Електронни четци-XI

• 54 119
  • 755
  •   1
Отговори
# 135
шмурди, http://www.amazon.de/gp/product/B007HCCOD0/ref=s9_simh_bw_p424_d … pf_rd_i=530484031
90 и няколко лева ще излезе, а ако щерката не прояви интерес, го вземи за себе си  Grinning или ми го продай на мен  Laughing

# 136
шмурди този от американския сайт,като му дадеш горе доставка до Бг и цената се променя,не знам дали си го видяла това.Аз съм с две ръце  Peace Peace за KINDLE,от немския амазон излиза 100 лв и 3-4 лв за доставка с Габко,пък и като иска детето да чете... само  20 лв отгоре е киндъла Wink

# 137
Здравейте,
от доста време търся информация за всякакви марки четци, но до сега не успях да си харесам марка и модел за да мога да си купя.
Като цяло имам проблем с това, че чета пдф-файлове, които са от форуми (фен преводи на книги) или сканирани такива. Някой може ли да ми даде предложение за конкретна марка/модел защото след 50000 изчетени форуми/статии/коментари съвсем се сбърках..
Благодаря предварително.

# 138
 Киндъла ми от немския амазон вече е при Габко и до около 10 дни сигурно ще е тук.  Praynig

Здравейте,
от доста време търся информация за всякакви марки четци, но до сега не успях да си харесам марка и модел за да мога да си купя.
Като цяло имам проблем с това, че чета пдф-файлове, които са от форуми (фен преводи на книги) или сканирани такива. Някой може ли да ми даде предложение за конкретна марка/модел защото след 50000 изчетени форуми/статии/коментари съвсем се сбърках..
Благодаря предварително.

Повечето четци поддържат ПДФ файлове. Зависи обаче как е сканирано. Аз пробвах с книга, на която са сканирани по 2 страници едновременно и беше ужасно. А ако е сканирана добре книгата, не е толкова трудно да си я преправиш в друг, по удобен формат. На таблет и телефон, сканираните книги може да си ги гледаш като картинки. Мисля, че ще ти е по- удобно за целта?

# 139
Да, повечето са сканирани по две страници и знам от познати, че трудно се чете. А повечето такива файлове няма как да се преправят (или поне аз не знам). Явно в крайна сметка ще трябва да си взема таблет..

# 140
Момичета, имам въпрос за Нуук-а. Има ли възможност в съдържанието на книгите срещу името на всяка глава да ми изписва и страницата, от която започва?
Май малко неразбираемо го обясних, но се надявам да сте ме разбрали Embarassed

# 141
Ако скана е добър го минавам през програмата ABBYY FineReader. Ако е за мое ползване, даже не отделям специално време за редактиране  Peace
шмурди, мисля че дъщеря ти много правилно се е насочила. Четците, които са с eInk екран предпазват очите, усещането е като при четене от книга, а не от монитор. Изцяло подкрепям мненията, че по-добре малко да надскочиш определения бюджет и да вземеш Киндъл или Нук  Peace

# 142
  • Монреал
Как да прехвърля книгите от Калибър на Киндъла?

# 143
Как да прехвърля книгите от Калибър на Киндъла?
Аз съм задала мейла на Киндъла и ги пращам директно, десен клик върху книгата, която искам да изпратя и от падащото меню избирам опцията изпрати до мейл@kindle.com. Другият вариант е да прикача файла към ел. поща например от акаунта на @abv и пак да го пратиш на мейла на киндъла. Още един вариант е да свържеш киндъла с компютъра с кабела и в Калибрето ще ти излезе устройството в тул лентата, тогава с десен клик върху книгата избираш 'изпрати на устройството'  Peace

# 144
  • Монреал
Благодаря! Ще пробвам хватката с имейла, понеже нещо не ми разпознава киндъла като сторидж устройство май  newsm78

ПС. Стана с имейла! Мерси много!

Последна редакция: вт, 22 окт 2013, 19:52 от Тарилилей

# 145
  • София
Здравейте, преди седмица си купих Ноок, този с подсветката. Няма ли вариант да чете txt файлове? С киндела ми се струва много по-практично, всички книжки си ги имам на txt, а ноок-а май чете само epub  newsm78

Другото което ми прави впечатление е, че текста не ми е на цял екран, а с големи полета от всички страни, дали е някаква настройка  Sick

Искам да е така:

А излиза така:

Да си призная честно, Киндъла, поне за сега ми харесва много повече, има по-лесно за ориентиране меню, да не говорим, че така и не намерих браузъра на ноок-а. Четох в гоогъл как да стигна до него, но ми се струва прекалено.

# 146
  • На планетата Земя
nad_tab, както си отворила книгата, кликваш върху страницата. Излиза ти меню. от което избираш "text Aa", там избираш шрифт, големина на шрифта, отдясно са ти опциите  за Margins и Line spacing.  Избираш това, което най-много ти допада и си готова.

Нукът чете epub i pdf мисля. Може да си разменяме книжки.  Wink

# 147
  • София
Mileto, благодаря! Настроих си текст, кажи сега, има ли браузър  Mr. Green

За, книжки... всичките са ми в txt, тепърва ще правя библиотека в epub, формат Simple Smile

# 148
  • На планетата Земя
Има  Laughing - скрит, но не и за нас.

Отиваш на Settings => Social => Link to Facebook, Twitter, Google
Избираш Google - Link your account
Не слагаш мейл, парола, а направо натискаш Need help? Излиза ти меню с  опции, които ти неглижираш  Laughing и цъкаш долу на Google home. И си готова - виждаш търсачката на google и можеш да си влизаш, където пожелаеш.  Peace

# 149
  • UK
Страхотно, това не го знаех  Simple Smile Но май не разпознава кирилица, като вляза в бг страница.

А да попитам, може ли на Нук да се качат други скрийнсейвъри? Тези фабричните изключително много ме дразнят. Предпочитам рекламки и корици на книги, но и каквито и да са, пак ще свършат работа.

Общи условия

Активация на акаунт