Януарското бебче 2014, есента посрещна вече- тема 12

• 31 794
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте Simple Smile

Попрочетох от тук от там и ще взема да се включа като някое ехо по някои теми Simple Smile

Прах за пране ползвам на Angel Baby. Ама не защото съм убедена, че е най-хубавия, ами защото съм си любител на български хубави продукти. А този за моите очаквания е качествен, без парфюми, биоеко и тъй нататък икономичен Simple Smile

Чувалчета за спане Мисля да не взимам освен ако от малко не се окаже поврътливо. Досега и с двете си деца не съм ползвала преди 6 месечна възраст. Главно, защото малкото бебе не се върти толкова много, не се отвива, а за мен е важно да имам бърз достъп за смяна на пеленките, защото като съвсем дребосъци все още акат и по нощите.
Взимам само зимни, топлички. През зимата спят в чувалчета, с пижамки и мятам одеалце отгоре. Спим на отворен прозорец през цялата година (освен по времето на мъглите). Като се затопля времето преминават само на боди, дълъг, къс ръкав... до съвсем окончателното захвърляне на чувала да си въди акари под дивана до следващата зима...

Къпането Ми е забавна тема Simple Smile Simple Smile Simple Smile С каката бях обременена с какви ли не мнения, съвети и прочее детайли за правилно държане на бебето, температура на водата, честота на къпане, мазане, масажи след баня. Бях се обзавела с козметики за миене, мазане, масажиране. И изпълнявахме съвестно вечерния изтощителен ритуал на кухненската маса Grinning Справях се с мазането до известно време. След което, в случая заради яростния рев, който се изсипваше върху бедната ми глава, се научих просто мълниеносно да я обличам, завивам, и да се разтичвам из апартамента белким се успокои от движението. Някак на моето човече му беше студено въпреки зверската жега дето я правехме с печката.
Косарче-изтърсаче се задоволи само с редовно миене на дупе, ръчички, личице, гушка (че там много често се стича кърма) и баня-вана, на седмица ако се паднеше веднъж - добре, главно за игра на каката да я полива Grinning Grinning Grinning После като поотрасна, и взе да се вре в прахоляка лазешком, я засилихме дирекно под душа.
Сегашно време се къпят основно с душчето, а ваната е за игра и плацикане Simple Smile Даже преди да се шмугнат във ваната им измивам крачета, ръчички, дупета.

Ей за дата на раждане сте си говорили последно... аз искам да ми е стрелче... не че много вярвам на зодии, ама аз и суеверна не съм пък... Grinning Още не сме уговорили дата, че има много неизвестни около термина ми... главно разминавания на различните ехографи. Аз още кърмех Косарче когато се е заченало това човече та изобщо незнам кога ми е била овулацията... Засега съм си харесала дата 21-ви декември Simple Smile с последен ехографски термин 30 декемрви... 9 дни предварително не е чак толкова много.

Ами това е то от нас. Още се лекуваме. Косарче й изолираха гаден стрептокок пнеумониае и сега капя и горчиви антибиотични капки... доста му се насъбра на това детенце. Ама търпи душица златна. Даже ме подсеща след промивчицата да му слагам и капки Simple Smile "а сега и капчици и готово, край"

Да сте здрави!

Последна редакция: вт, 15 окт 2013, 14:52 от Nuriii

# 91
Аз да задам глупав въпрос .. Вашите бебета къде се намират в корема ... смисъл моето си е в дясната половина на коремчето и си личи  Mr. Green по издут ми е

И моят е леко в дясно изместен, но чак сега като го загледах по-подробно го установих. newsm78 Може би наистина изместването е съвсем мъничко...,а ритането е почти винаги ниско долу (по-често в дясно)...много рядко над пъпа...не знам дали е нормално това... Rolling Eyes

# 92
Nuriii, написала си го много хубаво  Hug

Това за чувалчето същото и аз си го мислих, но ме домързя да го напиша. По тази причина загледах едно чувалче, което е отворено отдолу, но пък е тънко май.

Скрит текст:
Може на някой от плетящите да допадне

По въпроса с термина, мен пък ме е страх да не пренося, не само за да не стане водолей  Simple Smile, а по принцип  Whistling

# 93
Моята беба е в дясно в момента и си ме ритка пак ниско долу,а снощи ми удряше ритници отляво на пъпа. Явно е бойна мадама(то на кой да прилича,ако не на мен  Rolling Eyes )
Пандичка,питах те за малката,понеже моята племенница беше 1 месец в тях след изкаран летен вирус,а и братовчедка ми не посмя да я пусне след това,докато вирусът не отшуми в тяхната детска градина. Беше откачила да седи у дома и като я пуснаха на детска градина,малката каза,че отива да си почива от майка си.  Joy Joy Joy Сега й правят стая,че следващият месец ще става кака и прави уговорки да си стои у дома,че да помагала на дядо си(той ще й лепи тапетите).  Peace

За зодиите-аз нали съм с термин 25.01,та се очертаваме зодия Водолей. Макар,че и Козирог да е,няма да ми е зле. С Козирозите се разбирам идеално,а зодия Водолей не ми е любима,ама каквото-такова! Rolling Eyes

# 94
Аз съм зодия Козирог , дъщерята е Стрелец ... Кагато пожелаят, тогава да се раждат- само не давам по- рано от 18.12  Mr. Green Мнооооого ще се радвам, ако се родят около 2,500кг  Heart Eyes или поне над 2кг  Praynig

А за движенията, не знам какво да мисля - мен ме удрят навсякъде , имам чувството , че имат само крачета тези дребчовци ...  Joy но така им се радвам   Kissing Heart

За чувалчетата - аз никога не съм слагала на децата , а имах купени (опитах и се овенчах с провал) ... може да пробвам пак, дано да са по- кротки от кака и  бати  hahaha

Ох, момичета става ми все поо- тежко и много доскомфотно особено сутринта като се събудя, така ме болят кокалите, кръста , мускулите и там между ... охх ...

Последна редакция: вт, 15 окт 2013, 15:51 от toridim

# 95
Сега обмислям варианта да говоря с моята лекарка да изчакаме да тръгне самО, но не знам дали не е рисковано, защото тя е много заета и може да не е свободна, когато бебето тръгне. Харесали сме си 9.01., това е 7 дни преди термин, каката я извадихме 10 дни преди.

И ние сме се прицелили за 09.01, но още никой нищо не ме е питал, пък и аз съвсем не знам дали ще мога да си избирам, дори и всичко да върви добре. На мен ми се искаше да е преди 01.01 защото тогава имам рожден ден и вече годините ми звучат още по- кофти, ама много ще й е рано на милата беба  Simple Smile
П.П Козирозите newsm47  сме много готини хора  

При нас,ако всичко върви по термин 5-ти ян.(или около) ще станем истинско семейство януарски козирози! Laughing Интересен факт е ,че аз съм родена на 12-ти ян.,ММ на 13-ти ян. ,а майка му също на 12-ти ян.,която от своя страна също е била с термин 5-ти ян. ,но е родила сина си часове след рождения си ден !!! Чудя се,като е тръгнало така как ли ще стане при мен?! Божа Работа! Smile

# 96
Heart Eyes Януарски коремчета, привет.

Благодаря за темичката и аз.

Момичета, аз съм с рефлукс. Ужасен. Сега спрях отново да спя заради него. Споменах ви, че като излизам на въздух почвам да се давя, кашлям и накрая повръщам..После ме разминава. Това беше от бронхита. Сега, обаче същото става късно вечер когато лягам или след като съм заспала. Събуждам се със стомашен сок в устата си и зверски киселини, усещане, че се душа, кашлям и повръщам. После ме е страх да си легна и будувам. Днес си провалих деня така, отказах всички ангажименти за да дремна три часа. Инфото, което изнамерих за моя случай, а аз съм и с гастрит от дете е че трябва да съм...на диета. Мноу умно, като и без това съм. Трябвало да ям и често и по малко. Е, аз ям именно по малко , но само когато се успокоя от всички дневни задачи и то един път днесвно. Просто не мога на често!! Макс два с обеда, който го насилвам от нема къде. Плодове и зеленчуци сурови не мога да консумирам.
 И така...не знам как да се оправя.

Същото преживях и с Бонбони, но тогава почна от 7 месец, макар че него го носих сравнително ниско, а беба от два дни се качи...Може и от това да е... Ако някой знае изход, моля да сподели...  Hug

За къпането. Някой тук от немските мами май спомена, че препоръките при нас са един път седмично  newsm78. Йони го къпахме всеки ден, но беше кошмар и до сега не обича да му влиза вода в очите и са ревове..Така че имам среща с акушерката декември /намерих си една рускиня, че немките са   Sick/ и ще видим тя какво ще каже.

За спалното чувалче Купих вече от 0-3 месец с още нещица, тайно от тати. Така и така не сме почнали големите покупки. Лекувам си нетърпението с малките. Обмислям вече и коя дружка да пратя до склада в София, който споменахте и да накупя бодита, хавлийки и други такива. Някой спомена , че може да са по ниско качество, но това ще го провери човек, който разбира...
Обще взето не ми се вярва, а и искам да поддържам бг икономика и производители, не китайската.

Бях на ЖК. Изобщо този път не погледна беба. Само с машината регистрира, че е там, опипа ми корема и остана доволна. Другата седмица ще правя изследването за диабет. Трябва да купя доколкото разбирам глюкозата и да отделя два часа за самото изследване.

Термина ми е на рожденния ден на баща ми, който почина преди 10 год и много ми се иска да се роди тогава госпоицата, но това не е особено важно.Единствено ми е важно да устискаме до 9 месец. 

За праха за пране
Ще търся да закупя повече Персил Сензитив. ДРугите тук не ми харесват.

Бонбони тръгна на училище отново. Надявам се да е наред с новата учителка. Вчера ни строи с баща си и 40 мин ни задава свръх сложни въпроси за живота, Бог, смъртта, развода, любовта, целувките и други такива. Решихме един път месечно да повтаряме. Беше много хубаво.

Момичета от няколко дни от как се качи беба нагоре едвам се движа. Чувствам се като тежкотоварна машина...Нормално ли е..До скоро не беше никак така.

# 97
Здраве желаем, тумбачета  Hug
Успях да ви изчета Whistling
Радвам се, че болничките се разписват с хубави новини  Hug
Малко липсвах, че каката след 4 дни на ДГ беше се обзавела с цифки и гърло  ooooh! Вдигнаха ми кръвното в ДГ (ама нали ми е ниско, та добре ми дойде  Mr. Green) и имайки оправданието на хормоните избълвах една камара змии и гущери та ми олекна  Mr. Green
Пак обсъждате раждането и термините.... не успях да се включа по-рано.... Раждах в Токуда и винаги съм казвала, че съм много доволна  bowuu Преди близо 6 години, чисто нова болница, с добре подбран персонал всичко беше просто перфектно. Помагаха ни за кърмене, гледаха ни като принцеси и не сме носели нищо, доваха и помпа при нужда. Разликата в цената и тогава я имаше, но една мама се беше отказала от "пакет бебе" (по онова време 300лв., а сега 5/600лв.) и така цената идва като на повечето места. А все пак е болница, с неонатология... не просто клиника... Не искам да агитирам, просто споделям за колебаещи се.
Имаше и въпроси за секцио - аз съм рязана планово (8 дни преди термин) възстановяването - индивидуална работа  newsm78 Срязаха ме в 14,30ч. и до вечерта ме раздвижиха, нямах проблеми  Peace
Сега коментирате кармичния въпрос и термина... Приеха ме в болницата предния ден, но с уговорката с док, че ще се прибера и ще се върна на другата сутрин. На всеки влизащ при мен аз обяснявах как ще си ходя тази вечер  hahaha Влиза една доФторка да види тонове/контракции и аз пак пея как ще си ходя, а тя ме погледна зверски и рече: "момичееее, ти имаш такива контракции, че до довечера ще родиш  #Cussing out Къде ще ходиш, какво секцио ще правиш?" Да, обаче аз се бях настроила и дума не чувах... Е, прибрах се, на другия ден постъпих, поспах до обяд и ме клъцнаха... та и психиката е важна  Naughty
Тичам сега за щерката, че да се помотаем по женски  Party
Гуш на всички  Hug

# 98
Възкресителнице,и на мен ми е тежко,откакто беба се качи нагоре,сега и киселини получавам по малките часове,а не смея много-много да пия сода,че нали ми забраниха газираното. Май ще се роди като таралеж,пък да видим.
Вчера се наложи да се качвам 8 етажа по стълбите,че бях на свиждане на баща ми в болницата и още на 6-тият оплезих езика и едва се докопах до 8-мият. А като си живеех при родителите ми,определено 8 етажа не ми бяха проблем,но сега съм доста килца отгоре(още от преди да забременея,а и сега),та всяко нещо си дава отражението...
За праха-в магазина до нас има Сано Максима,смятам да го пробвам още преди да се роди бебка,ще видя как пере и нашите дрехи и тогава ще решавам какво да правя.
Ваничка ще купя другият месец,заедно с одеалца и дрешки. Вчера майка ми не й издържа сърце и накупи няколко цвята бебешка прежда+ няколко списания за бебешко плетиво и отсече,че тя ще плете,пък аз да си почивам. Ех,понякога много ме ядосва,обаче нали това ще й е първо внуче,та сега се е кротнала. Само да видим кога ще започне наистина да плете,че като си спомня една блуза как ми я плете 2 зими.... ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!  Но нали казват,че внучетата са по-мили от децата... Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

# 99
Иве, аз съм имала в кратката си кариера едно бебе с херпесен енцефалит от раждането (иначе доносено, здраво дете) - в момента, ако още е живо, се отглежда в дом за деца, с постоянни гърчове и на практика никакво развитие. Досега не исках да го пиша, за да не те шашкам, но в случая наистина не разбирам колегите, макар че принципно западният подход ми импонира повече.
Ще говоря другия път с д-р Стратиева, в петък наистина забравих, че имаше триста души в кабинета и изумих.

Коте, благодаря ти за сайта и за информацията  Hug Не ме плашиш, защото аз прочетох доста по въпроса и гледах снимки, които ме потресоха. Лично за себе си съм взела решение, че дори и да има 1% риск просто няма да го допусна и ако ми откажат секциото като сейф вариант, решението е самолетчето и в Пловдив. После живи и здрави ще си дойдем пак тука при таткото.
Ще съм ти много благодарна да питаш д-р Стратиева по този въпрос!!!

Тонини, като цяло не ме неглижират, защото имам абсолютно право да съм тук, платила съм си всички осигуровки и т.н.  Просто за тях е смешно и лигаво, че се страхувам и искам секцио, според тях няма проблем да родя естествено, макар и да има риск, защото моя херпес е от отдавна, не се е появил през бременността...

А основното, което е при мен е СТРАХЪТ, много се страхувам, искам детенцето ми да се роди живо и здраво, нищо друго не ме интересува.
Представям си какви ли не гледки и ми се свива сърцето, може би тоя страх отключва и самото появяване на тоя херпес.

Сега лекарят ми насрочи допълнително обсъждане на проблема и създаване на "план за раждане", като това, което ме обнадежди беше, че каза това "В случая няма да обсъждаме това, което медицински смятаме за правилно, а това, което ще бъде най-добре и за мен и за бебето". В понеделник е срещата, да видим какво ще кажат.

Бейбифейс, за щастие по район попаднах в една от на-добрите болници в Лондон, точно на центъра срещу Биг Бен, там са и едни от най-добрите специалисти и имат неонатология. Следенето на бременността, раждането и прочее всичко тук е безплатно като здравеопазване, но не това е водещото при нас. Ако се запънат, че ще раждам нормално тук, просто ще се прибера и ще си родя в България.

Благодаря на всички за подкрепата!  Hug

Калис, Възкресителнице много  Hug

# 100
Iv Min^smile, Котке, аз да попитам във връзка с херпесите, т.к. сте чели и сте добре запознати, на мен по време на бременността горе долу 3-4 пъти до сега са ми излизали херпеси на устните, никога до момента (да чукна на дърво) не съм имала вагинален херпес! Според теб има ли някакви рискове при нормално раждане и дали трябва да правя някакво допълнително изследване! Четох някъде, че е възможно честа поява на херпес по време на бременност поради понижен имуннитет и хормони, по принцип преди доста рядко са ми излизали (сигурно веднъж на 3-4 години дори по-рядко) при висока температура или силен стрес! Последният път ми излязоха наведнъж 4 броя като бях болна! Всеки съвет би бил полезен! Благодаря Simple Smile   bouquet Hug

# 101
  • София
Извод - още с раждането си ми даде да разбре, че аз може и да искам нещо и да си правя някакви планове, но всъщност решава тя  Heart Eyes

Много точно и хубаво обобщение  Hug

matevska, би било редно лекарят ти да има заместник. За пръв път чувам случай да няма. Нещо от поликлиниката не могат ли да съдействат?
За ученето, дали няма да уважат болничен за раждане и евентуално да ти се насрочи някаква индивидуална сесия? Щом всички са бременни, вероятно не си единствена в подобно положение.

Nuriii
, пак се познах в части от поста ти  Hug

toridim, и аз имам силни болки в ставите  Hug Освен да се пообръщам нощем, друго не се сещам като мярка...

# 102
Момичета, поздравете новата студентка!!!! Приеха ме и специалността ми я има /защото имаше опасения да я няма, ако няма достатъчно желаещи/. Има само разни неща за доуточняване, но мисля, че всичко ще мине без проблеми!

Възкресителница с Перо, да минават бързо проблемите ти!
А иначе това изследване за диабет превантивно ли се прави и за всички ли е добре да бъде направено или само при показания от преди бременността?

# 103
Тори /сбираме се рогати май/, Зеленкото и аз нощем съм с болки в кокаляците.. Обръщането и подпъхването на възглавници вършат работа известно време, нооо след това просто трябва да стана и да се поразходя  Thinking
Поздравление за студентките!

# 104
Възкресителница с Перо, ако искаш пробвай веднъж дневно да пиеш по една глътка или лъжица зехтин екстра върджин,за предпочитане на гладно....аз преди да забременея така си лекувах гастрита избягвайки ранитидина,освен това е полезно. Сега от както нося бебчо в утробата си,като по чудо нямам никакви гастритни оплаквания...може би е така и заради факта,че веднага спрях цигарите...освен това,като цяло е добре да се избягва пържено,храни с много подправки,люто,цитрусови плодове.
Дано съм ти била полезна! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт