Детски ясли и градини в Русе-4

• 110 399
  • 866
  •   1
Отговори
# 705
Ние като почвахме ни казаха, че в началото разрешават биберони,шишета, памперси с тенденция с тяхна и наша подкрепа детето да се отучи от тях. Пуснах го без памхерс,без шише и биберон. В началото му слагаха памперс и иваше напикани гащи. Предполагам стрес, страх.. с времето спряха да му слагат.
Малкия пак така ще го пусна.

# 706
Пчеличка, надявам се, че не смяташ, че в яслата са длъжни да научават децата да са без памперси  Peace
тука леко ме озадачи, не е ли това естествения ход на развитие на едно дете, не е ли редно след като ти като родител го учиш на самостоятелност, и персонала в детското заведение да подкрепя този процес... ooooh! Не може да има такава двойнственост - вкъщи ясни правила, ясла - никакви правила...Не е добре за детето...мисля....
и още нещо се сетих като разлика между двете градини (ама яко съм подпалила, аааа  Laughing)  - в 12-та адаптацията на големия син мина леко и неусетно за около седмица (ходене до обяд и т.н.), като самия персонал смяташе, че колкото по-бързо свикне, толкова по-добре. 5-та ясла (ох, леле, майко) - адаптация 2 месеца, можем да сложим и още толкова в боледувания, бавен и мъчителен процес за детето....Не, че големия не е боледувал, но ако се проточи адаптацията плюс боледуванията, къде ще му излезе края, докато почнем ясла и трябва да я приключваме... Crazy
Извинявайте, че ви занимавам с моите разсъждения, но при условие, че говоря с факти и правя сравнителен анализ на две учебни заведения, мисля, че това биб било в полза на мнозина   bouquet

# 707
Да редно е. Аз говоря за обратната страна, че не трябва да очакваме това да се свърши в яслата. Там да ни научат децата и готово. Иначе би трябвало да подкрепят, разбира се. Защото се получава така, че до 3 години в яслите ги държат с памперси и изведнъж на 3 като отидат в градините, не трябва да има памперси. Няма как да стане за 1 ден  Peace

Иначе то всяко дете си е различно. Това, че големия ти син се е адаптирал бързо, не ти дава гаранция, че ако малкия беше в 12-та ясла, щеше да стане пак за седмица. Аз се бях върнала на работа година преди да пусна малката на ясла. Т.е. нямах много свободно време за адаптация и ги понатиснах малко. Да, случи се за 2 седмици. За 2 седмици тя започна да спи на обяд там и евентуално да хапва. Пълната адаптация на детето ми към детско заведение /да ходи без драми, да спи спокойно там, да яде, а не да гладува, да се усмихва и т.н./ се случи едва това лято, при положение, че тя не боледува и си посещава ясла/градина редовно.

# 708
Това, че големия ти син се е адаптирал бързо, не ти дава гаранция, че ако малкия беше в 12-та ясла, щеше да стане пак за седмица.
напротив, това е политика на яслата, ако видят, че детето трудно се адаптира и понася много драматично промяната леко забавят ход, но иначе така си действат при всяко дете (12-та)

# 709
Това, че големия ти син се е адаптирал бързо, не ти дава гаранция, че ако малкия беше в 12-та ясла, щеше да стане пак за седмица.
напротив, това е политика на яслата, ако видят, че детето трудно се адаптира и понася много драматично промяната леко забавят ход, но иначе така си действат при всяко дете (12-та)

Именно това казвам и аз, че с малкия в 12-та също можеше да ти отнеме месец.

# 710
Здравейте,
моля за отзив за 15та ясла в Русе. За мнения относно групи и госпожи. Детенцето ми е на 1г5м и тепърва запозна да казва за ако и пиш. Не може още сама да се храни и сме с биберон по време на сън.

# 711
Здравейте,
моля за отзив за 15та ясла в Русе. За мнения относно групи и госпожи. Детенцето ми е на 1г5м и тепърва запозна да казва за ако и пиш. Не може още сама да се храни и сме с биберон по време на сън.
зависи в коя група е детето .Аз не съм доволна . Confused

# 712
Здравейте,

Незнам все още в коя група ще е, но разбрах че мога да си избера при записването. От коя група и коя госпожа води на вашето дете?

# 713
Здравейте,

Незнам все още в коя група ще е, но разбрах че мога да си избера при записването. От коя група и коя госпожа води на вашето дете?

Да си избереш?! Ще се изненадам. Директорката ми идваше да я удуша на няколко пъти през годината. Моя беше в първа група. Заралиева е прекрасна сестра!  Heart Eyes

# 714
  • На брега на реката
Знаете ли от колко часа ще публикуват резултатите от класиранията за детски ясли? Или просто ще си рефрешвам, докато не излязат резултатите  newsm78

# 715
Миналата година в 9 часа.

# 716
  • На брега на реката
В 9:20 излезе, малко след като писах Simple Smile
Честито на класиралите се, аз съм предоволна  Mr. Green

# 717
Аз не съм. Това е положението. 

# 718
Аз също съм доволна, малкия си е приет с единствено желание за ясла. Някакви отзиви за 9та ясла?
И никъде в сайта не намирам какви документи трябва да се представят при записването.. Само акт за раждане и служебни бележки от работодателите ли?

# 719
Аз също съм доволна, малкия си е приет с единствено желание за ясла. Някакви отзиви за 9та ясла?
И никъде в сайта не намирам какви документи трябва да се представят при записването.. Само акт за раждане и служебни бележки от работодателите ли?
Има както добри неща, така и не чак толкова. Една от сестрите в групата на малката е......крещи на децата, седи си на телефона....ей такива неща. Другата е страхотна. Както навяскъде има добро и лошо. Единия ден детето обясняваше как едно детенце я ударило с играчка близо до окото, оная не видяла, малката не й казала....
За записване искат изследвания, васерман на единия родител, миналата година искаха и удостоверения за данъци. Тази година не знам. Директорката каза миналата година че не е служител с разрешен достъп до лични данни, както директорите на детски градини,  и отнема време да поиска официално информация, ако не й се занесе удостоверение. Може тази година да са променили нещата.

Общи условия

Активация на акаунт