За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 39

• 34 231
  • 783
  •   1
Отговори
# 675
  • Варна
Към мамите, които използват инхалатори: колко време след ядене може да се прави инхалацията, съответно колко време след? И по  какъв начин храната е свързана с инхалациите?

Аз не съм видяла връзка. Единствено това, че ако е много гладен се опитва да лапне накрайника и се ядосва като не му даваме, а ако е накърмен е по-спокоен и направо си заспива.

В указанието на моя инхалатор пише да не се използва в заспало състояние и ако на лицето му се спи.  А за храната - преди приятелка ми беше споменала, че прави инхалации 30 мин след ядене... но така и не разбрах връзката

# 676
  • София
За спането не трябва детето да е в легнало положение(има инхалатори, които и това позволяват), иначе  да не спи или да не му се спи... може би не е съвсем ефективна инхалацията тогава, но ако трябва да правиш инхалации през ноща не виждам как няма да му се спи, особенно ако е н-ти ден будене по няколко пъти на нощ.

За храната също не намирам връзка, никой нищо не ме е предупреждавал, но като цяло аз така или иначе не залепям за храненето... Освен  конкретно някое лекарство ако се диша, за него да има указания, за физ. р-р чист надали има кой знае какво значение.

# 677
Въпроса ми може да е малко тъп , ама ме човърка от вътре-днес бяхме на вън с малката , ама то много топло и реших да и махна тениската , че иначе щеше да стане цялата вода.спрях на слънце свалих много бързо блузата , махнах тениската пак бързо облякох блузата и отгоре якето,така и беше супер.ама овцата реши докато си говорих с майка ми да и разкажа за ситуацията , и тя като почна....щяла съм да простудя , сега щяла да се разболее бля-бля.Боже толкова ли лошо съм постъпила , да я бях оставила да заври ли , как мислите толкова ли е сташно стореното от мен

# 678
  • София
хахаха, детето нали се е чувствало добре, не се е  тръшнало болно... по-добре така, отколкото да се поти. Освен това Т поносимост при хората е различа, ти трява да усетиш как за твоето дете е най-добре. Вярвам си го направила по най-бързия възможен начин и не в средата на ледена виелица.

# 679
Абе как ще простудиш детето като е стояло 30сек. голо, нищо и няма. И аз бих постъпила така, вместо да се изпоти.

# 680
хахаха, детето нали се е чувствало добре, не се е  тръшнало болно... по-добре така, отколкото да се поти. Освен това Т поносимост при хората е различа, ти трява да усетиш как за твоето дете е най-добре. Вярвам си го направила по най-бързия възможен начин и не в средата на ледена виелица.

точно , ама тая жена ме изяде с парцалите да мрънка  ooooh! че реших да успокоя съвестта си тук  Grinning

# 681
Няма проблем и според мен Simple Smile

# 682
  • Варна
хахаха, детето нали се е чувствало добре, не се е  тръшнало болно... по-добре така, отколкото да се поти. Освен това Т поносимост при хората е различа, ти трява да усетиш как за твоето дете е най-добре. Вярвам си го направила по най-бързия възможен начин и не в средата на ледена виелица.

точно , ама тая жена ме изяде с парцалите да мрънка  ooooh! че реших да успокоя съвестта си тук  Grinning

Както няма баба, която да повярва, че детето не е гладно, така няма и такава, която да мисли, че е ДОСТАТЪЧНО облечено  Joy
Хич не се тревожи. Аз моя го съблякох чисто гол на 12 градуса през април (беше на 3 месеца, ама памперса пропусна и стана еднаааа Grinning). Всичко продължи не повече от 5 мин,той се хилеше през цялото време, хората наоколо ме гледаха като детеубийца, а баба му щеше да получи микроинфаркт (образно казано Grinning) като й казах. Аз ако я слушам моята майка, трябва да го сваря. Ти усещаш, кое е най-правилно!  Grinning

# 683
Въпроса ми може да е малко тъп , ама ме човърка от вътре-днес бяхме на вън с малката , ама то много топло и реших да и махна тениската , че иначе щеше да стане цялата вода.спрях на слънце свалих много бързо блузата , махнах тениската пак бързо облякох блузата и отгоре якето,така и беше супер.ама овцата реши докато си говорих с майка ми да и разкажа за ситуацията , и тя като почна....щяла съм да простудя , сега щяла да се разболее бля-бля.Боже толкова ли лошо съм постъпила , да я бях оставила да заври ли , как мислите толкова ли е сташно стореното от мен
Грешката е че си и казала.Представи си че дечко се разболее/пу-пу да не чуе дяволът/ама не защото си го съблякла...Знаеш ли какви приказки ще чуеш.Свят ще ти се завие.Бабите са чувствителни на няколко теми.Избягвай ги.

# 684
Момичета моля ви за съвет ... днес малоумната ми свекърва беше дала на малкия каша от бяло брашно + прясно мляко ... не е изял повече от 2-3 лъжички,тъй като влезнах аз и разбира се последва страхотен скандал,та въпросът ми е може ли нещо да му стане,да ходим ли до болницата?

# 685
  • София
не, за какво да ходите в болница ако нищо му няма. Наблюдавай го да не се изрине нещо, т.е. някаква  реакция ако направи към млякото, но количеството е минимално, най-вероятно нищо няма да стане.  Не му е дала цианкалий, все пак...
Но вземи мерки да не се случват подобни изцепки.

# 686
  • UK
Е, чак в болницата... най-много да ти се изсмеят докторите, като знам какви ги има... Просто го следи по-отблизо за някакви реакции, надали ще му стане нещо.  Simple Smile

# 687
Едва ли ще му стане нещо, няма нужда да ходите в болница. Следи за реакция. А свекърва ти добре ли е  ooooh!

# 688
Не е добре разбира се.До ден днешен подкрепя тезата,как е било едно време #Cussing out

# 689
Тя е напълно ненормална! Постави граници, абсурдно е подобно поведение.

Общи условия

Активация на акаунт