За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 39

• 34 240
  • 783
  •   1
Отговори
# 660
  • в огледалото на живота
Лекарствата ги давам точно така както са изписани, дозите на листовките за мен са ориентировъчни когато няма зададена доза  Peace
И аз  Peace
Много зависи от килограмите на детето каква доза ще изпишат.

# 661
  • Варна
Мъжът ми и е дал 5 мл, сшед обед леко е вдигнала Т. Според мен от сиропа. Пише,че е възможна такава неж. Реакция. Спира ли се ако е от него?

# 662
След цяла седмица с 39 и 40.3 градуса, от вчера няма температура, но нощес ми изкара акъла с 34.7  Shocked
Сега е добре, но на какво може да се дължи толкова ниска температура и какво да я правя.
Възможно ли е термометърът да е дал грешка - меря с ушен на Браун.
Нито трепереше, нито се навираше да я гушкам, просто си спеше.  newsm78

С ушните термометри е важно да хванеш добре ъгъла, за да измери точно. При съмнение измерваш повторно. Аз обикновено правя три замервания едно след друго, за да съм сигурна в показаната Т.
И аз така правя, по няколко пъти и в двете уши. Забелязала съм, че в едното ухо винаги измерва 0.2 повече.

# 663
Момичета дъщерями е на 1год.и половина и изяде половин валидол.
Какво може да й стане и да ходим ли до спешно?

# 664
Момичета дъщерями е на 1год.и половина и изяде половин валидол.
Какво може да й стане и да ходим ли до спешно?

Спокойно, нищо й няма.
Лекарствата дръж нависоко и под ключ.

# 665
  • UK
В такива случаи не знам дали не е добре да бръкнеш в гърлото, ако успее да повърне. За всеки случай. Иначе моят син беше изпил веднъж 5-6 таблетки фолиева киселина, доки каза ако не успее да повърне, да го водя на промивка в Пирогов. Той ги беше седъвкал. Тя и фолиевата си е безопасна, но мисля, че той се презастрахова. То малко след дъжд качулка, но сега виждам въпроса.

# 666
dejie и води ли детето на промивка?

Аз и бърках в гърлото,но не успя да повърне.Дадох и повече течности.След разговор и с двете и лекарки,те ми казаха,ако може да повърне и мн течности.Едната даже категорично отрече да я водя за промивка.

Sourcherry благодаря ти!

# 667
  • UK
Не, той повърна всичко. Но аз не успях да се справя с "бъркането", баща му успя за нула време. Но беше изключително, изключително неприятно и се моля да не ни се налага пак. Детето адски се изплаши и много плака. При по-малко бебе иди-дойди, но на година и половина вече си разбират. Но при сериозни лекарства или количество не бих се колебала, директно в спешното, няма как. Обеца ми е на ухото.

# 668
  • София
ell_ell, аз след като ти писах в другата тема се сетих, че и моя момък имаше такива перипетии. Беше сдъвкал почти цяла опаковка детски витамини. Ходихме тогава до Пирогов, не му промиваха стомаха ами го наляха с разтвор на активен въглен. Три дена след това сменях черни памперси.

# 669
Определено за сериозни лекарства и количества към болницата,но да не се налага.
Ние спахме даже по спокойно -калпазанката,аз не.Днес започвам пълна реорганизация на шкафовете.
AnMary май повечето деца го правят.
Благодаря ви момичета   bouquet

# 670
  • UK
Ние спахме даже по спокойно -калпазанката,аз не.
Хихи, след валидолчето, нормално  Laughing

# 671
  • Варна
Към мамите, които използват инхалатори: колко време след ядене може да се прави инхалацията, съответно колко време след? И по  какъв начин храната е свързана с инхалациите?

# 672
момичета,след колко време излиза изследването на акото?  Crazy

# 673
момичета,след колко време излиза изследването на акото?  Crazy

3 дни.

# 674
  • София
Към мамите, които използват инхалатори: колко време след ядене може да се прави инхалацията, съответно колко време след? И по  какъв начин храната е свързана с инхалациите?

Аз не съм видяла връзка. Единствено това, че ако е много гладен се опитва да лапне накрайника и се ядосва като не му даваме, а ако е накърмен е по-спокоен и направо си заспива.

Общи условия

Активация на акаунт