Есенна КАНАДскА малко преди зимата ;-)

• 45 243
  • 732
  •   1
Отговори
# 120
Цитат
в такива моменти си повтарям добре, че децата са здрави, пък нека да не ми върви.... Може да звучи тъпо, ама ми действа
Ами аз май не се сещам за децата в такъв момент, освен ако не е свързано с тях директно Grinning

Цитат
Ако това ще те успокои обикновено такива неща се случват на хора, които МОГАТ да се справят с проблема - тия дето не могат са пощадени и се радват на безметежно щастие, колкото и несправедливо да звучи.
Леле Шемет, колко добре го каза, ама това ми напомня други мои неволи, а за тортата...който не го може, не го може и това е. Имам др. положителни качества, които не са свързани с торти. Аз бях дотук. Като гледам произведенията от това тортено изложение, си викам...еххх Роси,Роси, къде си тръгнала да се мериш с професионалисти smile3501

mamamia, права си,че с възрастта все по-малко ни пука. newsm10

# 121
*Pepy - Мерси за отговора. Знам,че пластмасовата карта я получаваш чак след 3 месеца, но преди това ти дават такава,която ти дава право да ползваш здравни услуги без проблем, докато ти пристигне "истинската". Аз говорих с оператор и ми каза,че може да я дадат за 1 ден или максимум 3месеца, зависи от случая. Просто ми е интересно на вас колко време е отнело.

# 122
По принцип първите три месеца нямаш право на здравни услуги, освен ако нямаш застраховка. http://www.health.gov.on.ca/en/public/programs/ohip/

# 123
И аз така знам за първите 3 месеца и тъкмо щях да напиша, че в твоята ситуация би било най-добре да си направиш застраховка.

Тортените неволи ме разбиха!
rosan4e, супер си се справила! Аз в такива моменти не винаги успявам да си събера силите и да изляза от ситуацията. Голяма работа, че не е била толкова хубава. Имало е торта! Домашна! Те и без това децата по партитата на децата почти само боклуците ядат... На моменти вдигам ръце. Правя домашна пица - никой не я яде. Взема готова cheese, дето според мен е супер обикновена - всички само това ядат. Няколко пъти в прав текст са ми казвали "аз ям само джънк"  ooooh! Така че...

Контеса, и аз като другите да кажа, че след време ще ти е забавно да си спомниш всички дреболии около заминаването. На мен сега ми звучи като лудост всичко през което сме минали тогава - с 2 малки деца и 4 куфара на чуждо място и т.н. Всички сме го минали. И да - всяко нещо с времето си. Човек трябва предварително да е настроен, че нещата искат време и да е склонен да си го даде. После всичко се намества.
Успех!

Последна редакция: ср, 23 окт 2013, 07:11 от Millena

# 124
Здравейте,

Искам да питам дамите от Онтарио относно застраховките за кола.
Въобще как става? Ако е Бритиш Колумбия - там всичко е по 1 и избора е ясен Simple Smile Но как стои въпроса с Онтарио?

# 125
Човек трябва предварително да е настроен, че нещата искат време и да е склонен да си го даде. После всичко се намества.
Успех!

Hug

# 126
  • Торонто/София
Denzul....pishi mi na LS kakvo the interesuva...rabotia Tova...izviniavam she no pisha of telefona

# 127
мами от Канада имам едно запитване, то по-скоро е като проверка. Когато сте захранвали бебчовците, с какво са ви съветвали да започнете: каши, зеленчуци или плодове? В какъв ред сте се движели?
Аз не,че нямам опит, ама попадам на много различни варианти.
Започнах, както с дъщеря ми, с оризова каша, ама май му трябва още малко време, не е готов малкия маймун. Държи я в устата, смее ми се, а тя му се стича по брадичката.

# 128
  • Монреал
Розанче, последният път на консултацията в CLSC, сестрата спомена, че имало нови препоръки сега за захранването. За кърмени бебета, преди са препоръчвали за първа храна каши обогатени с желязо и зеленчуци, а сега - месо. Търсих официални източници в интернет да са публикували тази информация, но не я намерих. Аз предложих зеленчук и плод.

# 129
Тарилилей, права си, че заради желязото препоръчват кашите, но за месо не съм чувала, а и със сигурност няма да започна с това. Ще пробвам пак др. седмица с кашата. Тъпа и упорита...горкото дете LaughingАко пак не иска,започвам със зеленчуци май.

# 130
  • Монреал
Ами ако не е готов, не го мъчи - след 1 седмица пробвай пак с лъжичката и така докато покаже, че може да преглъща, да не вземе да се задави нещо. То не е толкова до вкуса на предлаганото нещо, а до това дали детето избутва храната навън или се опитва да я преглътне.

# 131
Аз това за месото го знам от доста време; може би малко след като захраних Маги т.е. преди горе-долу 9 години. Може би тогава е ставало дума за алергични бебета, знам ли; не помня добре; но се препоръчваше свинско месо като първа храна.

Иначе и за двамата ми сина комбинирах ЗВБ и педагогическото.
Така че нямам конкретен съвет за първа храна, режим, грамажи, консистенция, каши и пюрета.
За готовност за твърда храна - големият ми син прояви такава около 9-я месец; малкият около 6.5 месеца.

# 132
Щерката е захранвана в БГ, а малкият тук. И двамата с каша 2 седмици преди навършване на 6 месеца с оризова каша. За грамажи преди 6-я месец изобщо не ставаше дума разбира се. По-скоро беше запознаване с лъжичката. След това на Диди първият зеленчук беше морков, на Тоди авокадо Като цяло и аз не съм следяла за грамажи, защото първо кърмех и после давах твърда храна с Диди до годинка, с Тоди до 10 месеца, после обратно първо твърда храна, после кърмене

# 133
яяя, захранване с авокадо. Извинявай,ама не съм чувала, интересно Thinking.Аз даже и по-късно не съм се сещала да давам на щерката newsm78. Аз като не обичам си мисля,че и тя няма да обича. Дрън, дрън Grinning

# 134
яяя, захранване с авокадо. Извинявай,ама не съм чувала, интересно Thinking.Аз даже и по-късно не съм се сещала да давам на щерката newsm78. Аз като не обичам си мисля,че и тя няма да обича. Дрън, дрън Grinning

И аз покрай Тоди го проядох Crazy Ако щеш вярвай, по едно време, колкото и да беше ял, винаги имаше място и за авокадо. Сега е така с доматите. А за авокадото, и щерката му се мръщеше, но сега всички вкъщи го ядем hahaha

Общи условия

Активация на акаунт