Късно ли е да родиш на 40?

• 172 029
  • 4 586
  •   1
Отговори
# 225
  • София - Рим и обратно
Често се случва така щото родители с ограничени възможности/във всяко отношение/ втълпяват това на децата си - и те стават едни невзрачни и с посредствени мисли също. Зная, ще скочите сега, ама е факт  Whistling
О, това е абсолютен факт, съгласна съм. И поста на Янечек е съвсем верен, колкото и да не се харесва. Аз по себе си съдя - на 25 с първото бях много по-спокойна и уравновесена майка, а на 33 - хм....доста истерична. Да не говорим и за следродилната депресия, която ме държа 3 години #Crazy. Така ми се бяха разбъркали хормоните, че не бях аз. На 25 нямаше и помен от това нещо.

# 226
Е, кое е истината, че на 40 години, ако ти е първо дете, няма да знаеш какво да го правиш и ще си супер истерична и неспособна на адекватни грижи!?!?!?  Е, хайде, моля ви се.... Laughing

Точно това искам да кажа и е вярно, няма моля ви се.

# 227
Ами тя моята на 41 имаше внуче. Да я пита някой защо не си роди трето, ами се фръцкаше с количката с внука.  Mr. Green
Мацки, от 40 нататък (плюс/минус 2-3 години) всичко тръгва надолу, пък вие си вярвайте в прилива на енергия и това, че сегашните 40 не били като на времето.  Tired Без значение е коя изглежда перфектно и коя като лелка. Годините са си години и не прощават на никого. Обикновено това се осъзнава внезапно.
Предполагам, че говориш от собствен опит, иначе само се опитваш да кажеш нещо умно. Радвам се, че сподели колко ти тежат годините. Ти на колко беше, когато го осъзна внезапно? На 45, 50 или 55?

Каквото съм искала да кажа го казах и който може го разбра. Ти си сменяй кристалното кълбо, че хич го няма в предположенията.  Crazy

# 228
  • София - Рим и обратно
Наистина за децата е повод за хвалма, ако майка им е максимално млада, демек по-близо до тях и готина разбирачка.

Но това са абсолютно несъществени неща, действително че децата се питат едно друго на кое майка му - баща му не Grinning, на колко години е, но се питат и кой каква кола има, каква техника, и още какви ли не параметри за сравняване.
  Човек трябва да е идиот, че да се възпре, само защото в училище на другите деца майките може евентуално да са по-млади. Какво от това? Все едно някоя жена да се притеснява, че е по-дебела от другите майки Rolling Eyes
Е, стига де, не е до хвалба, не е и несъществено. Едно е да си близо до детето си възрастово, оттам и емоционално и всякак, друго е - да сте от 2 различни века примерно. Ами няма как да се омаловажи това. Аз сега искрено се забавлявам с пуберските шеги и закачки на голямата ми щерка. Да, има неща, които ме докарват до лудост, но повечето ги помня и разбирам. С нея и приятелките й обсъждаме дрехи, моди, музика.. Гледат ме децата с интерес какво съм си облякла, как съм се гримирала, как ще се изкажа за новата им дрешка Simple Smile, приемат ме за капацитет един вид. Не знам с малката как ще е... Там сестра й да е жива и здрава, да е до нея Simple Smile.

# 229
Е, кое е истината, че на 40 години, ако ти е първо дете, няма да знаеш какво да го правиш и ще си супер истерична и неспособна на адекватни грижи!?!?!?  Е, хайде, моля ви се.... Laughing

hahaha hahaha hahaha hahaha
Ай, дубреееееееее!!!! Разбрахме те!!!!

# 230
  • София

ти си родила първото си дете на 40 и говориш от опит или? newsm78

# 231
Не е нужно да имаш личен опит, за да имаш наблюдения и мнение.

# 232

Но защо мислиш, че е вярно? Просто не е newsm78 Примери колкото щеш. Може би си видяла някоя такава майка, но такова обобщение бая излиза извън реалността.
Наистина за децата е повод за хвалма, ако майка им е максимално млада, демек по-близо до тях и готина разбирачка.

Но това са абсолютно несъществени неща, действително че децата се питат едно друго на кое майка му - баща му не Grinning, на колко години е, но се питат и кой каква кола има, каква техника, и още какви ли не параметри за сравняване.
  Човек трябва да е идиот, че да се възпре, само защото в училище на другите деца майките може евентуално да са по-млади. Какво от това? Все едно някоя жена да се притеснява, че е по-дебела от другите майки Rolling Eyes
Е, стига де, не е до хвалба, не е и несъществено. Едно е да си близо до детето си възрастово, оттам и емоционално и всякак, друго е - да сте от 2 различни века примерно. Ами няма как да се омаловажи това. Аз сега искрено се забавлявам с пуберските шеги и закачки на голямата ми щерка. Да, има неща, които ме докарват до лудост, но повечето ги помня и разбирам. С нея и приятелките й обсъждаме дрехи, моди, музика.. Гледат ме децата с интерес какво съм си облякла, как съм се гримирала, как ще се изкажа за новата им дрешка Simple Smile, приемат ме за капацитет един вид. Не знам с малката как ще е... Там сестра й да е жива и здрава, да е до нея Simple Smile.

А защо да не е същото с малката? Нито ще спреш да се обличаш и гримираш, нито да слушаш музика newsm78

не ви схващам тревогите, и честно казано нямам такива. То и следродилната депресия ме подмина...

# 233
Аз пък съм обратният вариант.На 21 бях супер истерична майка и верно не знаех какво да го правя бебето,когато плаче например.Докато сега на 36 съм коренно различна.И ако сега мога да върна времето назад,бих родила и двете си деца след 30 г.
Айде не обобщавайте Tired

# 234

Личният опит и наблюдение на обкръжаващите те, не обобщава генерални изводи за всички!

# 235
  • София - Рим и обратно

не ви схващам тревогите, и честно казано нямам такива. То и следродилната депресия ме подмина...

Аз не се тревожа, просто имам база за сравнение. Близостта по възраст е предимство.
Не, че ще спра да се гримирам и обличам, но децата предпочитат несбръчкани майки, хайде така да го кажем, щом трябва да е по-грубичко, за да е ясно Simple Smile. Особено в една определена възраст.
Естествено, това не бива да е водещ мотив, аз вече се изказах по темата - не е късно да имаш дете по принцип, особено ако не е първо. Аз също често се замислям за 3то, пък съм на прага на 40. Но хайде да не си слагаме розовки очила и да отричаме фактите.

Последна редакция: ср, 16 окт 2013, 12:04 от 'Кафе с мед'

# 236
  • София
Ако е за второ и следващо дете, е тамън, защото вече знае как се гледат деца, на някои неща човек по-добре се учи на младини. Ако е първо, пак става, по-добре от без никакви деца, само дето 40-годишната ще изкукурига от стреса с бебето за първи път, буквално няма да знае какво да го прави и ще е много по-истерична и неспособна на адекватни грижи от 25-годишната, която е родила за първи път.

hahaha hahaha hahaha  е, не! Все се изписаха глупости, ама това направо...... hahaha

Меко казано глупости.

# 237

Личният опит и наблюдение на обкръжаващите те, не обобщава генерални изводи за всички!
Че кой е казал за всички?
Всеки има лично мнение, на база - личен опит, наблюдения, информираност и тн.
Темата не е ли това - за мнения?
Трябва да ти кажа, че макар с други думи - мисля почти същото - гледам - други жени са на подобно мнение...

# 238
  • София

и аз имам наблюдение и мнение, че младите майки по-често джиросват децата си на баби и стринки, ама от него не извеждам правилото, че младите майки са безотговорни  ooooh!

# 239
Ами хората преценяват света от гледната точка на личния си опит. Няма лошо да се чуе и тяхното мнение. .На 25 супер, на 33 истеричка.

Аз съм склонна да се съглася , че когато човек е по-млад има повече сила.  Душевният баланс, търпението и подхода изобщо към живота ( децата в частност) са неща, които може да са те застигнали и на 18, а може и никога да не те застигнат. Всякакви хора има. А света предлага толкова много начини да се променяш, усъвършенстваш, че трябва да си пълен дебил, за да не направиш рефлексиите, които ще са ти нужни , за да си и добър родител. Независимо дали си на 20 или 50, мъдростта и душевния капацитет не пада от небето, тя се придобива. Познавам прекрасни родители в 20тте, познавам и прекрасни родители в 40тте. Очевидно е за мен, че няма точна формула, но ако някой е в комфорт с идеята, че има - не ми пречи, просто друго мнение.

Лично аз нямам никакъв опит в отглеждането на деца, но знам, че на моето дете ще  бъда най-прекрасната майка. Знаех го и на 20, знам го и на 39. Чуждите деца и съответно лични опити слабо ме вълнуват, особено на тази възраст. Както казах и в 1вия си пост към авторката - ако на 40 не знаеш какво искаш, кой си и какво е най-добре за теб/сем ти, и търсиш отговори на подобни ?си по форумите, вероятно никога няма да си отговориш. Незрял въпрос е това.

Последна редакция: ср, 16 окт 2013, 12:12 от 10 cent

Общи условия

Активация на акаунт