За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 39

• 34 247
  • 783
  •   1
Отговори
# 165
Можете ли да ми препоръчате бебешко олио/мляко за суха кожа, което наистина да действа?
Минали сме през Бочко, Евент, Нивеа, Джонсънс, Клоран, като последното е най-добре, но пак се налага поне 2 пъти дневно да я мажа за да не изсъхва кожата.
Препоръчаха ми Нахткерцен балсам на д-р Тайс, но не знам до колко ще има ефект и той, така че моля майките сблъсквали се с този проблем да споделят марки, от които са доволни.

# 166
Нахткерцен е добър вариант за много суха кожа, с него бих опитала.

# 167
  • София
otito - много зависи от кожата и организма, докато не пробваш не е ясно какво ще действа на твоето бебе.
Нахткерцен при нас не вършеше никаква работа, най-добре действаше линола фет крем и олио за къпане. Като е хубаво да не се и къпе съвсем всеки ден и къ пането да е възможно с най-хладка вода, защото топлата допълнително изсушава.
Аз лично съм и много доволна от дм-ското бейби лов ултра сензитив кремче.
А може да пробваш и с някое натурално масло, кокосово например или просто със зехтин.

# 168
Аз съм ползвала Нахткерцен балсам за синът ми и бях много доволна. Имаше един период в който му беше много суха кожата особено на гърба и с този балсам се опрахме, има си и душ-олио в началото къпах и с него и мажех с балсама после като се пооправи спрях душ-олиото Peace.

# 169
Благодаря ви момичета  Hug ЛЛ също ми каза да не я къпя всеки ден с шампоан, за това има дни, в които я изплаквам само с вода.
Angel_Dust, ще пробвам с олиото за къпане, което спомена. Ще взема и Нахткерцена и дано да има ефект  Praynig

# 170
  • на последния етаж
Аз също препоръчвам Нахркерцен балсам на Д-р Тайс за суха кожа. Много добре се отрази на сухата кожа на сина ми.

# 171
=Деси= благодаря ти много за инфото! Имах нужда от такова описание, а не само да чета какво прави на еди колко си месеца!  Hug

# 172
  • София
Можете ли да ми препоръчате бебешко олио/мляко за суха кожа, което наистина да действа?
Минали сме през Бочко, Евент, Нивеа, Джонсънс, Клоран, като последното е най-добре, но пак се налага поне 2 пъти дневно да я мажа за да не изсъхва кожата.
Препоръчаха ми Нахткерцен балсам на д-р Тайс, но не знам до колко ще има ефект и той, така че моля майките сблъсквали се с този проблем да споделят марки, от които са доволни.
Аз бих ти препоръчала някое простичко и евтиничко,например на Арома или най-обикновен зехтин. Peace

# 173
  • в огледалото на живота
Бадемово масло или Пшеничен зародиш са много подходящи за суха кожа при децата.

# 174
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Колко време могат да се отлагат ваксините на бебе? Имаме бити ваксини само до първи месец, за втория отложихме, заради разболяване на баткото и съответно на бебката. Сега на 30.10 трябваше да й ги сложим/Синфлорикс и пентаксим/, но отново ще отложим, защото пак са болни. Притеснявам се, че се получава така, особено като си помисля, че и другия месец ще се получи същото...Баткото го спрях от детска за 2 седмици, няма да го пусна и другата, но ми е трудно, тъй като аз уча, таткото работи и няма кой да го гледа толкова време, тръгне ли на детска пак ще се разболее.

# 175
Отито, бих ти препоръчала зехтин, преварен.Ние бяхме с много силен а-топичен дерматит, от сухота се цепваше нежната кожичка. Педиатърката ме посъветва зехтин да преваря и след къпане да я мажа и при нужда . За 1 месец се оправи, кожата се нормализира. Преди това ползвах Мустела, препоръчаха ми го още като бяхме в болницата.  Peace

# 176
  • Варна

Ние ползваме бадемово масло или масло от макадамия (второто го водят най-хипоалергенно)

# 177
  • Варна
Katencetoo,
до 6 месеца мисля, че можеш да отлагаш без проблем. Не се притеснявай, и на моя син ваксините вървяха със закъснение, когато - тогава, детето трябва да е здраво.

# 178
  • София
Купих паста за зъби Lacalut 0-4 години, но после видях, че съдържа аминофлуорид. Подходяща ли е в такъв случай за едногодишно? Ако не, каква друга паста да купя?

благодаря

# 179
  • Шумен
На пазара има детски пасти без флуора и разновидностите му. Най-добре според мен би било да е паста без флуор, за да се избегне поглъщане точно на флуора. Аз харесвам синия Бочко (след като минахме през няколко марки и вкуса този стана любим), децата ми я обожават. Първата ни беше без флуор, от тази пролет минахме на паста с флуор. Но вече съм сигурна че жабурим и плюем а не гълтаме пастата.

Общи условия

Активация на акаунт