Детски ясли и градини в Русе-4

• 110 382
  • 866
  •   1
Отговори
# 735
Нашата градина - Здравец, е на ТЕЦ.

# 736
Здравейте мами, детето ми посещава 15 ясла и събирам мнения за персонала, тъй като тепърва се адаптираме и все още ходи до обяд. По мои наблюдения изглеждат мили , но само си изглеждат понеже като попитам за нещо, в повечето случаи ми се отговаря троснато, без много,много обяснения.Ние сме на памперси и така и не се научиха да ги поставят на дупето както трябва, което ме учудва доста като се има предвид, че все пак там има малки деца , които повечето от тях са със памперси.Краката на детето са постоянно студени, като ми се прави забележка че ни тече носа.Като казах за студените крака ми се обясни, че си имат климатик и печка и няма как да са и студени.Все едно аз не ги бутам всеки път преди да обуя обувките, с които  си тръгваме.Детето е послушно, скромно, възпитано и обича много да помага, когато се дават някакви задачи,от скоро се опитва да буйства в къщи, да ни пляска по/през ръцете и да удря с юмруци, въргаляме се постоянно по пода и се инати за щяло о не щяло.Все неща, които са ни абсолютно чужди. Явно там ги пляскат и ги удрят по някакъв начин.На въпроса ми как правят лелките ми се показва с жест, удряне с юмрук, по гърдите или главата и пляскане по ръцете.Тези неща няма от къде да ги научи тъй като, никой от нас не ползва такива жестове и методи.Става дума за втора група Стефанова, и Черникова мисля беше, но от втората сестра нямам лоши наблюдения, но пък знам ли.Бих  се радвала да споделите мнение за тази ясла, понеже детето се промени към лошо и не знам как да постъпя Thinking   

# 737
Сестра Черникова имахме и ние в първа ясла. Като познавам управлението им, може да е същата сестра и да се е преместила в друга ясла. Моите впечатления ат тази сестра са прекрасни. Сестрите и помощник възпитателите не си позволяват да удрят деца. Децата копират от останалите деца. Факт е че се учат много бързо на лошо. Изчакайте още малко преди да правите негативни изводи за персонала. Казвам го понеже аз така направих и сбърках.  Сбърках с избързването, не с впечатленията си. Дано при вас да няма проблем.

# 738
  • На брега на реката
Шуши, от скоро ли е на ясла детето ви? Защото и моето добро дете стана зверче. Удря, крещи, не иска да яде и се сърди яростно като не стане на нейната. Но си знам, че съвпада с адаптивен период и че влиза в оная прекрасна и трудна възраст, наречена бебешки пубертет. Не мога да говоря за вашата, но за нашата ясла съм сигурна, че едва ли се раздава такова правосъдие. Голямата ми дъщеря също мина през това, за мен си е естествен процес, при който се мъчат да отстояват своето решение. А какво било казало детето...не знам, аз сякаш трудно бих повярвала в обективността на едно толкова малко дете.

# 739
Има деца, които в тази крехка възраст говорят много добре. Моят син също твърдеше, че госпожата го биела.  Даже единият път така го каза че и тя чу и реагира.  Далеч съм от мисълта дори, че някой ще си рита така хляба.

# 740
  • На брега на реката
Аз не отричам говорните способности, визирам въображението им и истинността...

# 741
  • РУСЕ/ПЛОВДИВ
и моя син все повратя, че мама бие, тати бие, абе всеки го бие милия Grinning а никой с пръст не го е пипвал, затова не му вярвам ако каже нещо

# 742
Детето е от 10тина дни, да адаптивен период съгласна съм, но съм абсолютно сигурна, че има нещо там на яслата.Или децата помежду си се потупват и подръпват, и никой нищо не им казва, или ги пошляпват през ръцете образователно, не че ги бият.Убедена съм, че не си измисля, познавам си прекрасно детето и мисля,че всеки родител си познава своето и може да прецени.Далече съм от мисълта ,че ги пердашат наляво и надясно.Има нещо, което ще се разбере по нататък , сигурна съм.Интересно  ми беше специално за тази ясла, някакви мнения ме интересуваха информативно , опознавателно .... но уви ...нищо. Чела съм доста мнения на родители и за яслите и детските градини, смело мога да твърдя, че отрицателните мнения са повече за персонала отколкото за децата.Мисля си, че понеже няма на кой да се разчита близо до нас родителите, и поради забързаното ни ежедневие и обичайната несправедливост по всякакви етажи на каквото и да е, ни е направило да минаваме ей така отгоре и да не се обръща внимание на проблемите, поради страх от бъдещи проблеми я с персонала , я  с някой друг.Просто няма справедливост дори и да се оплаче човек, и в крайна сметка само неприятности си навличаме.  Thinking   

# 743
Мисля си, че понеже няма на кой да се разчита близо до нас родителите, и поради забързаното ни ежедневие и обичайната несправедливост по всякакви етажи на каквото и да е, ни е направило да минаваме ей така отгоре и да не се обръща внимание на проблемите, поради страх от бъдещи проблеми я с персонала , я  с някой друг.Просто няма справедливост дори и да се оплаче човек, и в крайна сметка само неприятности си навличаме.  Thinking    
И то неприятности за детето - то отнася всичко - от собствен опит го казвам, защото не си мълчах.  Rolling Eyes

# 744
Повярвай справедливост има. Аз самата се оплаках сина ми като беше на ясла и резултат имаше.  Сега като се видим с въпросната персона вече не ми се крещи,а ми се говори като на човек. 

# 745
  • На брега на реката
И аз с горчив опит. При това получих лошо отношение след слкато споделих в бг мама как се държи една от госпожите в яслата на каката. Разпознаха и себе си, и мен, и детето ми в написаното ми. Та явно не пропускат да четат и тук.

# 746
  • Русе
И аз с горчив опит. При това получих лошо отношение след слкато споделих в бг мама как се държи една от госпожите в яслата на каката. Разпознаха и себе си, и мен, и детето ми в написаното ми. Та явно не пропускат да четат и тук.

Според мен трябва да отправиш истинско оплакване вече към директорката  Peace

# 747
  • На брега на реката
Това е минало отдавна...беше преди 5 години. Но заслуга имаше точно директорката и протежето й, от което се изказах свръх недоволна. Както и да е, минало. Сега малката ми дъщеря е в друга ясла и виждам коренна разлика, в отношение, в държание, дори и като характери, сестрите са изключителни!

# 748
Я да видим има ли някой в 8-ма ясла и какви са ви впечатленията?

# 749
Здравейте!
Търся мнения за 1-ва и 4-та ясла, благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт