Късно ли е да родиш на 40?

• 171 716
  • 4 586
  •   1
Отговори
# 4 065
Мамасита не е по темата, ама все се каня да те питам,кой е този урунгел,който си си сложила за аватар-чисто любопитство.

Това вече е грозно. Хайде, без удари под кръста, моля!
Какво????? Какви удари под кръста???? Защо да не попитам кой е аватара?! И нима е красива?! О, извинете, че ви засегнах!

Защото не питаш кой е на аватара. А питаш - "кой е този урунгел". Изключително грозно и просташко. Бях останала с впечатление, че си интелигентна жена, но изявите ти в тази тема показват точно обратното.

А много хора знаят кой е на аватара. Naughty

# 4 066
Хахаха, това със сестрата на Витгенщайн беше добро.

# 4 067
  • София
Не съм запозната с всички философи и техните семейства, още по - малко визуално. Simple Smile

# 4 068
Beauty is truth, truth Beauty, както казват. Тоест понеже моят аватар е истинен, значи е по-красив от идеализирано фотошопнато око, какъвто нито един жив човек няма.

# 4 069
  Не е толкоз грозна тая на аватара, айде сега.
 И по-грозни са си хващали мъже. Това няма значение.

То друго е грозно в приказките на Мамаситка, но пък къде да си изсипе човек житейските огорчения освен тука.

# 4 070
  • София
Ми явно привличаш дебилите. Има ги. Аз пък познавам доста интересни хора оттам. В последствие като записах маг. степен в СУ и си проличаха разликите. Завършилите български ВУЗ просто не можеха да пишат.

Да бе, ССФ наистина жонглира всичко наведнъж. Както казах- на токчета, с прическа и грим.

ССФ е по-скоро необикновен приказен герой, ако не си разбрала. Както казах, способна е едновременно да забавлява голямото дете, да върти стриптийз на Миуото, да сготви пет манджи, да прилага психологически теории за детската ревност, като координира бабите в перфектен график за извеждания. Забравих ли пренаталното възпитание?
Изобщо не ми е нужно да ми обясняваш каквото и да било. Аз го употребявам без грам ирония в случая. Отново, специално за теб - разведена с 2 деца кърмачка и без особена кариера не е върхът на сладоледа, та да четем 200 страници за житейския ти път. Напротив, изключително досадно е.

Идиоти не привличам, съвдем случайно ги срещам.

# 4 071
  • най-шареното място
Сега някой ще напише, че нищо случайно няма.
Само безпросветните/нечувствителните мислят така...
Аз ... аз само го очаквам Simple Smile

# 4 072
А , вЕ Елена Ди , щом не е АУБ не се брои  Mr. Green  Wink
Цък, нееее.  Naughty
Какво знаем ние от държавните университети, дето сме си скъсали задниците да учим, за да влезем, най- малкото.
И с това се приключва усилието.Който е влязъл в български ВУЗ,си е излязъл с диплома.Нищо не се губи,ако нещо - даваш едни пари и всичко се оправя.

Докато "учиш" в български ВУЗ може не едно, а три деца да родиш. Виж, в истинските университети не знам как е.
Ами в чуждите университети не е така - просто няма как.Първо задочно има само за по-неперспективните специалности,за другите има само учене в събота и вечерни курсове.Второ се гледат целия семестър и нито можеш да прекъснеш,нито пък да си влачиш изпити от нам си кои години до края на следването.Имаш ли достатъчна обща оценка да минеш - минаваш,нямаш ли - повтаряш цялата година.
Отделно има и статута ''отпадащ'' тоест пропуснал си нещо ,контролно ли ще е,домашна ли ще е,изпит-професорът решава и те слага ''отпадащ '' и пак повтаряш цялата година.

Говоря за магистърска степен, задочно обучение.

В АУБ няма задочно.
И по българските университети сме учили редовно обучение, и поименно са ни проверявали, и заверки не са ни давали заради отсъствия.

И бутваш едни пари и всичко се оправя или предлагаш други неща.Няма влязъл и незавършил в български университет - всичко се наглася,купува или оправя по друг начин.
Единствено наистина АУБ изпъква..
А пък какви работи съм чувала от първа ръка за българските университети и дори матурите...изправиха ми се косите...

# 4 073
  • София
Е, да кажем, че SAT не е изпит и не се учи за него...нито пък TOEFL.

В български ВУЗ може да влезеш и без да знаеш кьорав чужд език. Викаш- за АУБ не се учи...

Не че си хваля университета, просто ми е интересно откога има репутацията на несериозен.

В български ВУЗ има ли го това да те изключват от курса за три отсъствия? С проверка кой е дошъл.
Двете ми големи деца са го завършили и само хубави неща мога да кажа за него. Учи се и то сериозно и няма нищо общо с образованието от който и да е български ВУЗ като придобити знания и умения. И верно не става да го следваш  с бебе (аз моята кака я родих преди 3 курс в УНСС, баткото преди държавните изпити, та мога да направя разликата Grinning). Стана офтопик, но трябва да кажа и че много лесно и бързо и двамата си намериха добре платена работа, като нито аз, нито известния им баща сме помагали, сами си я намериха (аз на това много държах).

# 4 074
Какви са таксите?

# 4 075
Сигурно пак щях да те питам за аватара ако красавицата не е известна или просто аз не съм я виждала.
Не съм те чела когато си се описвала, сефте ми е!
Външния вид е много относително нещо.
И не, няма значение. Аз не те питах ти как изглеждаш, а кой е аватара.

Тя е на аватара. ОК? Затова така реагирахме. Мамасита може да е всичко, но не е "урунгел".

# 4 076
Сигурно пак щях да те питам за аватара ако красавицата не е известна или просто аз не съм я виждала.
Не съм те чела когато си се описвала, сефте ми е!
Външния вид е много относително нещо.
И не, няма значение. Аз не те питах ти как изглеждаш, а кой е аватара.

Тя е на аватара. ОК? Затова така реагирахме. Мамасита може да е всичко, но не е "урунгел".

+10 Peace

# 4 077
Хахаха, това със сестрата на Витгенщайн беше добро.

Имам мътен спомен, че на аватара е самата Мамасита  Thinking Или греша?

Мда, изпреварили са ме  Peace

# 4 078
Имам тънкото усещане, че тук никой няма "особена кариера", независимо от ранното или късното раждане. Може би с 2-3 изключения, но за извън България.

Именно наблюдението, че в 95% от случаите жената и задника да си скъса, едва ли ще стигне далеч, ме навежда на мисълта, че мъж и деца следва да са по-приоритетни.

Хубавото на АУБ е, че като бакалавър излизаш с достатъчно знания, че да почнеш работа бързо. Ученето в СУ като че ли убеждава хората, че без магистратура няма да се оправят, затова следват сто години. В АУБ нещата са по-малко академични, по-практични, съответно доста от колегите ми завършват и изчакват с маг. степен, работят няколко години примерно. А някои въобще не си правят труда да продължават да учат.  Специфичното в АУБ е, че отначалото те учат как сам да си правиш проучвания, съответно човек придобива някои от навиците на автодидактизма и ако иска да научи нещо, не тръгва веднага да записва специалност- просто си прави рисърч по темата и действа. От една страна като погледнеш материала, в сравнение със СУ например учим доста по-малко факти и готови постановки. В АУБ ценното е, че те учат как да учиш.

Таксите доста ги вдигнаха, до 5К долара на семестър примерно. Но май пак има фин. помощ.

А това, че е "селски" - това е част от идеята на американския модел. Ти си там да учиш, затова университетите и в САЩ се правят по селата. Интересното е, че всички завършили тази система, независимо АУБ, Солунския или някъде в САЩ, се разбираме отлично с половин приказка.

Проблемът на АУБ е, че в някои години привлича отлични професори и някоя програма става със страхотно качество, а само пет години след това те си отиват и програмата си влошава качеството. Просто студентите са малко, преподаването е доста персонално и качеството зависи дори от това дали групата студенти е умна и усетена. Но ако се получи- се получава много добре.

Измамните ВУЗ-ове са доста по-евтини.

# 4 079
  • Blondeville
Именно наблюдението, че в 95% от случаите жената и задника да си скъса, едва ли ще стигне далеч, ме навежда на мисълта, че мъж и деца следва да са по-приоритетни.

На базата на какво е направено това наблюдение? Тогава защо изобщо да даваме пари за учене и да търсим работа, като от нас става само инкубатори домакини  Laughing

Вярно, че все още за жените е една идея по-трудно, но пък чак 95% да не успяват  Stop Принципно когато човек е кадърен, умен и му се работи е доста вероятно да постигне приличен стандарт в живота, независимо от пола си.

Общи условия

Активация на акаунт