За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 39

• 34 259
  • 783
  •   1
Отговори
# 195
Изобщо не прекаляваш, продължавай.

# 196
Здравейте! Сина ми е вече на годинка и се опитвам да се преборя с един запек. Започна да се изхожда веднъж на 4-5 дена още от края на 4-тия си месец. От тогава го издържах като голямо дете, за да си свърши работата. Обаче последните месеци не мога да се справя със запека. Пробвала съм круши, сини сливи,тиква, смокини, брокол и каквото се сетите за разхлабване. Помагат в известна степен черешите.
Масаж на коремчето и гинмастика - не помага.
БиоГайа съм давала - не помага и я спрях
Какво ще ме посъветвате да направя?
Да уточня - изпръжненията са твърди, на топчета. Напъва се доста, даже съм слагала огледало, за да гледам докато го изхождам, ами акото си стои на дупето десетина минути докато го изкара.  Cry Сигурно е доста болезнено. После дупенцето е алено червено

# 197
  • София
А нещо от типа на лактулоза, дуфастон?
Лошотое, че детето като знае, че е болезнено може да се стиска допълнително от страх.
Може би е добре да поговориш с лекар за цялостното меню на детето, не да пробваш това и онова, а цялостно да е насочено към проблема, включително течностите, млякото, което приема, включително количествата. Пробиоптик не бих изключила, напротив бих давала през цялото време.
Може би да ползвате и http://apteka.framar.bg/30021505/%D0%B8%D0%B7%D0%B8%D0%BB%D0%B0% … 0-%D0%BC%D0%B3-18 при нужда, консултирай се с лекар.

За мен в такава ситуация е важно, детето поне няколко пъти да се изходи без болка, за да се премахне страха...и от там насетне да може да се работи по създаването на ежедневен режим.

Последна редакция: пт, 25 окт 2013, 15:16 от Angel_Dust

# 198
Според мен не е лошо да се консултираш с гастроентеролог. Иначе за разхлабване също помага киви, овесени ядки, пиене на повече вода. Ето ти и един чай http://bpcniksi.com/eshop/index.php?route=product/product&product_id=53

# 199
mibobo, кивито го ненавижда Grinning Овесените ядки също не помагат.
Angel_Dust,Лактулоза съм давала, да! Гледам да не е много често обаче. Свещичка даже днес сложих, но изкара съвсем мъничко пъцулче после. Използвам Езилакс свещички, те са на глицеринова основа.
В понеделник мисля да посетя педката да видим какво тя ще ми каже, но тя е от старото поколение и малко съм предубедена  Confused, че ще получа съвети от типа на термометри, мушката и т.н. Въпреки, че сегашниата педи е уж по-читава ама....
Запичащи неща давам много рядко, колкото да ги въведа. Моркови почти не слагам, картофи и ориз рядко.
Ето и някакви ориентировъчни количества на твърдата храна, като тези количества много рядко ги изяжда.Преди обяд яде към 100 гр пресен плод, на обяд към 150 грама зеленчуково или месно-зеленчуково пюре, следобяд нещо мъничко подкрепително, към 50 гр и вечер към 150 каша, а останалото е кърма
Май няма колко повече да го мисля ами направо в понеделник да си взимам направление и при гастроентеролог преди да е станало нещо по-сериозно

# 200
  • Шумен
stefi_sv, колко позната ситуация описваш. На вашата възраст се бях видяла в чудо с Михаела, тя също беше със запек. Тогава някъде отказаха АМ и двете, излъгах ги с кисело мляко със захар (с идеята да приемат мляко, скоро след това изключих захарта обаче). Бях чувала че то запича и бях в паника. Да ама не, само дни след като го почнахме това дете почна да ака всеки божи ден само без рев и напъване, след месец не бяха и топчета. Като спряхме системното пиене на кисело мляко (сами се отказаха на 3 г) пак виждам топчета от време на време, но тя обожава картофи и ориз. А морковите сурови са ежедневие, търсим баланса вече и това е.

# 201
Киви сутрин, овесени ядки - действат страхотно на запечен стомах.

# 202
  • София
stefi_sv,
супи,плодове и повече вода! Peace
Фрешове също може.Никакво прясно мляко.Да не би нещо от пюретата да го запича.Прибави към тях домат.Давай круши.Пие ли достатъчно вода?

# 203
  • София
Прясно, топло мляко с мед върши прекрасна работа често, общо взето е подходящо вече и за въвеждане, след като детето е на годинка. Ако някое мляко запича, то е киселото, като пак ефекта е индивидуален, но прасното принципно разхлабва. Има доста разхлабващи храни. Важно е цялостно да е достатъчно количествена храната. Много плодове, зеленчуци (подходящи) помагат, някои казват, че сладко от рози има голям ефект, при моето дете не действаше, но и той не го и хареса. И много течности.
Обаче според мен най-добре консултация да се направи по въпроса.

Лактулоза защо гледаш да не е често не разбрах? Там трябва известно време системно даване.

Кашите също запичат най-общо казано.

# 204
  • София
ПРЯСНОТО МЛЯКО ВОДИ ДО ЛЕНИВИ ЧЕРВА
В последно време не едно или две изследвания на лабораториите на прочути и реномирани университети и институти, сочат, че редовната консумация на прясно мляко води до много ползи за организма. От него се отслабва, подобрява се храносмилането и т.н. Дали наистина е така обаче?

За ползата на млечните продукти като пълноценна храна, важна за хората, не може да се каже нищо негативно. Разбира се, благоприятен ефект има само, ако те се консумират в умерени граници. Прясното мляко обаче не е подходяща храна за всички и особено за по-възрастните хора.

Ензимите необходими за разграждането и смилането на млякото и млечните продукти се наричат ренин и лактаза. При повечето хора те изчезват с навършване на 3-тата година.

Във всички млечни храни се съдържа съставката казеин. Кравето мляко съдържа 300 пъти повече казеин от човешкото. Казеина е потребен за изграждането на едри кости. Той коагулира в стомаха и образува големи, жилави, плътни и трудносмилаеми съсиреци.

Те са пригодени за четиристомашната храносмилателна система на кравата. Ако обаче тази гъста маса попадне в човешкия храносмилателен тракт, тялото употребява „нечовешки” усилия, за да я изхвърли.

Прясното мляко води до лениви черва
Допълнителен неблагоприятен фактор е, че част от тази маса се втвърдява, напластява по вътрешните стени на червата и възпрепятства абсорбирането на хранителни вещества от организма.

Крайният ефект от този процес може да е лениви черва. Освен това вторичните продукти, получени при смилането на млякото, отделят много отровна слуз в тялото. Отровна е, защото е силно киселинна и част от нея се складира в тялото, за да бъде преработена в по-късен етап.

При прекомерната консумация на прясно мляко се образува слуз в организма. Тя покрива плътно лигавиците и пропускателната им способност значително намалява. Този процес е свързан със загуба на жизненоважна енергия. Когато организма е задръстен със слуз, отслабването става многократно по-трудно.

# 205
Благодаря за отговорите момичета  Hug В понеделник съм при личния за направление, за да съм по-спокойна.
Опитвам се да давам колкото мога повече течности, но той почти не пие вода. Едвам изпива 50 мл, предпочита кърма да пие. Затова гледам манджите да са воднисти. Как ли не го лъжа да пие вода, имаме десетки шишета с биберони, твърди и меки накрайници, но не! Пие и от чашка, но веднага плюе. Насила съм пробвала веднъж да му изтискам вода в устата, но пак плюе и се отказах с този метод
За прясното мляко ще поотложа още малко, че бабата е с непоносимост. За сега съм въвела сиренето и кис. мляко от млечните, повече не смея на този етап.
Пробвах и с чай, но ударих на камък, не го хареса. Чудя се от какво да му правя фрешове в този сезон. Може би круши и киви newsm78 имам сокоизтисквачка и още днес ще я въведа в действие, да видим дали пък там няма да е златното ключе.
На гладно сутрин няма как да стане, защото спим заедно, той се насуква преди да отвори очи и като свърши почва да се катери по мен.  ooooh!
Значи сега като се събуди пробвам с фрешче от круши,  дано има резултат  Praynig Praynig Praynig

# 206
  • София
Магика - първо, умерената консумация е важна, второ не говорим за възрастни и по-възрастни, а за деца.
Лениви черва може би при голяма злоупотреба... но при 100-200 мл дневно Stop А пък аз понеже съм борила запек при детето, отказваше по 5-7 дни да  свърши работата, просто споделям, че при него имаше ефект.

stefi_sv  - щом пие кърма чудесно, нека пие колкото иска. Тя пак е и течност Wink Пък и самата тя е идеалното за стомахчето му мляко, с което се очаква да има най-малък проблем.
Може би бих сменила вечерната каша с някоя гъста супа - лещи, бобови, карфиоли, броколи, тиквена, такива по-разхлабващи.

Фрешове можеш и червено цвекло.(ако хареса, то разхлабва, но и оцветява, да не се стреснеш).
Краставици, домати, ако още намираш пресни. Ако има още смокини.
Сушени плодове май също така действат.

(зависи и какво си въвела)

# 207
Момичета, кога бебетата спират да се лигавят? Моят започна,когато беше на 2 месеца и половина някъде,скоро ще навърши 5, няма още излязъл зъб,но се лигави непрекъснато,колкото и да му сменям лигавниците винаги е мокър, ужасно е! Дали с появата на първото зъбче това ще отмине или ще се наложи да почакам? Rolling Eyes

# 208
  • на последния етаж
Моят син скоро спря да се лигави. Първото му зъбче се появи на 6 месеца.

# 209
И моят син се лигавеше до около годинката Crazy

Общи условия

Активация на акаунт