Приучване към гърне - част 3

• 83 365
  • 1 486
  •   1
Отговори
# 705
Моля някой да сподели опит как да обясня на сина ми, който всичко разбира че не се ака в памперса или гащите, а в гърнето или в тоалетната?
Не искам да го насилвам, ама е на 3години и половина, и скоро ще е на градина. Там ще се стиска, това е ясно, но вкъщи. Знае и казва като се ака къде се ходи, но иска на памперса.
Казвам му хайде на тоалетната на дъската, и той казва Добре айде и като види тоалетната и бяга.

# 706
  • София
И ние сме така почти на 3 години сме говорим ,говорим и накрая всичко в слипчетата..Просто незнам,аз мисля,че изпуснах момента и вече е голям,Той сам ми казва искам си в памперса и това е.Незнам вината сигурно е и моя.

# 707
Тъййй-след 3 седмици мъки и въпреки че не си казва и не говори, моето маймунче схвана къде се ходи за пиш и ако. Обаче го оставям по голо дупе и той като има зор отива и се разкрачва или кляка. Та по натам ще видя как ще е с гащи-дали ще цвърчи да му ги събуя  Wink
При нас номера стана след като не знам-колко-си-пъти ММ пика пред погледа на малкия в гърнето му Mr. Green за да види как става номера-друго е показното  Peace
И когато уцели за пръв път половин час викахме "бравоооо" и пляскахме и така всеки път когато имаше нещо в гърнето Peace
Иначе падна голямо бърсане на локви отначало, но добре че е ламинат Mr. Green И два вида гърнета бях извадила и трето мислех да купувам, че отначало не искаше да сяда и ревеше, но засега отложих, че уж хареса едното  Praynig

# 708
Моля някой да сподели опит как да обясня на сина ми, който всичко разбира че не се ака в памперса или гащите, а в гърнето или в тоалетната?
Не искам да го насилвам, ама е на 3години и половина, и скоро ще е на градина. Там ще се стиска, това е ясно, но вкъщи. Знае и казва като се ака къде се ходи, но иска на памперса.
Казвам му хайде на тоалетната на дъската, и той казва Добре айде и като види тоалетната и бяга.

На първо време скрий памперсите. Аз така направих- от раз. Стоеше по голо дупе и не акаше. Чакаше памперса. Докато го сложа и беше свършил работата. Като видя че няма пампи, помрънка малко и дотам. А и твоето като ще е на градина, ще гледа от другите деца и ще свикне, няма къде да ходи. Имай предвид че там не разрешават памп. в шкафчето, директно ти ги връщат.

# 709
  • София
Влизам в темата с идеята да помогна на мами, които тепърва ще махат памперса. При нас не стана от раз, а постепенно. Махнах го за 1 седмица и опишка всичко, после за 1 го върнах, после пак пробвах и така докато най-накрая се получи (някъде след общо 6 седмици) и тя реши да пишка в гърнето. Постепенно почна и да ака, а с пишкането навън още не се отпуска винаги. Така че си е до дете, но трябва и постояннство. И вече много не вярвам на това научаване "от раз", мисля, че преди това е имало някакви тренировки Simple Smile

# 710
Синът ми се научи без памперс на около година и два три месеца. Заслугата не беше моя, а на баба му. Така и не разбрах как го постигна. Дъщеря ми е без памперс от около месец и половина, на 2 год. и 7 месеца е. Стана от раз. Само първия ден се напика в гащите, защото не искаше да го прави на улицата и след 3 часа игра на площадката и стискане, не издържа. Преди да махна памперса съм я оставяла по час, два преди къпането по гащички и винаги ги е напикавала. Майките тук смятат че нещата стават от раз тогава когато детето покаже че е готово, обикновено около 2 + години.

# 711
Здравейте, моето момиче е на година и два месеца, от месец се буди суха сутрин, затова спрях да слагам пеленка през нощта. През деня също най-често пишка в гърнето, но понякога не я хващам навреме и пишка в гащите. Голямата работа си я върши в гърнето от 8 месец. Интересува ме дали някой от вас има опит с детенце, което рано е махнало памперса/пеленката през деня? Чудя се дали има смисъл да я оставям по памучни гащички и през деня или да изчакам още известно време сама да си направи някакъв режим?

# 712
Здравейте, моето момиче е на година и два месеца, от месец се буди суха сутрин, затова спрях да слагам пеленка през нощта. През деня също най-често пишка в гърнето, но понякога не я хващам навреме и пишка в гащите. Голямата работа си я върши в гърнето от 8 месец. Интересува ме дали някой от вас има опит с детенце, което рано е махнало памперса/пеленката през деня? Чудя се дали има смисъл да я оставям по памучни гащички и през деня или да изчакам още известно време сама да си направи някакъв режим?
Режим за ходене до тоалетна..?! Странно ми звучи. По лесно ще я накараш да си казва/ показва

# 713
  • Драгоман
  Мисля, че сега е точното време да опитате да махнете памперса!  Peace Ако продължиш да й го слагаш при положение, че почти се е научила без него, ще направите крачка назад, поне аз така бих направила, защото ние сме на 11м. и половинА и само за акането имаме успех. Е , пишка и в гърнето, но като е по гащички често ги напишква, особено като пие повече течности Simple Smile Нищо не ти пречи да пробваш без памперси, то ще си покаже за седмица накъде отиват нещата Simple Smile Ако имаш търпение, ще стАне  Hug

# 714
bflmp, ако не ти пречи да переш гащи и бършеш след нея, нищо не ти пречи да махнеш пелените. Да си направи режим - и аз мисля, че няма такова нещо и звучи странно. По-скоро ти да си направиш режим за слагане на гърнето, докато тя не се научи да си казва по някакъв начин.

# 715
 Записвам се да следя,че ни предстои на нас .Моят син е на 1 годинка,до сега не съм го слагала на гърне.Повечето майки ми казват,че е време,някои даже,че съм закъсняла,но аз все си мисля,че още не е готов.

# 716
Какво значи "не е готов". И как точно ще разберете готово ли е детето или не. Нека някой да пробва на 35 градуса да си сложи един памперс, да се изпика поне веднъж в него и да се разхожда така поне един час. Мисля, че на никой няма да му е много приятно. Според мен всичко е въпрос на навик. Моето дете е на година и два месеца и вече си казва кога й се пика или ака. Да в началото беше пълен ужас. Перях дрехи и миех пода по 15 пъти на ден, но в крайна сметка всичко приключи със страхотен резултат. Замислете се, ако нямаше памперси(както е било до скоро), коя майка щеше да се пита готово ли е детето или не. Или въпроса е в това че с памперс е много по-лесно- махаш и хвърляш. Децата се научават на всичко-някои по-бързо други-по-бавно, но се научават. Всичко е въпрос на търпение и упоритост.

# 717
  • Драгоман
Какво значи "не е готов". И как точно ще разберете готово ли е детето или не. Нека някой да пробва на 35 градуса да си сложи един памперс, да се изпика поне веднъж в него и да се разхожда така поне един час. Мисля, че на никой няма да му е много приятно. Според мен всичко е въпрос на навик. Моето дете е на година и два месеца и вече си казва кога й се пика или ака. Да в началото беше пълен ужас. Перях дрехи и миех пода по 15 пъти на ден, но в крайна сметка всичко приключи със страхотен резултат. Замислете се, ако нямаше памперси(както е било до скоро), коя майка щеше да се пита готово ли е детето или не. Или въпроса е в това че с памперс е много по-лесно- махаш и хвърляш. Децата се научават на всичко-някои по-бързо други-по-бавно, но се научават. Всичко е въпрос на търпение и упоритост.
   Браво alabala1   Hug Напълно те подкрепям в изказването ти!

# 718
  • гр. София
И аз съм съгласна с alabala1Peace Аз самата съм изказвалала такова мнение в темата.

# 719
Може да не е готов за махане на "памперса", но не може да не е готов за слагане на гърне.

Общи условия

Активация на акаунт