Късно ли е да родиш на 40?

• 171 716
  • 4 586
  •   1
Отговори
# 4 080
  • София
Сигурно пак щях да те питам за аватара ако красавицата не е известна или просто аз не съм я виждала.
Не съм те чела когато си се описвала, сефте ми е!
Външния вид е много относително нещо.
И не, няма значение. Аз не те питах ти как изглеждаш, а кой е аватара.

Тя е на аватара. ОК? Затова така реагирахме. Мамасита може да е всичко, но не е "урунгел".
НЕ съм и помисляла,че е тя,престанете! Знаете ли,преди малко майка напусна земния си път и пет пари не давам за вашето зъбене!!!!! попитах за един скапан аватар, това някой да сложи себе си е огормна рядкост, а Мамасита като цяло ми е любопитна,може да не мисля като нея за  всичко, но е интересна! и има логика и аватара да специален,грозен,но специален!

# 4 081
Именно наблюдението, че в 95% от случаите жената и задника да си скъса, едва ли ще стигне далеч, ме навежда на мисълта, че мъж и деца следва да са по-приоритетни.

На базата на какво е направено това наблюдение? Тогава защо изобщо да даваме пари за учене и да търсим работа, като от нас става само инкубатори домакини  Laughing

Вярно, че все още за жените е една идея по-трудно, но пък чак 95% да не успяват  Stop Принципно когато човек е кадърен, умен и му се работи е доста вероятно да постигне приличен стандарт в живота, независимо от пола си.

Приличен стандарт- да, но "кариера" в пълния смисъл, да станеш нещо като Саша Безуханова- това е малко вероятно. Просто защото позициите на върха са малко. Повечето жени нямат кариера, имат работа. В моя случай например търся златната среда между заплащане и натовареност. Предпочитам по-малко пари, но да имам време за повече неща, особено докато децата са малки.

В моята област, журналистиката, позициите на върха са обвързани общо взето с оставане на семейството на заден план. Топ журналистките или остават без деца, или раждат по едно на късна възраст (Кристиан Аманпур например).

Магнет, съжалявам.

# 4 082

Таксите доста ги вдигнаха, до 5К долара на семестър примерно. Но май пак има фин. помощ.

А това, че е "селски" - това е част от идеята на американския модел. Ти си там да учиш, затова университетите и в САЩ се правят по селата. Интересното е, че всички завършили тази система, независимо АУБ, Солунския или някъде в САЩ, се разбираме отлично с половин приказка.

И заеми за обучение. Май таксата зависеше от доходите на родителя, резултатите от SAT и TOEFL и други фактори. Нормално е да се разбираме с половин приказка, системата в общи линии работи еднакво в  АУБ и в САЩ.

# 4 083
  • София
Голямо противоречие виждам аз в тая работа... Да учиш в чужбина или в нам къв си университет в Тутракан, дето ще ти скъсат задника от учене, а на всичкото отгоре чеп за зеле не става от теб и основен приоритет ти е да се чифтосаш и размножиш. Ей това ако не е 5 години загуба на време и средства, здраве му кажи.

# 4 084
  • Tам през Атлантическия океан
Тихо , някои градят форумна кариера.

# 4 085
Елица, има такова нещо, което се нарича "да имаш опции". Образованието ми е такова, че поне чеп за зеле ще стане, ако се наложи. В момента гледам деца. Някой ден мога да започна дейност, каквато е подходяща за случая, защото съм се научила как да уча. Например, взех маг. степен с голяма лекота, заради наученото в АУБ.

Със сигурност няма да наподобявам завършилите български ВУЗ-ове, които се оплакват, че "няма работа по специалността". Завършилите АУБ въобще не ги грее каква специалност са, някои работят в много различни сфери, адаптират се лесно. Има хора със специалност "литература", които работят в сферата на бизнеса и финансите. Изобщо, важно е и какъв светоглед имаш, не просто какво са ти налели в главата.

Хайде след толкова нападки, поне сподели, Елица, кой университет и коя специалност с гордост носиш в сърцето и ума си.

# 4 086
Блонди, с твоята отлична работа би ли могла сама да гледаш дете? Мисля, че надценявате колко всъщност сте независими...

Не съм блонди, но с моята отлична работа, мога да гледам сама не едно, а пет деца (според форумския стандарт) ако поискам.

Но да допуснем, че дамата има заплата около 3 хил. лева, което е добре за София. Майчинството далеч няма да е толкова, като го сметнеш, с късмет може да вземе наполовина на тази сума. Втората година пада на 340 лева. А сега ми обяснете как свикнала на лайфстайл за 3000 жена ще падне на 340 и ще й е комфортно.

Ако взимаш 3 хилядарки се осигуряваш на 2400 за тази година. Горният праг расте, миналата година беше 2200 лв. , догодина може да е повече. От 2400 лв. ще получиш обезщетение 90%, т.е 2160 лв. през първата година.
Жена която взима 3 или повече хиляди ще си е спестила някаква сума ако иска и втората година да е в майчинство Wink.

# 4 087
Голямо противоречие виждам аз в тая работа... Да учиш в чужбина или в нам къв си университет в Тутракан, дето ще ти скъсат задника от учене, а на всичкото отгоре чеп за зеле не става от теб и основен приоритет ти е да се чифтосаш и размножиш. Ей това ако не е 5 години загуба на време и средства, здраве му кажи.
Да ти кажа,това го има в България - дали ще е за помощта за деца на студентки,дали за да се махнеш от твоя град,дали за друго...
В чужбина ако нищо не става от теб - отпадаш още на първата година.Не е като в БГ ,където ВСИЧКИ завършват.
Сега всички университети са обявили какви ли не допълнителни кампании ,само и само да си попълнят бройките.Дали няма да завършат всичките тези студенти накрая?
Много ясно,че в такива условия,както каза Лекси,можеш да си раждаш колко си искаш - все ще завършиш.
Магнет,моите съболезнования.

# 4 088
Боже,magnet_for_happiness  Sad Cry Прегръдка от мен Cry Не знам какво друго да кажа, много мъчно ми стана....

# 4 089
Сигурно пак щях да те питам за аватара ако красавицата не е известна или просто аз не съм я виждала.
Не съм те чела когато си се описвала, сефте ми е!
Външния вид е много относително нещо.
И не, няма значение. Аз не те питах ти как изглеждаш, а кой е аватара.

Тя е на аватара. ОК? Затова така реагирахме. Мамасита може да е всичко, но не е "урунгел".
НЕ съм и помисляла,че е тя,престанете! Знаете ли,преди малко майка напусна земния си път и пет пари не давам за вашето зъбене!!!!! попитах за един скапан аватар, това някой да сложи себе си е огормна рядкост, а Мамасита като цяло ми е любопитна,може да не мисля като нея за  всичко, но е интересна! и има логика и аватара да специален,грозен,но специален!

Не знаехме, искрено съжалявам. Ние не се зъбим,вероятно така го възприемаш, защото си съкрушена, но ако ти става по-леко, пиши. Искрено го казвам. Била съм на твое място, няма по-ужасен момент в живота ми от 7 септември 2003 година.  Изпращам ти виртуална прегръдка.

# 4 090
magnet_for_happiness, сега видях.  Cry Много сила. Прегръдка и от мен.

# 4 091
  • Blondeville
magnet_for_happiness,  съболезнования Sad
Hug

# 4 092
  • София
Мамасита, изобщо нямам подобно намерение.

# 4 093
Magnet,  мир на душата и. Съболезнования.

# 4 094
  • Tам през Атлантическия океан

В чужбина ако нищо не става от теб - отпадаш още на първата година.Не е като в БГ ,където ВСИЧКИ завършват.

Е , глупости пак бръщолевиш  Laughing

Определено не Всички завършват  Wink

Magnet , съболезнования

Общи условия

Активация на акаунт