Учители и училища ВАРНА 2014

• 174 872
  • 1 046
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте ! Искам да помоля, ако някой има подробна информация за предучилищните групи в Климент, да сподели. Интересува ме на смени ли са като големите, от колко до колко часа са занятията, как е ораганизиран процеса като цяло, има ли възможност за допълнителни занимания по избор, някаква закуска предлага ли се или се носи от вкъщи, къде са разположени техните стаи в училището ... Ще съм много благодарна за всяка актуална информация  Simple Smile
Моето дете тази година завърши предучилищна в Климент та по въпроса ти......ученето е на смени,стаите са в отделен коридор на първия етаж отделени от големите ученици,закуски имат да по общинската програма,но ние си носихме и допълнително защото на моето дете не му стигаше тази закуска. CrazyДецата не се пускат до лафката.....Допълнителни занимания за съжаление няма,освен воденето на театър,морската,аквариум,обсерваторията и тн.т.Заниманията започват в 8.30 до 12ч.и 13.30-17ч.Аз лично съм изключително доволна от подготовката и изобщо от госпожата. Peace
Да попитам като споменаваш "лафката"-тази отвън ли имаш предвид или и вътре в самото училище освен стол има и лафка?

# 661
Да вътре също има лафка.... Peace

# 662
  • Варна
Здр., и ние сме приети ПГ в Славейков ,след като писах мотивационно писмо ,защото бяхме от резерви.
Някой има ли информация за ПГ там,къде са им стаите ,на смени ли са и т.н.?
Благодаря Simple Smile

# 663
Къде се намира тази лафка вътре-до стола ли някъде...? Какво се предлага там? Цените като на тази отвън ли са?

# 664
ПП Така става когато едно училище стане много желано. И регионалното предимство не е най-тежко.

Причината не е в ЖЕЛАНИЯТА на родителите, в това, че нищо не се прави, за да се покачи качеството в т.н. нежелани училища.

Просто си задайте въпроса защо Друмев не може да си събере набора. Отговор: некадърно управление, лош подбор на педагози, липса на допълнителни дейности, при наличие на ремонтирана база.

А това с неприетите деца е само резултат от първоначалното погазване на правото на родителя на избор. Просто накарайте директора, който Ви отказва, да ви напише писмен отказ с посочен чл. от ЗНП, на основанието на който ви отказва, и с писмения отказ отидете при прокурор.
Кристалната топка ми говори, че директорът няма да иска писмено да ви откаже да запише детето, защото е незаконно. При това положение - пак при прокурор със жалба, в която описвате обстоятелствата на устен отказ и липсата на нормативна мотивация. Точките са незаконни и са формулирани в писмо-препоръка (от Даниел Вълчев до РИО на МОН по места от 2009г.), а не в заповед, наредба друг нормативен документ.

Не обръщайте внимание на плювните по мой адрес на някакви гражданки-майки тук, които нямат никакъв интерес от Вашия проблем, а просто се шлаят из форума и си намират забавление с Вашата съдба и проблема на детето Ви. Аз Ви посочвам път, по който законно можете да запишете децата си в желаното от Вас училище, тъй като имате право на това. От дърляне във форума няма полза, действайте, тъй като до 30.09.2014г., когато по закон трябва да излезят списъците със записаните в училищата деца, можете да извоювате даденото Ви по закон.

Последна редакция: сб, 28 юни 2014, 09:08 от Мишона

# 665
Е,да кажа две думи за г-жа Алексиева от " ОУ П.Р Славейков"

Въпросната дама изглежда мила,добра и хрисима,но не обича деца! Sad

Такива хора нямат работа сред децата и това не е само мое мнение,особено в у-ще!

# 666
Къде се намира тази лафка вътре-до стола ли някъде...? Какво се предлага там? Цените като на тази отвън ли са?
Намира се .....след като се влезе от входа и се продължи малко напред по коридора,минават се вътрешните стъли и в дясно.До стаите..... PeaceПредлагат почти същите неща като на външната плюс закуски,сандвичи,тост,плодове...Цените нормални.....не знам точно,но не съм чувала от сина ми до сега че е скъпо.... Rolling Eyes

# 667
Е,да кажа две думи за г-жа Алексиева от " ОУ П.Р Славейков"

Ако става въпрос за Мариана Алексиева- тя няма клас, възпитател е.
Иначе, да, странна птица.

# 668
  • гр.Варна
Мариана Алексиева е добър учител и много си обича децата. Беше класна на моя син. Няма как това мнение да се отнася за нея.
В поста най -вероятно става въпрос за Бисерка Алексиева. Но написан по този начин е несериозен.

# 669
Здравейте.....искам да попитм по запознатите,след като съм записала вече детето си в първи клас мога ли да го преместя в друго училище....просто стечение на обстоятелствата и ще ми се наложи май да учи в друго училище/кварталното/.....късно ли е вече и как се процедира.....Благодаря

# 670
Berina, мисля че не е късно, стига да има места в кварталното у-ще. Реално документи се приемат, доколкото знам, до септември.

# 671
  • най-шареното място
Да, но първо отиди в новото с цялата спешност на ситуацията.
Успех!

# 672
Аз с още един въпрос до кой клас са целодневно в Ангел Кънчев.... Thinking

# 673
  • Варна
Здравейте.  bouquet  bouquet  bouquet

Къде мога да видя районирането на училищата във Варна? Търсих в сайта на общината, както и в сайта на едно отучилищата, но нищо не открих  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

# 674
Районите самите училища си ги определят при задаване на точки за предимства, примерно Найден Геров определят каре между 4- ри улици, за други пък прилежащия район е административния район ("Приморски", "Одесос" и тн)

Общи условия

Активация на акаунт