Априлките започват да се питат, кога бебоците за първи път ще ритат.

• 30 925
  • 730
  •   1
Отговори
# 120
east_lights, аз съм от тези, които харчат пари за какво ли не и няма да правя БХС. Не заради парите, естествено. На 37 съм и не виждам смисъл да се напрягам заради резултати от изследване, което се базира на вероятности и статистика. Нито ниския риск означава нещо, нито високия. Само излишен стрес при висок риск за мен, а и за бебето съответно. Същото е и с амниоцентезата - хваща 40-50 генетични заболявания, от общо 8000 (информацията е от едно интервю, което Дао пусна в предната тема май, въпреки това не се подписвам под числата, не са ми силна страна). Хорионбиопсията по спомени може да засече 2-3 генетични заболявания. Очевидно колкото и да се опитваме да се застраховаме от всички негативни възможности, сме обречени на неуспех. От тук вече е въпрос на психика - едни хора предпочитат да направят всичко, което зависи от тях, други предпочитат да оставят нещата в божиите ръце. Напълно излишно е да се дават оценки и квалификации за едните или другите. Сори ако звуча малко рязко, но ми омръзна да ме гледат все едно съм с 2 глави, защото не искам БХС.

Честито на новоомъжилите се:) Много са красиви всички споделени снимки:) Ние се оженихме, когато малчо стана на 2 години. За църковния брак ще чакаме да се роди и №2, за да имаме снимки в пълен състав:))

Хубава седмица!

# 121
  • София
Момичета , разкошни сте по снимките от сватбите ви. Чак ми се прииска и аз да постна една;) Ама съм от срамежливите:))

Кажете вие как сте с енергията? Този път имам чувството, че имам голям недостиг. Сутрин съм свежа, така издържам до към 14-15 и после направо ми иде да легна и да заспя на бюрото. А вечер съвсем. И ми е доста кофти, защото вечер искам да си видя семейството, да поиграем на нещо заедно, а повечето пъти ми е поспаливо...Чудя се докога ще е така. Надявам се скоро да отмине и пак да праща от енергия както първият път.

Иначе апетит имам. Дори сега забелязвам, че сутрни не мога без  да хапна нещо. А преди карах само на плодове и сокове до обяд. И сега си търся какво да си хапвам сутрин, по възможност да не е тестено.

Аз мисля, че от време на време усещам мъничето в корема. Почти съм сигурна, че е то, а не са газове или колики. Много е готино:) Скоро и вие ще го усетите. Няма да начин да не различите движенията /както и едни ден инстинктивно ще усетите що е това контракция/.

А относно чайовете- избягвайте от маточина, защото може да предизвика аборт. Моят лечител ми каза, това още в началото. Препоръча ми само от лайка да пия. Но и от липа не мисля, че е страшно.

И последно Доминика изчегъртай си езика. Предполагам имаш доста налепи. Ще видиш утре ще се чувстваш съвсем различно.

Приятен ден момичета.Мисля да се захващам вече с работа, че отново ме погнаха:)

# 122
а какво мислите за шуслеровите соли, аз преди съм пила и знам че не са вредни за бременните, но не знам дали да си взема пак... някоя от вас пила ли е по време на бременност Simple Smile

# 123

И пак да питам - нужно ли е да ходя на преглед при гинеколога, ако съм била на ФМ в 12-та и 16-та седмица, точно през месец. ФМ покрива ли нещата, за които се следи на един нормален преглед? Не забелязах някой да е отговорил, може и да съм пропуснала...

Ако те следи един и същ лекар и на феталната и на ЖК, не е необходимо.
В повечето случаи един те следи през бременността - ЖК, а това с ФМ е допълнително изследване.
При мен беше АГ ми каза да си запиша час за ФМ и ми назначи традиционните изследвания, така в 12седмица ходих на ФМ,  а следващата седмица само занесох изследвания от кръв , урина и т.н. заедно с готовия БХС и ФМ. Нито ме преглежда, нито нищо, директно ми назначи следващата консултация за 14гес. сед. Сега в тази 14 сед. гледахме пола, то си се връткаше и АГ си го огледа допълнително, защото малко или много е по-голямо и всеки път все по-ясно става човечето, мериха ми кръвно и тегло.
Другите момичета могат да ти кажат сигурно повече като информация.....

# 124
  • София
Ето нещо интересно което чух по радиото за мамите от София.

СЕДМО СПЕЦИАЛИЗИРАНО ИЗЛОЖЕНИЕ
БЕБЕМАНИЯ
ИНТЕР ЕКСПО ЦЕНТЪР -   зала 5 и 6
25.10.2013 – 27.10.2013
Вход свободен

Предполагам ще има изложени доста неща, колички, столчета и т.н. за по неорянтираните като мен ще е полезно.

# 125
Хей момичета, кога успяхте да отворите новата тема че и да изпълните цели 9 страници Simple Smile от снощи съм започнала да ви чета и чак сега успях (измежду задачките на работа)....
Разкошни сватбени снимки видях страхотни сте всички!
Гледам обсъждали сте зодиите, аз малко със закъснение да си кажа че и аз съм овне  Blush и да си призная харесвам си зодията Simple Smile Съпругът ми е скорпион, а малката стрелец. Аз също не мисля че само зодията е от значение за характера на човека, но все пак оказва влияние.
По въпроса за коремчето - моето вече е доста изпъкнало и с много правилна форма, с първата бременност пак беше така до края все едно съм глътнала една топка  Grinning Определено този път обаче се появи доста по-рано, преди до 5 месец бях с плосък корем. Килограми засега не съм качила изобщо, даже съм 1 надолу явно покрай боледуванията на малката съм поотслабнала. Иначе си хапвам нормално, както и преди - ям каквото ми се яде дори и да не е най-здравословното нещо понякога.
Сега ще тичам до джипи-то в обедната почивка, че вече 5-ти ден съм с паднал глас и болки в гърлото, особено сутрин е ужасно, много пресъхнало някак и не мога да говоря... Опитах със самолечение но не минава, да не направя някоя по-голяма беля.
Желая усмихната седмица на всички ви!

# 126
  • До Балкана
Здравейте, момичета! Прочетох в края на миналата тема, че ме мислите - много благодаря! ФМ мина много добре. Док каза, че бебето е много хубаво и много го харесва  Grinning ( то на красота ги докарваме, но на инатлък....  ooooh! ) Всичко си има и му е наред според него. Няма нищо обезпокоително. Има профилът на батко си!  Heart Eyes Взех да се усещам вече, че съм бременна, защото до сега някак съзнанието ми го отхвърляше. #Crazy Тази седмица съм болничен, защото детето има остър бронхит, но лепна и сочна ангина - не ми се говори направо!!!! Confused
Видях прекрасни поводи и красоти! Много здраве, късмет и хармония пожелавам! newsm51

# 127
  • Sofia
Леле, два дни на вилата без Интернет и един по-напрегнат понеделник преди обед в офиса и то нова тема, че и с цели девет страници изписани. a.l.e.n.a както винаги брилянтна работа  smile3525
 При мен накратко по последно обсъжданите теми - килограмите са същите (те са и повече от достатъчни де), ям не повече от преди, коремчето леко личи с прилепнали дрешки, гардеробът още ми става, утре по обяд съм при лекарката на ЖК и общо взето май това е  newsm78 (поне бременният ми мозък не се сеща за друго).

Хубав ден на всички  Hug

P.S. Ама страхотни булки сте били всички  Peace

# 128
  • Сидни
Доминика7,
супер сватбена снимка, много ми харесаха и зелените обувки!
Мерси и за инфото за изложението, мисля да го посетя!

# 129
Здравейте на всички бъдещи мамчета  Hug С огромен интерес изчетох всички коментари и като за начало относно зодиите мога да отбележа, че ние с таткото сме телчета и едно овенче би ни се отразило добре  Sunglasses. И мойте дрехи започнаха да ми стискат на коремчето,затова тази събота си купих и първите дънки.Ако има мами от Пловдив мога да препоръчам магазин Мама-Конти. Има доста хубави дрехи ,които по нищо неотстъпват на дрехите от останалите магазини.Имат и сайт,но той не е обновяван и артикулите,които са в него са доста стари.Но все пак, който иска може да разгледа http://www.conti-bg.com/  Wink . Бебока .... мисля,че из вече го усетих  Wink Чувството беше като леко тупкащо сърчице. Но все още се чудя дали наистина беше малкия човек? А колко често усещате началните му акробатични изпълнения,защото от тогава не съм усещала нищо ?  Thinking

# 130
Аз днес бях на лекар и... ще ставам мама на момченце за втори път:)) Каво ще ги правя тия разбойници не знам...Simple Smile) Аз съм лъв, мъжът ми овен, малкия е скорпион, а най-малкия и той овен ще бъде.

# 131
  • London
Мина най-сетне моя първи видеозон. Бебо е здрав, едричък, сърце бие, мърдаше ръчички и краченца.Изобщо много емоционален момент, не съм вярвала, че аз вечната глезана така ще се разнежа. Blush Искаха и теста за Даун да направят, но бебо не се завъртя да му снимат врата, гърба или там което трябва в задната част за този тест. Разхождах се на два пъти, караха ме да танцувам, друсам тялото си, но бебо не застана така че да им е удобно за теста. Joy Каза женицата ( много мила, просто моите адмирации към тази любезна жена), че всичко е наред с бебо да не се тревожа, но пак ми назначи час за др. скан за да направим ДАУН след 2 дни. Този път ми каза да съм пила кафе и кока кола за да разбутаме малко бебо. Joy Звънях да запазвам час и при акушерка за 16 та седмица то пък сбърках една цифра на тела ми като се записвах, звънях повторно връзка се разпадна, пък хайде трети път се записах. Голям срам ще бера като ми звъннат оттам. Joy Имам си и снимка на бебо, 2 паунда ми струва. И така доволна и засмяна съм Simple Smile)))))))))

Ако някой знае начин да променя положенито на бебо за тоя тест, че да се врътне този път изпробван нека сподели. Crazy

# 132
При мен тогава преди прегледа за ФМ така се получи, че закъснявахме и много бързахме, така че може това да е оказало влияние за активността на бебока - не спря да шава, но все пак успяха да вземат всички мерки (май ако е прекалено активно бебето също не е много оптимално за ехографа). Може и моето състояние да не е било от такова голямо значение, но на мен поне така ми се стори  Peace

# 133
  • London
Ми аз не съм бързала, повървях и повозих нормално. Бебо си мърдаше крайниците и главата, но не се обърна да му снимат врата. Жената каза, че се случвало често. Още две жени и дадоха нови часове, явно и при тях имаше някоя и др. част, която не се е видяла на бебо. Joy За мен най-важното е че диша и е добре. Навярно ще е спокойна натура като татко си. hahaha Но за теста може да се наложи да го стресирам с една кола или кафе няма как.

# 134
Леле, кога успяхте да изпишете 9 страници Simple Smile
Записвам се да ви следя. При мен нищо интересно не се е случвало.. утре слсед работа съм на лекар и  ще докладвам след това.

Хубава вечер и само положителни емоции от мен  Hug

Общи условия

Активация на акаунт