Електронни четци-XI

• 53 039
  • 755
  •   1
Отговори
# 555
# 556
Аз съм с 2 Киндъла ( Fire и 4- черният) и не са забивали до сега, а почти всеки ден поне единият е с мен. Може би проблем има при Nook.  newsm78

# 557
  • София
Днес прегледах в магазина Кindle WLAN - не успях да видя дали може да се настрои опресняване на 3 страници примерно (имаше oпция да се опреснява на всяка и през 5стр)?
Също - може ли да се чете хоризонтално? Някъде назад, четох, че нямало номератор на страниците, но не съм сигурен за кой ставаше дума?!

Не видях никакъв хост ефект (дали е защото преглеждах хелпа на речниците (нямаше книга)?!

Никакви забележки не видях, само да попитам - тези "цитати", ако изобщо ги вадя - как могат да се свалят после на компютъра?

# 558
може ли да се чете хоризонтално? Някъде назад, четох, че нямало номератор на страниците, но не съм сигурен за кой ставаше дума?!
Може!  PeaceНа мен така дори ми е по-удобно. Странирането е обвързано с формата на файла. Преди писах -  на PDF се вижда, виждат се и процентите. Относно цитатите не знам дали могат да се свалят на компютъра, не съм пробвала. Нека някой с по-дълъг стаж в ползването на Киндъл да каже.

# 559
Най на края си получих Нукчето. Преди малко го заредих и му мушнах 10-тина книжки, че ме е ударило едно безсъние напоследък. Нямам търпение да се дозареди и да лягам /за да чета/.  Party

# 560
  • Свищов
Цитатите се извеждат във файл My Clippings, който е директно в txt формат.

# 561
ganjana5 пощата ти е пълна и за това ще ти отговоря тук: "Здравей! Вероятно имаш предвид формата - той е EPUB. Това е най масовия формат за електронни книги в България и Нук го потдържа отлично.  Wink"

# 562
  • София
може ли да се чете хоризонтално? Някъде назад, четох, че нямало номератор на страниците, но не съм сигурен за кой ставаше дума?!
Може!  PeaceНа мен така дори ми е по-удобно. Странирането е обвързано с формата на файла. Преди писах -  на PDF се вижда, виждат се и процентите. Относно цитатите не знам дали могат да се свалят на компютъра, не съм пробвала. Нека някой с по-дълъг стаж в ползването на Киндъл да каже.

А опресняването може ли да се настройва?

# 563
А опресняването може ли да се настройва?
Rolling Eyes Признавам си, че не разбирам за какво става въпрос. Не съм забелязала да има промяна в качеството на страниците до сега или да се опресняват.  Rolling Eyes  Ако има такава опция, то в ръководството най-вероятно е обяснено.

# 564
 За завъртане на екрана на Kindle 4 : бутона "Меню" с чертичките и после "Screen Rotation" като това го правите на началната страница. Иначе докато се чете книгата, пак от същия бутон и после "Change Font Size" .
За опресняването - в главната страница, където са всички книги и колекции, бутона "Меню", после "Setting" и с бутоните за прелистване отиваш на 3 страница (от общо 4) и там има за опресняването.

# 565
  • ВАРНА
МОмичета,къде има изгодни Нуук сега?Имаше една обява в Ибей,но нещо не ми отваря страницата...  Rolling Eyes

# 566
Намаления на NOOK Simple Touch Glowlight

Англия - Argos   Asda

Америка - Barns & Noble

# 567
  • Варна
Намаления на NOOK Simple Touch Glowlight

Англия - Argos   Asda

Америка - Barns & Noble

И само днес в ebay http://www.ebay.co.uk/itm/NOOK-Simple-Touch-GlowLight-eReader-Bl … 32499876#shpCntId за 39,99 паунда

# 568
  • Там, където ме обичат
Записвам се и аз в темата, понеже съм намислила да се обзаведа с един Киндъл Пейпъруайт.
Питането ми е за този модел:
http://www.amazon.de/gp/product/B007OZNWRC/ref=fs_cl
понеже немският не ми е много добър, се чудя какво значи  предишен модел?  newsm78
и заслужава ли си разликата от 50 евро с този модел:
http://www.amazon.de/gp/product/B00CTUKFNQ/ref=fs_kp

Както и още едно питане, менюто на Киндъл от амазон.де да не е на немски език?  Thinking

# 569
Записвам се и аз в темата, понеже съм намислила да се обзаведа с един Киндъл Пейпъруайт.
Питането ми е за този модел:
http://www.amazon.de/gp/product/B007OZNWRC/ref=fs_cl
понеже немският не ми е много добър, се чудя какво значи  предишен модел?  newsm78
и заслужава ли си разликата от 50 евро с този модел:
http://www.amazon.de/gp/product/B00CTUKFNQ/ref=fs_kp

Както и още едно питане, менюто на Киндъл от амазон.де да не е на немски език?  Thinking

Амазон пуснаха подобрен модел на Kindle Paperwhite тази година и го водят 2nd Generation и мисля, че и двата ти линка водят към новия модел, разликата от 50 евро идва от това, че единия модел е с 3G, което значи безплатен интернет по цялия свят, но до колкото съм запознат той работи само за Amazon Store-a та ако не мислиш да си купуваш книги от там не мисля че си струва 50-те евро отгоре. И двата модела си имат Wi-Fi та ще можеш да си ползваш интернет.

За другия ти въпрос - Не, не мисля, че е на немски. Всъщност при първоначалното му стартиране може и да е на немски, но след това със сигурност ще можеш да му смениш езика от настройките.

Редакция:
Сега видях, предишният модел (PW 1st Generation) се продава за 119, но наистина не си струва, колкото и малки да са подобренията в новия. Препоръчвам ти да си вземеш стандартния модел за 129.

Последна редакция: нд, 08 дек 2013, 12:53 от HeBuguM

Общи условия

Активация на акаунт