Електронни четци-XI

• 53 073
  • 755
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте!Моля ви за съвет.Не издържам повече без четец и при толкова голямо разнообразие най-после се спрях на PocketBook 613.Споделете вашето мнение за този.Интересува ме може ли да чете сканирана книга в pdf формат,екрана блести ли навън през деня и дали е възможно да се чете нощем без допълнително осветление.
На никой 6 инчов екран не можеш да четеш сканове. Трябва да ги обработиш с Абби, после с Уорд и после с Калибре, за да ги четеш нормално.

# 466
По въпроса за подсветката на четците,  смятам, че обезсмисля  предимството на четеца за очите.
Окото се натоварва . Книгите не светят , нали?
Просто си палиш нощната лампа и си четеш , както би чела книга.

Благодаря! Разпитах хората около мен, които четат така и мнението им съвпада с твоето Simple Smile

roberti4ka, и аз се заглеждам в този, но не съм поръчвала с Габко и сега тепърва ще чета как става.

Не съм добре с немския, може ли някой да каже за този, 2 бр. ли трябва да се поръчат, за да е 58 евро или?

# 467
По въпроса за подсветката на четците,  смятам, че обезсмисля  предимството на четеца за очите.

Благодаря! Разпитах хората около мен, които четат така и мнението им съвпада с твоето Simple Smile

roberti4ka, и аз се заглеждам в този, но не съм поръчвала с Габко и сега тепърва ще чета как става.
Не съм добре с немския, може ли някой да каже за този, 2 бр. ли трябва да се поръчат, за да е 58 евро или?
Тези са употребявани и не се продават от Амазон.
Пусни Хром-а да превежда на английски  Peace

# 468
Благодаря!

# 469
  • София
По въпроса за подсветката на четците,  смятам, че обезсмисля  предимството на четеца за очите.

Наистина е по-добре с нощна лампа, но е добре да имаш подсветката, като опция!

# 470
Моят четец също е с подсветка, не ми натоварва очите и съм много доволна.

# 471
  • София
Моят четец също е с подсветка, не ми натоварва очите и съм много доволна.

От 10 дни насам чета всяка вечер по 2-3 часа с подсветка и изобщо не ми натоварва очите. И аз съм много доволна.

# 472
 Никакъв проблем не е имало до момента с Габко и Киндъл-а от немския амазон за 49 евро. Пристигат за около 2 седмици. И аз много го харесвам, навсякъде си го нося и е супер удобен! Преди месец дойде и чак вчера го заредих. Сега е със силиконов гръб. Още чакам кожения калъф.

# 473
  • Според сезона
По въпроса за подсветката на четците,  смятам, че обезсмисля  предимството на четеца за очите.

Наистина е по-добре с нощна лампа, но е добре да имаш подсветката, като опция!
От три години съм  Киндъл тъч без надсветка и не знам колко лампички купих / и батерии/ за да нагодя осветление.На сина ми взех Paperwhite и тъй като светлината не идва под екрана , а над него и въобще не му натоварва очите. Носи го навсякъде и няма нужда от лампа.

# 474
  • Според сезона
Може ли на Киндъл 3 вместо проценти да бъдат страници?
Ако разбереш дали може, моля да споделиш и тук.
Иначе страниците се виждат само, когато се натисне бутон Меню.

Има плъгин Count Pages в Калибре. На мен ми се появяват и страници и проценти, но наистина трябва да се натисне бутон Меню.

# 475
  • София

Този наистина е хубав, лятото взех за подарък от евтините Nook-ове и го подарих, точно с този калъф.
Mdam, мислех такъв да си взема, но не ми стана ясно като се отвори/прегъне горната корица, ок, а закопчалката така ли ще стърчи пред екрана?

В началото мислех да си правя, но се отказах, но като гледам избора какъв е и цената (20лв)... този ми цитат ми вдъхна отново кураж - мисля да се пробвам да направя 2 броя.

Гледам, че обсъждате калъфите за Нук. Аз съм адски разочарована от моделите, които има за нашия четец ... Нищо красиво и цветно няма Crossing Arms Точно за това си сътворих един типично момичешки в розово и бяло (затворен, отворен). Не е нищо особено, но го направих за има-няма час, защото щях да пътувам, а не разполагах с друг.
Та мисълта ми беше, че ако има сръчни мами, които искат калъф с хубав външен вид винаги могат да си сътворят един бързо и евтино Simple Smile

Само да имаше по-подробно описание, кожа имам, a под кожата мукава ли се използва?
Закопчалката ми допадна тази (или с ластик
http://ebookfriendly.com/wp-content/uploads/2013/11/Kobo-Glo-Emb … d-Heart-Cover.jpg  ):

В краен случай ще взема такъв, макар че не ми се струва много защитаващ.
http://img2.imagesbn.com/p/9780594017431_p3_v9_s600.JPG

# 476
Сега се връщам от един магазин, в който ходих да ги разгледам Kindle и Nook. Както бях навита на подсветка и тъч, така отпаднаха автоматично щом ми пуснаха Paperwhite. Може и да си е много добра машинка, просто не е това, което аз търся.
Тъч-ът ми се стори убийствено бавен. Имаше още един човек, който разглеждаше и сподели, че идва от друг магазин, в който е гледал модела и понеже му се видял бавен, решил че е от мострата, та провери и този, но разлика нямаше.

Nook беше също толкова приятн за окото, колкото и Kindle 4, но чисто визуално ми допадат по-ръбестите форми, нищо друго. Прекрасна книжка.
Но е и осезаемо по-тежък. Не знам защо се бях заблудила, че е по-лек, уж гледах цифрите, но се усещаше разликата от 42 грама.

И сега залягам да чета в Амазона, толкова ми е мътно, че не знам как ще се справя. Но цените в магазина бяха много високи, не е нормално това  Stop Kindle 4, който ще ми стъпи с доставката на 100 лв., там беше 160 лв., при това на промоция  Crazy не знам каква им е политиката, но явно не искат да имат клиенти.

# 477
  • Свищов
То като цяло опресняването на екрана е по-бавно от на таблетите да речем...просто технологията е такава.
Колкото до 1 мнение, че тъч не може да се държи с 1 ръка - аз само така си чета - държа го с дясната ръка и с палеца си прелиствам.

Вече 2 седмици ползвам лампичката, вградена в четеца и свикнах със светлината. Само на нея си чета и не дразня вече половинката. Даже и без да имам друга светлина, ми е достатъчно.
Отново за пореден път се влюбих в моя тъч, особено като спря и тока и го ползвах и за източник на музика.

# 478
...Само на нея си чета и не дразня вече половинката. Даже и без да имам друга светлина, ми е достатъчно...

Аз не мога да чета в леглото и явно затова не мога да я оценя  Embarassed важното е, че има за всеки вкус и нужди  Hug

# 479
сега се зачетох по темите и много се зачудих за тези подсветки, някои много държат на тях. обикновения киндъл ще му пречи ли ако си го чета на нормална светлина, както си чета обикновена книга?  newsm78 нямам никакво намерение да чета на слаба светлина, тогава няма проблем че няма подсветка, нали?

Общи условия

Активация на акаунт