Късно ли е да родиш на 40?

• 171 429
  • 4 586
  •   1
Отговори
# 435
  • София - Рим и обратно

Joy
 Абе, ти 50 годишните хора направо ги направи да не могат да изпълзят от леглото от немощ...  

Laughing Laughing Laughing
Абе дали пълзят от немощ, не знам, ама след една вчерашна напълно изтрещяла случка, която сътворих, заради претоварения си мозък, понеже са ми 1001 неща на главата, а нямам майка, на която да си тръсна домочадието, както е известно....точно се сетих за тая тема. Ами след 10тина годинки с цялото това напрежение какви ли неща ще забравям и как ли ще изтрещя?! Shocked
Защото колкото и задължения да имаш, като се добавят и тези по малки деца и тийнове е просто с нищо несравнимо.

# 436
Аз родих на 25 и разчитах на бабите за по 1-2 часа максимум на ден, за да свърша нещо по вкъщи или на вън. Не мисля, че е грях, още повече, че мъжа ми грам не ми е помагал.

# 437
  • София
Ок,раждаш на 40.Точно когато ти навлизаш в критическата детето ти пък навлиза в пуберитет,добър или лош според зависи.Тук не сме Холи Бери или Мадона,съответно другите деца се подиграват"Тва баба ти ли е бе" Детето"тийнът"се прибира бясно и обидено че ви сравняват с баба но какво да каже.
По-клиширан пост в тази тема няма, нищо от горе написаното не съвпада с реалността в момента, а с реалността преди 30-40 години. Менопауза не означава сбабичосване. Остеопорозата не е задължителна, ако има НРТ. А подигравки има там, където няма възпитание.

Бах му майката направо усетих как смъртта витае около мен на тези преклонни, старчески години!  Joy
oponent, поста ти ме разсмя с наивността си!  Hug На двадесет и колко години си?

Едва ли е на 20, по-скоро е родила на 20 ако не и по-рано и се успокоява с мисълта, че нея подобна "опасност" не я грози.

# 438
  • София

Joy
 Абе, ти 50 годишните хора направо ги направи да не могат да изпълзят от леглото от немощ...  

Laughing Laughing Laughing
Абе дали пълзят от немощ, не знам, ама след една вчерашна напълно изтрещяла случка, която сътворих, заради претоварения си мозък, понеже са ми 1001 неща на главата, а нямам майка, на която да си тръсна домочадието, както е известно....точно се сетих за тая тема. Ами след 10тина годинки с цялото това напрежение какви ли неща ще забравям и как ли ще изтрещя?! Shocked
Защото колкото и задължения да имаш, като се добавят и тези по малки деца и тийнове е просто с нищо несравнимо.
LaughingЕдин истински мъж до теб много помага...казано от (трети) опит.

# 439
Ок,раждаш на 40.Точно когато ти навлизаш в критическата детето ти пък навлиза в пуберитет,добър или лош според зависи.Тук не сме Холи Бери или Мадона,съответно другите деца се подиграват"Тва баба ти ли е бе" Детето"тийнът"се прибира бясно и обидено че ви сравняват с баба но какво да каже.
По-клиширан пост в тази тема няма, нищо от горе написаното не съвпада с реалността в момента, а с реалността преди 30-40 години. Менопауза не означава сбабичосване. Остеопорозата не е задължителна, ако има НРТ. А подигравки има там, където няма възпитание.

Бах му майката направо усетих как смъртта витае около мен на тези преклонни, старчески години!  Joy
oponent, поста ти ме разсмя с наивността си!  Hug На двадесет и колко години си?

Едва ли е на 20, по-скоро е родила на 20 ако не и по-рано и се успокоява с мисълта, че нея подобна "опасност" не я грози.

....И на мен това ми хрумна, като прочетох поста на опонент, ама нещо днес не ми е особено заядливо, та си затраях  Laughing

# 440
  • София
За мен е малко късно на 40 да се ражда, особено за второ. Но от друга страна мисля, че по-възрастните майки сякаш имат повече търпение.
Моят мъж иска трето, но аз се чувствам стара вече да имам деца (32г.) и не мога да се реша. Много ми се вижда и евентуалната разлика в годините на децата - 10г. Сякаш повече  ме съблазнява мисълта  на 40 години  да мисля повече за себе си отколкото да вися по детските площадки и да сменям памперси.

# 441

Моят мъж иска трето, но аз се чувствам стара вече да имам деца (32г.) и не мога да се реша.
Леле, честно, ти ме разби. Shocked
Как стара на 32?!

# 442
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри

Моят мъж иска трето, но аз се чувствам стара вече да имам деца (32г.) и не мога да се реша.
Как стара на 32?!

Пф ... Simple Smile Аз ще родя 3-тото на 37 и 1 месец  Joy Все са от един мъж и м/у 1-вото и 2-рото разликата е близо 12 години ... Просто не искаше да стане Simple Smile Тамън се бях нагласила да съм с едно и ей сега - ще са 3 Simple Smile
И НЕ - не се чувствам стара Simple Smile Дивее ми се Simple Smile На 21 с първото като, че ли бях по-залюхана, интровертна, паникьосана, неподготвена ... Сега си е супер Simple Smile Е, вярно, че ако не се бяха стекли така обстоятелствата до към 31 бих приключила с раждането и на 3-те, ама ... какво да се прави като се наканихме за 2-ро 5 години след 1-вото, а пък бебето не идваше и не идваше ... Така ни било писано - да сме и млади и "дърти" родители  Joy

# 443

Как стара на 32?!

Shocked Shocked  че аз на толкова родих!.... Смятам се за още млада!!!

# 444
То на 30, ако не си млада, кога?!?

# 445
  • София
До 30 г. не си и помислях за деца, виждаше ми се твърде рано, и ми се правеха далеч по-различни неща...
Е, после ми отне известно време, за да родя - на 36, ама определено се чувствах прекрасно, и сега с 6-год. дъщеря се чувствам прекрасно, определено не стара. Grinning
Може и да има нещо вярно в това с изхабяването - ако си родила по-рано, по-рано се уморяваш.

# 446

Три момиченца, ако съдя по лентичките  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Да са ви живи и здрави!

# 447

Как стара на 32?!

Пф ... Simple Smile Аз ще родя 3-тото на 37 и 1 месец  Joy Все са от един мъж и м/у 1-вото и 2-рото разликата е близо 12 години ... Просто не искаше да стане Simple Smile Тамън се бях нагласила да съм с едно и ей сега - ще са 3 Simple Smile
И НЕ - не се чувствам стара Simple Smile Дивее ми се Simple Smile На 21 с първото като, че ли бях по-залюхана, интровертна, паникьосана, неподготвена ... Сега си е супер Simple Smile Е, вярно, че ако не се бяха стекли така обстоятелствата до към 31 бих приключила с раждането и на 3-те, ама ... какво да се прави като се наканихме за 2-ро 5 години след 1-вото, а пък бебето не идваше и не идваше ... Така ни било писано - да сме и млади и "дърти" родители  Joy

На колко си родила първото?

# 448
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Касита, родих я октомври, а декември направих 22 и бях 4-ти курс студентка (на 33 навършени родих втората)... Не прекъснах и си завърших с колегите Simple Smile Детето не се е отделяло от мен до 7-годишната си възраст ... Гледахме го в мизерията на Студентски град и си живеехме прекрасно Simple Smile Но ... тогава Студ. град беше друг ... Имаше 3-4 интернет клуба, библиотеката работеше, имаше огромни поляни между блоковете  ... и по 2-3 паркирани коли пред тях ... Имаше много, много малко хора с онези огромните мобифони ... помните ли ги? Simple Smile и с приятели и роднини се говореше по телефона от портиерната Simple Smile Прекрасни времена бяха Simple Smile А бяха само преди 15 години  Wink
Елиас,  Hug Ще го побъркаме моето момче вкъщи, но ... такива си ги е нарисувал Simple Smile

Последна редакция: ср, 23 окт 2013, 13:40 от la vida loca

# 449
Добре де, момичето сподели, че тя на 32 се чувства стара за деца, какво наскочихте. По същия начин, както за вас 20-годишните майки са прекалено млади. Нормално е като на 32 имаш поотраснало дете и знаеш, че след 5-6 години това дете ще е почти самостоятелно, идеята за памперси и сополи да не ти се вижда много привлекателна.

Общи условия

Активация на акаунт