Късно ли е да родиш на 40?

• 171 709
  • 4 586
  •   1
Отговори
# 165
  • в едно миланско село

Мацки, от 40 нататък (плюс/минус 2-3 години) всичко тръгва надолу, пък вие си вярвайте в прилива на енергия и това, че сегашните 40 не били като на времето.  Tired Без значение е коя изглежда перфектно и коя като лелка. Годините са си години и не прощават на никого. Обикновено това се осъзнава внезапно.

внезапно, или постепенно, не знам, но в никакъв случай нямам повече енергия сега (над 40 съм), отколкото преди 40-те. енергия ли, хъс ли да го наречеш, преди няколко години 1 уикенд ми стигаше да оправя къща, посрещна гости и да се наспя. сега - забрави, едно нещо само трябва да избера  Laughing
но пък и нямам малки деца и не знам доколко действат стимулиращо, затова избягвам всякакви сравнения.

във всеки случай, 40 години в добро здраве, не ги смятам за късна възраст за каквото и да било (изключая балет, или художествена гимнастика на състезателно ниво  Laughing)

# 166
Между другото, майката на свекърва ми е родила първото от 10-те си деца на 40 Simple Smile. Проблемът е бил по-скоро за бащата, който не стига, че е трябвало да работи много, за да изхрани всичките деца, но и не е могъл да се справи с проблемите на тинейджърите.
Кога е спряла да ражда? И как на 40 е започнала като се има предвид времената тогава? Проблем ли е имала? И как изведнъж наваксва?

Авторке, мъжа до теб деца има ли?

# 167
Моят гинеколог ми е казвал, че окуражава всяка своя пациентка до 44 да роди  Peace Чак след това според него е наистина късничко. 40 ми се струват съвсем нормална възраст за раждане.

# 168
  • София

Мацки, от 40 нататък (плюс/минус 2-3 години) всичко тръгва надолу, пък вие си вярвайте в прилива на енергия и това, че сегашните 40 не били като на времето.  Tired Без значение е коя изглежда перфектно и коя като лелка. Годините са си години и не прощават на никого. Обикновено това се осъзнава внезапно.

внезапно, или постепенно, не знам, но в никакъв случай нямам повече енергия сега (над 40 съм), отколкото преди 40-те. енергия ли, хъс ли да го наречеш, преди няколко години 1 уикенд ми стигаше да оправя къща, посрещна гости и да се наспя. сега - забрави, едно нещо само трябва да избера  Laughing
но пък и нямам малки деца и не знам доколко действат стимулиращо, затова избягвам всякакви сравнения.
Felam, едното разковниче се казва хормони на щитовидната жлеза (Hashimoto), когато се установи проблем, който се хваща с пускане на кръвно изследване на TSH, TAT и MAT, и се предприеме съответното лечение, цялата тази уморяемост изчезва. Другото разковниче е тривиално, редовен фитнес му викат...

# 169
Рисковете откъм здраве и физиология са ясни.

Но отделно от това, късно ли е? Доколко е важна възрастовата разлика родител-дете, доколко умората по отглеждането е по-голяма и какви други препятствия има?

Ако има сред вас родили след 40, ще е полезно да споделите...предполагам не съм единствената търсеща отговор.

Балгодаря!
За Холи Бери и сие не е,но за нас е.

# 170
  • Най-сетне у дома
Рисковете откъм здраве и физиология са ясни.

Но отделно от това, късно ли е? Доколко е важна възрастовата разлика родител-дете, доколко умората по отглеждането е по-голяма и какви други препятствия има?

Ако има сред вас родили след 40, ще е полезно да споделите...предполагам не съм единствената търсеща отговор.

Балгодаря!
За Холи Бери и сие не е,но за нас е.

За нас не е, понеже нямаме хронични ендокринни заболявания като диабет ли? Например... Защото Холи има. Опитвам се да намеря някакви логични аргументи защо тя може, а човек без 50 филма за гърба си - не, и, ей Богу, не се сещам.
Да й е живо и здраво детето, и тя - да си го гледа.

# 171
  • София
Saule, а не допускаш ли, че просто е имала късмет...и това се случва, просто за селебритата чуваме, а за леля Надка от с.Горно Камарци, забременяла и родила на 48, не, защото леля значка не интересува никого...

# 172
Ще видим,на 56г ще се разправяте с пубертет и ще обяснявате че не сте баба а майка му,и преди да се пенсионирате няма да ви достигнат години защото сте били в майчинство,ако имате собствен печеливш бизнес ок,ако не-280лв майчинство и 35лв детски и пей сърце....

# 173
Ще видим,на 56г ще се разправяте с пубертет и ще обяснявате че не сте баба а майка му

Ей, тва като го видя и издивявам..На кого му влиза в работата кой какъв е?
Че и обяснения да давам..

# 174
Като отидеш на родителска среща и другите мами са по на 30 , а ти на 50+ , каквато и визия да имаш , ще си личи . Дори и да не те питат .

# 175
Е, и? Какво като си личи? Никой не е длъжен да съобразява личния си живот с простотията и предразсъдъците на другите.

Между другото, майката на свекърва ми е родила първото от 10-те си деца на 40 Simple Smile. Проблемът е бил по-скоро за бащата, който не стига, че е трябвало да работи много, за да изхрани всичките деца, но и не е могъл да се справи с проблемите на тинейджърите.
Кога е спряла да ражда? И как на 40 е започнала като се има предвид времената тогава? Проблем ли е имала? И как изведнъж наваксва?

ТОгава се е омъжила, било е задължително да имаш 10 деца в тяхната общност. То затова никой от семейството не е религиозен като резултат.

# 176
Някои на 40 още ги тресва критическата. Други на 40 ги изпадат в криза на средната възраст. Решават, че е трябва да поживеят за себе си, щото младостта им е отишла в гледане на дете, впускат се в нещо извънбрачно. И някак факта, че детето им е в пубертета остава встрани. Хора и случаи всякакви.

Като отидеш на родителска среща и другите мами са по на 30 , а ти на 50+ , каквато и визия да имаш , ще си личи . Дори и да не те питат .
И? Там нали се ходи за детето, не за визията на родителите? Ще ходят татковците. Предразсъдъците нали са по-толерантни към възрастта на татковците.
Днес в градината две млади майки водеха децата си. Бяха по анцузи, за мен пък това е странно.

# 177
Тук татковците не сме ги коментирали изобщо .
Пък и те по-млади ли ще са по принцип ? Wink

# 178
Тук татковците не сме ги коментирали изобщо .
Пък и те по-млади ли ще са по принцип ? Wink
Не, но хорското мнение отпуска за тях малко по-висока възраст. Всъщност, в не малко случаи татковците са по-млади.

# 179
И от къде точно знаеш, че си готов?  Whistling

На 40, ако не си наясно на какво си готов, не знам кога Simple Smile)).
Просто знаеш. Аз не исках ни едно дете на младини, сега чакам (планирано) трето.

На младини може една жена още да не иска, но ако роди - това не значи, че не е готова и няма да гледа дедето добре.
Никоя не се ражда научена и готова, всичко става с партньор, желание и спокойствие.
Да си готов е много относително. Доста жени си мислят, че са готови, но като се случи - не са никак добри родители...случаи всякакви.

Общи условия

Активация на акаунт