Приучване към гърне - част 3

• 83 365
  • 1 486
  •   1
Отговори
# 690
  • UK
И аз така правя, казва си нощем, но понякога е прекалено изморен, тогава усетя ли, че започва да се върти неспокойно в леглото си го питам. Дори и да спи, достатъчно добре ме чува за да отговори в просъница "да" или "не" и обикновено е "да". Винаги го чувам, като започне да се върти, защото протекторът под него шуми отвратително, все едно спи на чист найлон.
Ако мислите, че детето е готово за махане на нощния, поне за проба, сега е моментът, защото така или иначе е нормално от време на време да има пропуск в началото и по-добре да е сега през лятото, отколкото през зимата. Няма как на всеки 10 мин. да ставате да проверявате дали е сухо леглото. Същото и с дневния.

# 691
Здравейте,

синът ми е на 2 г. и 11 м., от 6 месеца е без дневен памперс, от един месец махнах и нощния, защото почти винаги оставаше сух. Обаче от последните 4 нощи в 3 се напишква рано сутринта към 5-6 часа. Не е пил повече течности преди лягане, нито е ял сочни храни, въобще не се сещам нищо по-различно от обикновено да се е случило. Преди лягане пишка, даже понякога става по няколко пъти, докато заспи. Чудя се какво да правя - да му слагам ли памперс през нощта, просто да сменям чаршафи ли... И най-вече на какво се дължи това напикаване, след като от много време почти не беше имал инциденти през нощта.

# 692
Лекси, може да е настинал нещо или да е по-изморен от обикновено и да не се усеща.

# 693
Здравейте,

синът ми е на 2 г. и 11 м., от 6 месеца е без дневен памперс, от един месец махнах и нощния, защото почти винаги оставаше сух. Обаче от последните 4 нощи в 3 се напишква рано сутринта към 5-6 часа. Не е пил повече течности преди лягане, нито е ял сочни храни, въобще не се сещам нищо по-различно от обикновено да се е случило. Преди лягане пишка, даже понякога става по няколко пъти, докато заспи. Чудя се какво да правя - да му слагам ли памперс през нощта, просто да сменям чаршафи ли... И най-вече на какво се дължи това напикаване, след като от много време почти не беше имал инциденти през нощта.

Малко вероятно, но да не би да му става хладно призори?

# 694
  • Пловдив
Celika, единия път като се напишка на обяд беше към 2:10, а заспа в 1:40, т.е. не е след събуждане. А за въртенето нощем няма как много да разбера, защото от 6-месечен спи в другата стая и през бебефона не ги чувам тези движения. Но може би е добре сега докато е топло да махна поне обедния памперс

# 695
  • София
запис от мен - да влизам в час по тая тема.... засега той пишка успешно в гърнето само след сън  Simple Smile

# 696
  • Бургас
Аз съм много отчаяна вече.
Около нас всички дечица си "казват" по един или друг начин, а моето неще Sad
Тази вечер дори се изпика на леглото на инат и за наказание се приспива сам и без цоко...
Как да му обясня, как да му покажа... идва с мен в тоалетната. Дори той ми вдига гащите. Знае какво правя там. Всяка вечер ММ като се прибере и го гледа как пиша, как се къпе. Ама до там...
И през деня като направи локва гледа в нея (поне спря да цопа) и след това се крие зад дивана, за да не го преобличам. И след 2-то напикаване за деня се отчайвам и слагам памперса. А за акането въобще и въпрос не може да стане. Може да седи вмирисан с часове и не му пречи Sad А като го питам, ми отговаря отрицателно и ако не е миризмата никога няма да разбера дали има нещо или не.   
Има ли смисъл да се мъча и да тормозя и детето? За яслата може и с памперс, а ми се щеше да го махнем, ама моето явно не е готово за тази голяма крачка в развитието си.
Оплаках се  Embarassed
Лека вечер   bouquet

# 697
Няма смисъл да мъчиш детето. Аз не разбрах дали ползвате гърне.

# 698
  • Бургас
Сяда на гърнето, стои 2-3 секунди и бега по голо дупе Simple Smile И се напикава след като е станал... Купих седалка за тоалетната и падна от там, та и този вариант отпадна Simple Smile 
Ще го чакам... Дано и в яслата като гледа другите деца и свикне по- бързо.

# 699
Значи първо на първо трябва да се научи какво се прави на гърнето. Т.е. като го сложиш там, да се изпишка. Може да започнеш да го слагаш само след сън като за начало. Той е голям и би трябвало всичко да разбира каквото му говориш, така че му обяснявай.

# 700
  • гр. София
Към казаното от celika искам да добавя, че е нужно постоянство. Два или три пъти дневно не е достатъчно. И не е добре гърнето да се оставя, за да си играе детето с него. То не е за игра.

# 701
Към казаното от celika искам да добавя, че е нужно постоянство. Два или три пъти дневно не е достатъчно. И не е добре гърнето да се оставя, за да си играе детето с него. То не е за игра.
Съгласна съм, че трябва постоянство, но.. Моето дете си играе с гърнето и това не му пречи да си върши работата там

# 702
 Започнах да  слагам дъщеря си  на гърне когато беше на 10 месеца, първоначално, за да свикне с него. След като спря да плаче при вида на гърнето започнах да я слагам след като стане от сън и след всяко ядене. Резултатът беше, че се научи да ака в гърнето. Щом навърши годинка реших да махна памперса напълно(слагам го само когато спи). Първите две седмици бяха ужасяващи - напикаваше се по 10-15 пъти на ден.  След много мъка, молби и обяснения резултата два месеца по-късно е страхотен. Сега тя е на година и два месеца и си казва дали й се пика или ака. Трябва много постоянство и търпение. Успех на всички !!!

# 703
  • Варна
При нас се получи почти като при violetagk1. Започнах да го слагам на гърнето като беше на около 10м. В началото не правеше нищо, не искаше и да седи на него. Постепенно започнахме да имаме много редки попадения, последвани от аплодисменти, през останалото време си беше по памперс. След като стана на годинка махнах памперса през деня. В началото много често го изпусках, но после схванах общо взето на какъв интервал пишка и го слагам навреме, така че рядко имаме инциденти. На вън по същия начин е без памперс. Има случаи да пуска само по няколко капчици, явно когато не е насъбрал достатъчно, но очевидно разбира какво се иска от него и се опитва да го постигне. Спи с папмерс, но през деня не пуска в него, а пишка на гърнето като се събуди. Нощният все още е мокър. С акането по същия начин - ака сутрин след ядене, така че бива слаган на гърнето и си върши работата там. Чакам само да започне сам да си казва.

# 704
Да се запиша и аз при вас. Засега само сяда на гърнето и не прави нищо. Надявам се скоро да започнем да имаме попадения.

Общи условия

Активация на акаунт