За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 39

• 34 253
  • 783
  •   1
Отговори
# 180
Купих паста за зъби Lacalut 0-4 години, но после видях, че съдържа аминофлуорид. Подходяща ли е в такъв случай за едногодишно? Ако не, каква друга паста да купя?

благодаря

За едногодишно в никакъв случай паста с флуор  Rolling Eyes , то и без това го отричат дори и за възрастните вече. Вземи си Ненадент (повечето майки започват с нея, тя се продава и със силиконов накрайник за пръст), Бочко или друга има много пасти на пазара.

# 181
  • София
благодаря ви Simple Smile мислех, че Бочко не става за толкова малки деца (не съм се и заглеждала де), ще взема такава

# 182
http://apteka.framar.bg/30002154/%D0%BF%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B0- … D1%81%D0%BA%D0%B0
 Ползваме такава.Има и без флуор.Много съм доволна.

# 183
Бочкото са няколко вида имаш избор на вкус  Simple Smile, ние в момента ползваме тази има вкус на дъвка,
Скрит текст:
  иначе има и съвсем бебешки с вкус на ягода и банан
Скрит текст:

# 184
  • София
Виждам, че Бочко са пуснали пелени, но по магазините не съм ги виждала. Идеи къде са заредени? Любопитно ми е да ги тестваме.

# 185
  • София
mibobo, тези бебешките изобщо не ги бях виждала  Rolling Eyes, добре че ми ги показа, че на тази синята пък пише 2+. Сега знам какво да търся Simple Smile

# 186
rositul, тази паста е за вас: http://static1.framar.bg/product/nenedent.JPG

Комплектът със силиконов накрайник е за бебета, а твоето дете вече има нужда от четка.
Орал Б имат хубава за вашата възраст.

# 187
Ами то на 1г си е бебе още за мен  Rolling Eyes  едва ли има повече от 4-6 зъба newsm78, аз поне на моя син му мих зъбите с накрайник до към година и половина - две, не че не може и с четка разбира се Peace.

# 188
Силиконовият накрайник е за бебе под 12 месеца. Най-добре четка за зъби с кръгла глава и мек косъм за бебе над 12 месеца.
И не е важно дали има 1 зъб или 20, а натрупването на плака по зъбите, предвид разнообразната диета на по-голямото бебе.

# 189
  • София
Четка имаме - на GUM. Паста Nenedent не съм виждала по магазините досега, вероятно по аптеките се предлагат.

Още един въпрос по темата. Той много обича да си търка зъбите и венеца сам с четката - на моменти я дъвче, но и наистина търка - особено след като му покажа. Добре ли е да го оставям така? Мисля, че ще е полезно за вбъдеще, но може и да бъркам  Rolling Eyes

# 190
Ненедент има само в аптеките.

# 191
  • Шумен
Ние започнахме с Ненедент и накрайник, към 2-рата им година взех Бочко той наистина е 2+ а тогава на пазара не се предлагаше от тази марка за по-малки деца (или аз не съм виждала).

# 192
rositul ами аз не мисля, че има проблем да го оставяш даже напротив. Аз на моя син още му нямам вяра, че се мие хубаво и все тръквам и аз след него Crazy , но той доста късно прояви интерес да се мие сам.

# 193
Добрите детски стоматолози съветват да се помага в миенето поне до навършването на 8-9 години.

# 194
Добрите детски стоматолози съветват да се помага в миенето поне до навършването на 8-9 години.

така ли, не знаех и все си мислех че прекалявам  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт