Класическа семейна история...

• 16 820
  • 289
  •   1
Отговори
# 240
сериала свърши ли ?  Laughing

# 241
За жалост форума е пълен с подобни на моята история...
Ако ти отнемам забавлението, моите извинения  Peace

# 242
bongo_2007 - коментарът ти е неуместен.

# 243
моето - не. но на други забавлението временно ще прекъсне    bouquet

# 244
Sad_but_true, честно казано нямам представа какво реално се върти в главата на твоя човек, затова няма смисъл да коментирам, а и достатъчно предположения получи.
3а разлика от някои други изказани мнения, бих те посъветвала, ако въпреки станалото, продължаваш все така силно да обичаш мъжа си, да се опиташ да запазиш семейството ви.
Изяснете си човешки отношенията,сложете картите на масата - обичате ли се, искате ли да продължите заедно. Ако го искаш - кажи му го. В любовта няма място за криворазбрана гордост. Това, че обичаш някого и искаш да си с него не е срамно, а достойно и едва ли един нормален човек би се присмял.

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 4 нови отговора.

# 245
Четох толкова мнения и докато мислех как да формулирам моето, се  възхитих колко  ценни съвети са ти дали момичетата, дори направо ти завидях, защото , когато съм била в трудно положение, точно такава подкрепа би ми дала  заряд безценен. Дори мислех да цитирам постове, ама те всички са страхотни... та докато четох ми хрумна нещо, може и  шантаво да е... Звучиш ми като много  интелигентно, но и  много затворено момиче, показващо, това, което е с най-малка съпротива и това , което общо взето се очаква... Затова си и по-нервна, повече анализираш и преживяваш нещата вътре, навън не всеки би разбрал кое от какво ти е докарало точно тази емоция...просто защото ти самата не даваш реално отражение на случващото се в теб.Извинявай с опита си за анализ, просто ми напомняш на  мен самата . Все търся причини и вини в себе си, толкова съм се била съсредоточвала в моето усещане за правилност и как правилно да върша нещата, че се разминавам ( разминавала съм се) с този, който е от вън, с неговата емоция, неговото разбиране или неразбиране.Не знам как става това, но когато се усетих спокойна да проявявавм и  другата част от себе си, тази  неправилната уж, без да чувствам вина, хората започнаха да ме възприемат по друг начин, аз също добих повече самочувствие,защото самочувствието е  пълнота в самоусещането. Та малко объркано стана, но пък тази Поли, или Моли или каквото там, може би е  някаква негова нужда от скритата теб. Просто  размишления.

# 246
В крайна сметка, всички ние, които сме преминали през подобни неща, сме ги изживявали по своему - в зависимост от характерите ни, от конкретна ситуация, от разбиранията ни, от това дали силно сме обичали, или не толкова. Затова и съветите ни леко се разминават за това, какво, кога и как да направиш. Но, аз мисля, че човек трябва да следва сърцето и природата си и да постъпва по естествен за него начин, така че - бъди такава, каквато си, направи това, което чувстваш, че отговаря на същността ти и чувствата ти - пък времето ще покаже. Успех!

# 247
Разговорите вредят и не помагат. Мъжете, хванати с смс-и и обаждания изпитват панически ужас само при невинната фраза: "Хайде да поговорим" Mr. Green
Е, то не е нужно да има подобно начало.Нито има нужда от обвинения, критики и т.н.
Но без да са изяснили новата посока на брака си, смитайки случилото се под килима, едва ли ще успеят да "се изградят" отново като общност.
Той знае, че е сгазил лука (ако беше просто "приятел в нужда се познава" от него към чуждата жена, няма причина да крие от жена си), крие се месеци наред, а сега поставя условие да не се коментира изобщо забежката му.Дори да е било съвсем невинно, не е ли по-логично, след като жена му е разбрала, той да обясни като нормален човек за каква помощ точно става дума?
Човек не крие от половинката си, освен ако не осъзнава, че върши нещо лошо, некоректно, подло....
Най-малкото не крие приятелите си, щом са само невинно приятелство, без значение мъже или жени.

Скрит текст:
Пп:точно такъв проблем не съм имала в брака си, но от личен опит с други проблеми, съм разбрала, че затваряйки си очите за тях, след време те незнайно как нарастват като лавина и са способни да те пометат.След втория ураган в отношенията ни, за себе си взех решение, че няма да оставям неизяснени неща.Че има ли проблем, то той трябва да намери своето решение.На момента или в подходящото време, но веднъж възникнал, той няма да се реши сам.Най-често нещо нерешено води след себе си нови проблеми, и нови, докато в един момент някой от двамата не избухне като вулкан.

# 248
neversaynever- 2 години раздяла?!

Нашата раздяла трябваше да се случи още преди 2 години. Но аз все си затварях очите, преглъщах, премълчавах, когато назрееше проблем - той внезапно ставаше само мой.
И в един момент нямаше накъде да преглъщам и да чакам нещо различно като отношение и някаква промяна и се радвам, че най-после проумях, че такава няма да има.

Но когато обичаш някого и искаш да си запазиш семейството, наистина си способен на себеотрицание в името на връзката и човекът, когото обичаш. Поне при мен така се получи.

И после се чудят що така се държат с тях. Ми заслужили са си го!

# 249
Sad_but_true единственото, което мога да ти пожелая е да преодолеете това препятствие, взела си вече решение как да действаш и ти е по-спокойно, на този етап това е най-важното. Не всичко е черно и бяло, така че слушай сърцето и вътрешния си глас. Дори и да сгрешиш това ще те направи по-силна. (много клиширано, но е факт).   bouquet

# 250
Sad_but_true , продължавам да имам усещането, че се самозалъгваш, понеже и аз така дълго се самозалъгвах. Една усмивка от него ми стигаше да забравя всички прегрешения и цялото лошо отношение. Но това не означава, че тях ги няма.  Tired
И бъди сигурна, че този обяд в работата за него е пак нищо друго освен проверка.  Peace

И още нещо, притеснителни в случая са не разговорите с Поли(всеки има приятели), а това че ги е крил с месеци.  Sad

# 251
Sad_but_true , продължавам да имам усещането, че се самозалъгваш, понеже и аз така дълго се самозалъгвах. Една усмивка от него ми стигаше да забравя всички прегрешения и цялото лошо отношение. Но това не означава, че тях ги няма.  Tired
И бъди сигурна, че този обяд в работата за него е пак нищо друго освен проверка.  Peace

И още нещо, притеснителни в случая са не разговорите с Поли(всеки има приятели), а това че ги е крил с месеци.  Sad

Е, разбира се, че ги е криел, защото не са били просто приятелски разговори - мисля, че тук никой не си мисли обратното  Peace
Дали отношенията им с Поли са консумирани или не, няма особено значение - кривването е на лице.
Аз не бих очернила тотално човека, защото не знаем никакви други подробности от отношенията и общия им живот, а това не е маловажно. За да види цялата картина, човек трябва да знае и детайлите, които я съставят, защото иначе се изкривява образът.

# 252
ЗАНДАЛИ е дала много близка оценка за мен.

Определено за проблемите и каранците ни и аз имам вина. Аз се нагърбвам с всички отговорности, изморявам се, имам очаквания...Мисля си, че сам трябва да се сеща за много неща.

Проблемите ни са като на всяко друго семейство. Лошото е, че е намерил 3ти човек, за да ги споделя...
Ще видим дали можем да се справим и да намерим отново пътя един към друг.

# 253

Определено за проблемите и каранците ни и аз имам вина. Аз се нагърбвам с всички отговорности, изморявам се, имам очаквания...Мисля си, че сам трябва да се сеща за много неща.

Всички го разбрахме това, но и ти разбери, че е тотална грешка.  Peace

# 254

Всички го разбрахме това, но и ти разбери, че е тотална грешка.  Peace

Едно към едно с нашия случай. Разбрах, че правя грешка да се нагърбвам с всички задължения, но беше много късно. И не съм го целяла да е така, но нали съм добра и все си виках хайде да има време да си почине, аз ще направя това, после онова, след това другото... И се оказа, че когато вече нямах сили и имах огромна нужда от помощ, няма от кого да я получа.
А нашичкия си намерил време и сили да ходи да си говори с колежки за нещата от живота.
А аз вкъщи - всичкото на моите плещи. И да не забравяме, че И аз ходя на работа. Не се вмествам в 24-те часа денонощие, не ми стигат.

Вече не е така Flutter .

Общи условия

Активация на акаунт