Памуковата принцеса"- Beyaz Gelincik по Диема фемили тема~16

• 53 111
  • 738
  •   1
Отговори
# 705
Сиси Hug Hug
става ясно че Халил стои зад много убийства #Cussing out
честният стожен и глава на клана Асланбаш #Crazy
и това е човекът който държи сметка на Мериемдже и смята че тя е опетнила честта им
думи няма Shocked

Скъпа, това е манталитета на убиеца.....Нали знаеш....крадеца вика: "Дръжте крадеца!"

# 706
Мериемдже - изключително нещастна и артистката изключително добре играе тази роля....

Когато гледам и слушам Мериемдже.....сякаш  гледам и слушам самата невинност.

Удоволствие изпитваме всички от играта и от ролята й......Добре, че са втъкали този персонаж във филма.

Без Мериемдже  и Мустафа филма щеше да бъде  много прозаичен и дори простоват......

# 707

А , на мен ми се струва  ,че при Мериамдже  има промяна и в погледа и в поведението -

Това не е малодушен поглед ,това е поглед на отчаяна жена, която ще търси мъст .
Няма да остави Азиз на мира. Та той и разби живота.
Сега ,когато Юсуф  е на сигурно място  ще се почувства по- смела и сигурна.

Няма кой да убие Азиз  с 9-те живота.Изплъзна се на професионални убийци вече няколко пъти.
Мисля че само отчаяната Мериамдже  може да му вземе 9-я .

Нещо се увлякох във фантазиите си и пропуснах да спомена леля Зехра.
Изключително положителен образ.Аз и симпатизирам от самото начало.
А тази вечер след като разбрах ,че е спасила Джерен и брат и съвсем.

Уууффффф....

Лека нощ!

# 708
Сиси,не за този момент.А за тази вечер,когато Феяз говори по телефона с Джерен .Тя беше на
работа ,а той сам в къщата.Каза и,че някой е ходил при него.По- нататък може би ще се
разбере.
 Лека нощ и от мен! Hug

# 709
Добро утро Hug
Тези дни не бях във форма, но сега съм ок Peace
Връщам се да ви чета #Crazy

# 710
 HugДобро утро на всички Hug

Мел  Hugмиличка ,дано вече е напълно възстановяването ти Heart Eyes

Благодаря ти за кафето!  bouquet

Хубав и спокоен ден Hug

# 711
Добро утро и от мен! След снощната серия бях в добро настроение и сметнах, че няма кой знае какво да се коментира. Виждам обаче, че имало. Мисля, че имаше договорка в темата да не се пише за бъдещи събития и мненията за героите да се съобразяват с развитието на действието до момента по ДФ. Не се спазва, обаче.  Rolling Eyes
Да започна със Зехра. Добра, справедлива жена. До там обаче. Не мога да се съглася, че е едва ли не светица. Знаела е за незаконния бизнес на мъжа си, но е мълчала. По времето, когато те са забогатели от търговия с наркотици, може би в Турция е имало младежи, умиращи от свръхдоза точно от техните доставки. Спасила е Мерал и Феяз,но дотам й е стигнала смелостта. А помоща за Феяз в клиниката я приемам като закъсняло разкаяние.
За Сулхи - никъде досега, а и въобще мисля,не е казано, че е напуснал Турция, преследван заради убийства. Човекът се стараеше всячески да опази бизнеса си чист и прие незаконната сделка с Азиз, само за да събере пари за откупа на Феяз. Отвличанете е друго незаконно действие, мисля. За да се противопостави на едно незаконно действие, извърши друго. Ама то и Йомер и Алиш, за да спасят Феяз, извършиха незаконно действие - влязоха без разрешение в чужд дом. За това, че Сулхи поиска да убият Азиз - ами то май всички го преследват вече с тази цел. Ако беше предаден на Асланбаш, те щяха ли да го помилват?

Според мен положителният образ в сериала е Зелиха, колкото и да изглежда скучна на някои. И Алиш е положителен герой,но и той залитна след убийството на Мустафа.

# 712
Здравейте  Hug

Мел благодаря за кафето   Hug
Радвам се, че си добре, доколкото е възможно след хирургическа намеса  Peace
Относно коментарите за бъдещи събития. Личи кой е гледал сериала и кой не. Това, че не сме гледали сериала ни дава въззможност да коментираме бъдещи събития като предположение, както го правим, когато гледаме сериал, който се снима в момента. Предположенията ни понякога съвпадат, понякога сигурно са смешни. Но всеки преценява сам за себе си - правила съм предположения, които в последствие не са съвпадали, но нямам комплекси от този факт.
За Мериемдже. Мислих много. За мен и почти всички от пишещите е неприемливо това "наказание" за една майка, на която остана само сина й. Но държанието на Мериемдже и думите на Зехра ме карат да се замисля, че това е друг народ с друга култура и възпитание. Не можем да искаме да мислят като нас. Сигурно така е прието. Да видим Мериемже ще има ли сили да иска да бъде пълноправен член на семейство Асланбаш, като една от тях.

Хубав последен работен ден от седмицата  Hug

# 713

Здравейте! Hug

Защо смутено поглед свеждаш,когато срещам твоите очи?
Защо обхваща ме такава нежност и нещо в гърдите ми тежи?
Нима успя да завладееш смутеното преди сърце?
Ах,как мечтая да те имам, макар че още съм дете!

Нима не можеш да отгатнеш, че ти си в нечии мечти,
че всяка нощ едно момиче не може дълго да заспи!
Защо покоя ми тревожиш? Защо ме караш да тъжа?
Защо не мога да разкрия пред тебе своята тъга?

Мариета Ангелова

# 714
Здравейте дами, понеже видях, че се е получила някаква дискусия, ще вметна и себе си  Rolling Eyes

За Зехра, преди време коментирахме, че Зехра ще да е тази която е изпратила на Юмер жълтият плик с информацията за Фейаз, това, помним спря Джерен да отпътува за Австралия, беше повече от ясно, че Зехра бе тайният подател. За мен, абсолютно всички по-възрастни в този сериал имат вина за случващото се понастоящем с наследниците и на Асланбаш и на Каракоджак. Като почнете с Ресул и съпругата му ( защото я да се запитаме, тези двамцата какво направиха за двете сирачета, техни най-близки роднини, Мерал и Кемал, поинтересуваха ли се къде са, как са след убийството на родителите им, айде за Ресул знаем, ами жена му какво е направила освен да дрънка, че Сефер бил дявол.. ) минем през Сулхи, който незаслужено е бил в затвора, но после е станал наркотрафикант, дали е убивал, ами той няколко пъти спомена, че е копаел гробове, няма какво да се чудим, може да не в Турция, а в Сирия, това едва ли е от значение, и бая трябва да се потруди докато се превърне в добрият Дон. Похвално е това което направи за Мериемдже, но то не бе безкористна помощ, пак земите бяха обекта на действията му.. И точно заради това си пати.
Зехра и Сефер - Вали е права, Зехра не е била безгласна  буква в отношенията си със Самур, било й е пределно ясно с какво се занимава Самур, но от любов или от желание да се противопоставят заедно срещу несправедливостта извършена към тях от Сефер, не е спряла Самур, както се е случило и със Сулхи, и той воден от чувство за мъст не се е спрял пред нищо за да забогатее и да поиска един ден това което са му отнели. За Сефер, знаем и не знаем сигурно още неща. Халил също се оказва е бил достатъчно голям за да вземе участие в онези смътни времена.. И всичкото това което са натворили и прикрили, сега преследва тези които нямат никаква вина за нищо, но  точно те стават стават жертва на онези събития и роднини, участвали в тях.

Мамче, видях че си писала най-накрая, значи вече всичко е наред, много се радвам за теб,
на мен сякаш ми омръзна този сериал, прекалено големи ми бяха май очакванията за някаква легендарна любов. Честно, писна ми да гледам опулени физиономии.. и вече губя интерес.. съжалявам..

# 715
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Сани, взела си ми думите от устата. Точно си мислех снощи след серията как ми досади този сериал, Особено слугите как ме дразнят - все едно че гледам костюмирана пиеса като дадат кухнята - всичките ми стоят някак изкуствено, с леко изключение на Хатидже. Кираз и Зеки, които в началото бяха спечелили симпатията ми, не са мръднали и на милиметър от тогава, като латерна са, все едно и също повтарят. И другите въртят пет реплики. Пълна досада. Джерен и Юмер се въртят в кръговете на ината си, ту се сближават, ту се отдалечават един от друг. Мериемдже все така търпи какъв ли не тормоз и какви ли не беди й се стоварват. Онзи изрод с клечката в устата пък как ми е втръснал... И замазания Сулхи, и онзи плужек Халил, и змията Гюлизар.. все едно и също.

Преди малко една приятелка ми каза, че Мустафа не бил убит, бил се спасил... Възможно ли е това?

....
Май ще се откажа от турските сериали. Пробвам почти всички, но не ме грабват. Зарязвам ги по някое време.
 Сезони на любовта не можа да ме задържи дори и една серия,
 Огледален свят ме държа 6 серии и ми втръсна от лъжите,
 ВВ - гледах 6-7 серии, омръзна ми от харемски  интриги и се отказах. Очаквах исторически сериал, то се оказа сериал за съдбата на турските куртизанки и наложници.
А толкова ми се искаше да се закача някъде и да си го чакам всяка вечер.
 Памуковата принцеса го гледам отдавна само заради вашата компания - приятно е тук, има толерантност и взаимно уважение, човешка топлота също.

Hug Hug Hug

Последна редакция: пт, 25 окт 2013, 12:27 от svetal4o27

# 716
Добър ден! Hug Hug Hug

Мел Hug,Себи HugВали Hug,Ани HugСлавена Hug,Сани Hug,
Зехра е спасила Джерен,но я дава за осиновявяне.Предполагам, защото е Каракоджак.
Сменят и името, и така се губят следите и.

Приятен и слънчев петък!  bouquet

# 717
Права е Зехра, че "най трудно е да простиш на себе си". Много грешки допусна Меримедже , къде от любов, къде от глупост или безсилие. Но защо се предаде точно сега? Наистина лабилна е психически, но тя е майка на Юсуф и колкото и да са против Асланбаш, тя е майка на племенника им, факт който те м,ай не искат да приемат. Детето не е виновно за грешките на майка си и за нейното минало / човек и да иска не може да избяга от него, не може да се скрие то е част от неговия живот/, но кои са Асланбаш за да отнемат детето и...Колкото и да са силни, тя не трябва да се примирява с това...Безгрешната Гюлизар как ще се почувства ако и отнемат Сейхан...Щастлива...Не знам Мериемдже бе в безизходица, за да потърси помощ от най големия си враг....

Радва ме как Джерен слага Гюла на място и Юмер само се подсмихва....И горкия Халил, ще отслабне заради тази нова булка, тя сяда той става от масата и все няма апетит....

Зелиха и Алиш, милата толкова е постна откъм игра и присъствие и тази сцена с първата помощ, хич не бе на място, изсмукана от пръстите на сценаристите...Ако си слагаш инсулин, ръцете не са ти като на наркоман, доколкото знам  дозата се слага в корема / свекъра е с диабет/...

Интересно как Елмаз се грижи за Сефер, като все виси в кухнята  newsm78

И как така всесилните Асланбаш не могат да се справят с Азис, колкото и да е умен един престъпник винаги греши, по скоро Азис е добър манипулатор...но нека да гледаме, понякога и 9 живота не стигат, а и дявола си е подострил тризъбеца и подклал огъня под казана, така да не настине госта му Азис Mr. Green

Мелих и Диар, пример за семейство и партньорство.

Джерен  ...."Честно, писна ми да гледам опулени физиономии.. и вече губя интерес.."- май и аз така ''

# 718
Семеен скандал в дом Асланбаш,

Гюла:
- Ти си непоносим! По-добре да бях се омъжила за дявола!

Халил:
- Нима? ! Мислех, че браковете между роднини са забранени.

------------------
Джерен към Юмер в нощта след отвличането, когато той я целува страстно:
ДЖ- Ти купи ли презервативи?
Ю- Не.
Дж- А се целуваш сякаш си купил!
--------------------
Юмер към Джерен

-В любовта винаги единият обича, а другият позволява да бъде обичан… докато не му омръзне да зяпа тавана.
.........

Последна редакция: пт, 25 окт 2013, 13:42 от Slawena

# 719
 wavey wavey wavey
Ами като сте рекли да споделяме и аз да си кажа.
Може би очакванията ми бяха мнооого големи. Всичко което ми беше приятно да гледам в клиповете за Джерен и Юмер  се оказа извадено от контекста - или случайни докосвания, за които Юмер получаваше несправедливи забележки или мечти, сън но не и реална истинска, силна, завладяваща любов, която ти се иска да преживееш.
Не зная сценария ли е такъв, или актрисата която  играе Джерен играе  дърнено, но все още чакам да видя това, за което съм си мислила.
Сани чудесен пост както винаги  Peace Чудесен анализ на героите на моята възраст. Права си много грешки допуснаха тези герои. И тяхните страсти и желания рефлектират отрицателно върху младите персонажи. Но и някои от последните не могат да надскочат себе си и продължават да не забелязват колко би бил красив света без дребнавото......
Светли благодаря за споделеното относно турските сериали. Може би причината да следя определени актьори е същата, за която пишеш. Двама са актьорите, които ме заплениха - Еркан и Айча Варлъер и гледам всички сериали в който участват. Защото случващото е много предвидимо, но следя изявите на любимците ми.....
Славенка благодаря за стихчето и личното творчество  Hug
Злати едва ли причината Зехра да даде Джерен за осиновяване е само, за това, че е Каракоджак. Може би е мислила дълго и затова 6 месеца по-късно я дава за осиновяване. Как да скрие детето в онези места. Детето трябва да има социални контакти, да ходи на училище. Всеки би се запитал, как така Зехра и Самур имат толкова голямо дете....
Само не разбрах с кое име Зехра е оставила Джерен в дома  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт