Есенна КАНАДскА малко преди зимата ;-)

• 45 224
  • 732
  •   1
Отговори
# 630
Вери, благодаря много. Започвам от тази вечер, ако имам въпроси ще ти пиша.   bouquet

# 631
  • Калгари, Канада
Хайде народе, който може - да си сменя професията, който не - да записва децата в подходящото училище: http://money.ca.msn.com/jobs-careers/gallery/the-best-jobs-in-canada-1#image=11
Хляба е при преводачите  Simple Smile

Как сте момичета? Темата е направо замръзнала, като времето навън. Някакви планове за влюбения ден?  Kissing Heart Two Hearts lovekiss

# 632
mamamia Току-що приех плейсмънта на Мишел за Френското училище за септември.  Heart Eyes
Училището е one of the three single track French Immersion schools in TDSB. Влюбена съм в идеята след като се наложи да си преговаряме аргументите с мъжа ми. Той в последните няколко седмици не беше убеден че е правилният избор та си говорихме много и задълбочено. Преди бях просто убедена че това е нашият избор. Сега знам че друг вариант не може да има.

Имам въпрос - как се нарича и къде да търся да си купя агар-агар?  Hug

# 633
mamamia Току-що приех плейсмънта на Мишел за Френското училище за септември.  Heart Eyes
Училището е one of the three single track French Immersion schools in TDSB. Влюбена съм в идеята след като се наложи да си преговаряме аргументите с мъжа ми. Той в последните няколко седмици не беше убеден че е правилният избор та си говорихме много и задълбочено. Преди бях просто убедена че това е нашият избор. Сега знам че друг вариант не може да има.

Имам въпрос - как се нарича и къде да търся да си купя агар-агар?  Hug

В китайските магазини. Agar.

# 634
Хайде народе, който може - да си сменя професията, който не - да записва децата в подходящото училище: http://money.ca.msn.com/jobs-careers/gallery/the-best-jobs-in-canada-1#image=11
Хляба е при преводачите  Simple Smile

Темата е направо замръзнала, като времето навън.

Много ниски заплати. Може да пишат в алтернативния?

# 635
Може да пишат в алтернативния?
Не. Wink

# 636
Здравейте канадски мами. Аз наистина не съм писала скоро тук. Голям студ, не мога да изведа бебчо, като хората. Аз усилено търсех градини за малкият и доста бързо намерих едно "милио фамилиал". То е повече, като ясла, защото има още 3 бебешора. м/у 10 и 15 м. Сега ходя за по 2 часа с него ,а от др. седмица го пускам сам...със свито сърце.
Да ви питам майките с 3-5 годишни дечица, какви зимни активитета им измисляте?

# 637
  • Калгари, Канада
Jennie, радвам се, че сте щастливи в избора си на училище.  Grinning

Алтернативния? Що за животно е това? Аз съм изостанала с новините.

Малко на шега го пуснах линка, да раздвижа темата. А иначе в него пише, че не се гледало само заплатите, а възможностите за намиране на работа, както мисля че и самата работа като флексабилни часове. Иначе то е ясно, че има по платени професии. Мисля все пак, че за жена е доста примамлива професия, нещо с което и по време на майчинство може да се докарват пари. А и никой не е казал, че трябва да се ограничава с преводи, френския си е плюс от където и да го погледнеш. (дори ако изхождаш от това, че всеки език е в плюс, но в Канада смятам е повече от това)

Аз малко съжалявам, че момчетата ще учат испански в тяхното у-ще, но се надявам на по-късен етап да имат опция и за френски (както и да пожелаят да я използват, де).

rosan4e, то моя вече не е малък, почти на пет е. Ходи на прискул три пъти в седмицата за по два часа и там си има своите приятелчета. А в къщи е покрай мен, строй разни неща, помага, пише, смята (много се е запалил покрай брат си), играе си сам, разбира се има дни на мрънкане, но нищо специално не правим, четем книжки, понякога гледа телевизия.
Ходеше на кънки на лед, но сега съм го спряла до март (тази година реших, че януари и февруари ще ги пропуснем като извън класни занимания, и беше доста добър избор, въпреки, че нямах представа колко студено ще става). Сега от средата на март ще ходи пак на кънки, а брат му ще си продължи с плуването.
Разбира се те са пълни с енергия, тъй че съберат ли се двамата и нямат ли нещо ангажиращо вниманието им, се започва лудо гонене из къщата.  Laughing Като не е много студено излизат навън да играят със съседчетата, но последните няколко дни изобщо не е за излизане. Намирам и промяна във Влади, дали защото пораства или защото се изморява в у-ще, но изглежда доста по-спокоен от преди.

# 638
Вери, ние днес получихме писма. Викат ни на 11 март на церемония  Peace

# 639
  • Лавал-Пловдив
Да ви питам майките с 3-5 годишни дечица, какви зимни активитета им измисляте?
Сами е на 4 и макар да е студено, събота и неделя гледаме да сме все навън. Търсим активитета по сайтовете, зимни празници на различни села, музеи...Много обича да го водим на кварталния басейн и само иска. Кино - детски филмчета. Но определено сме хора, които са все навън, не сме домошари. Сами изкара първата си зима всеки ден на разходка в Ботаническата градина и оттогава все навън и нито е кашлял, нито се е мърсолявил, АБ не е пил от години, май само 2 пъти е пил. Много съм доволна от този факт и чукам на дърво. 

# 640
Мерси Софи!  Wink

Росанче И ние сме често навън - детски театри и концерти. Ходим на български хор и на кънки на свободна пързалка а не на уроци но редовно и за сега не пропускаме. Плуването и то така. Нарочно не я записах на нищо през седмицата през зимата. Добре и достатъчно си се развлича на училище. Иска балет и гимнастика защото е ходила преди и й харесаха но те са за наесен живот и здраве.

У дома четем рисува (огромни количества рисунки имаме - по около 5-6 на ден прави напоследък) и много пее (с микрофон  Simple Smile ). Играе много на всякакви игри с мен и сама.
Имаме над 200 игри (аз съм болна на тази тема) и се замислих наскоро дали и колко може да играе на всичките. На ден се захваща с 5-6 игри и като я питам някои по-стари играчки дали да ги подарим на по-малки деца защото тя вече ги знае добре казва че не иска да си ги дава и че много ги обича. По принцип е раздаваща се но не и относно играчките си.
Има 5 вида мозайки. Играе с пластелин. Реди градове от малки хора и принцеси. Обича лего но не и пъзели. Реди си куклите и плюшените играчки и им е учителка.  
С баща си прави гимнастика и тренират  Wink заедно а с мен прави йога.
Има сцена за куклен театър и над 40 кукли с които да драматизира. Има куклите на Черваната шапчица Трите прасенца и Пинокио. Отделно принцеси и много животни. Има и фингър папетс.  
Филмчета и телевизия - ограничаваме. Детето харесва да гледа и ако го оставя да решава може и по цели часове да стои пред ТВ но аз не я оставям да скучае и тя не се сърди като кажа че не може повече ТВ.
Игри и подобни на айпада не играе. Има няколко които играе но като пътуваме или като чакаме някъде в чакалня примерно. У дома не се и сеща да потърси такова нещо.
Обича да гледа бебешките си сними и клипчета.
Облича се в мои дрехи и обувки и това можеда я забавлява доста време.  Grinning

Игрите които имам ми хрумна да ги нащракам и да си ги направя в албум. Мисля че до седмица две ще мога да ви покажа ако ви е интересно.

Кака Дора а ваксини има ли Сами? Все така да ти е здрав! Wink

# 641
Мамамиа, не съжалявай и грам за испанския. Simple Smile Френският след това ще им е лесен, макар че аз мисля, че френски и после испански е по-добрият вариант.

Николова, не.

# 642
Здравейте Simple Smile И аз се записвам да ви следя. Още съм в бг, но сме в имиграционна процедура и очакваме покана за медицински от канадските федерални. Надявам се до лятото да успеем да заминем за Монреал. Поздрави. Радвам се, че съм част от форума и от тази тема Simple Smile Simple Smile

# 643
  • На бял кон в Pierrefonds
Привет момичета. Отдавна не съм писала.

Montre Успех на вас, почти на финала сте.

rosan4e относно занимавките на децата, ние също нямаме нищо специално. Общо взето имаме възможност само през уикенда, тъй като през седмицата си се занимават в градината. Почти постоянно има разни куклени постановки, зимни празненства по парковете, срещи с приятели. Иначе в къщи обожават да играят с пластелин, също имат едни картинки, които се оцветяват само с вода, това също обичат да правят. Все още не могат да играят заедно на игри, защото разликата във възрастта не им позволява. Иначе анимации и двамата гледат с удоволствие.

kaka_dora много хубаво за Сами, това е благословия да имаш здраво дете.

Моите и са извеждани от новородени, и са кърмени дълго, но не мога да се похваля, че са толкова здрави. Какъвто вирус да се завърти и ние го лепваме. И се започват едни кашлици, сополи, със седмици, докато се изредим цялото семейство. На дъщерята антибиотиците спрях да ги броя. Малкия засега е изпил само 2, но той е само на 2 години.

Jennie като каза за ваксини, аз получих един въпросник за ваксините на Марк. Това е само в Квебек изглежда, някакво проучване за ваксинирането на децата като цяло. Има прикачени 5 долара към него, като компенсация за изгубеното в попълване време.  Не съм попълнила въпросника, но откакто го получих, съм получила една напомняща картичка и още един въпросник, в случай, че съм изгубила първия. Голямо преследване пада. Аз спрях да го ваксинирам преди време и сигурно заради това.

# 644
 mamamia, аз също исках да ходи на кънки, но с бебо ми е по-трудно, а ММ работи на непостоянно работно време и доста. А за басейн, даже не ми се мисли.

kaka_dora, браво на  Сами и моята дъщеря е доста калена. Не смея много да говоря, да не дърпам дявола за рогата Laughing

Jennie, тя моята ходи на танци, много е музикална, но не е по изкуството. Малко съм я оставила да се занимава сама, и когато бебчо заспи или е с баща си аз се занимавам с нея. Тя иска да си играе и с брат си, ама той е на 9м., а тя е джаста-праста (хихи, каква дума).
Даде ми добри идеи и да, можеш да покажеш игрите, ще ми е интересно, все пак са почти на една възраст госпожиците.

Rоnniе, и аз пускам филмчета на дъщеря ми, но само на български...имаме десетки. Отделно, ако гледа ТВ е на френски. Ние в Квебек английският ще го учим в училище.

Montre, успех в процедурата newsm10

Общи условия

Активация на акаунт