за качеството  Embarassed). Ето един от фаворитите през 2011:
Скрит текст:
ама снимката не може да покаже красотата, аромата... е, има и такива дето това не е от положителните страни, ама...  Laughing

# 118
  • Vaudreuil Canada
Минах през най-различни емоции  newsm45 smile3514 smile3511.

Ужас ... Ако това ще те успокои обикновено такива неща се случват на хора, които МОГАТ да се справят с проблема - тия дето не могат са пощадени и се радват на безметежно щастие, колкото и несправедливо да звучи. Важното е наистина да са здрави децата другото се решава някак, но си е кофти тръпка.

Аз след два дни на тортено шоу съм скапана - този уикенд ми дойдоха в повече тортите - аз съм нощна птица и тортена декорация от 8 сутринта ми действа разбиващо ...

# 119
  • Калгари, Канада
rosan4e Hug, много неприятно това с тортата. А Шемет е права, на мен не ми се случват такива неща (извадено от контекста) защото няма как да се справя с правене на торта (та било и за цял ден). Абе, то като ми пречат ръцете, външна помощ не ми трябва  Crazy

А като ми е напекло за нещо, последното за което мисля е здравето на децата. Къде от ядове ще взема да мисля за това. Трябва да ми помине, та да видя смешната страна на ситуацията. То човек трябва здрава тренировка да има или пък да е голям непукист за да си мисли винаги само за най-важните неща и да не се ядосва за глупости (т.е. за около 99% от нещата).
Но да си кажа с възрастта все по малко ми пука и се ядосвам.  Thinking

ivanaarra, благодаря за снимката   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт