Късно ли е да родиш на 40?

• 171 618
  • 4 586
  •   1
Отговори
# 600
От друга-20+ годишните бъдещи майки са слабо ограмотени по този въпрос.И накрая-бременностите при младите момичета обикновено са непланирани и съответно рядко се пие предварително фолиева киселина.

Предлагам да спреш да приписваш на 20+ годишните неща, характерни за циганките, защото става вече нелепо.

# 601
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Има от друга страна много млади майки и бащи, при които е станало в не точния, не планиран момент и те са станали родители "просто, защото така се наложи". Тези хора обичат децата си и се грижат за тях добре, но в не малка част от тях (по-често мъже) остава неудовлетворението, че поради стечение на обстоятелствата им се е наложило да се занимават с деца, семейство и домакинство в момент, когато още не са били готови напълно за това: "искаше ми се още малко да си поживея", "искаше ми се още да обикалям клубовете с приятели", "искаше ми се още 2-3 лета да сме само двамата на море, а не по-цял ден да строя замъци и кули от пясък.".

Аз пък не познавам нито един мъж, който да е съжалил и да изпитва неудовлетворение, че рано се е  сдобил с потомство. Дори и преди появата му да не е имал никакво желание да има деца. Мъжът ми е станал баща на 22 и смята, че децата са най-хубавото нещо в живота му. Отделно, познавам мъже, които изобщо не са искали да имат деца и едва ли не са били изнудени да станат. В момента са самотни бащи и сами си гледат децата, след като майката-мераклийка ги изостави.

Абе за това да съжаляват и да са неудовлетворени ... не знам ... Моят определено не съжалява ... В момента съжалява, че м/у първото и второто е толкова голяма разликата и няма да има време за още  Joy Иначе - няма какво да се лъжем -> с първото бяхме млади, неопитни, незрели, търсещи ... Сега сме по-улегнали и като, че ли се наслаждаваме повече Simple Smile Промениха ни се и приоритетите - м/у 20 и 30 години смятахме, че работим и се развиваме, за да имаме дом, стандарт на живот ... Сега смятаме, че това трябва да го правим, за да можем всяко лято да пътуваме и да създаваме спомени за нас и за децата Simple Smile Та така - хората не са статични, променят се и ако някой днес смята, едно, живота може да го накара да смята коренно противоположното ... дори и след немного време Simple Smile

# 602
От друга-20+ годишните бъдещи майки са слабо ограмотени по този въпрос.И накрая-бременностите при младите момичета обикновено са непланирани и съответно рядко се пие предварително фолиева киселина.

Предлагам да спреш да приписваш на 20+ годишните неща, характерни за циганките, защото става вече нелепо.
Изобщо не са присъщи тези неща само за циганките.Информираните по тези въпроси 20-25 годишни момичета в България са по-скоро изключение, отколкото правило.

# 603

Изобщо не са присъщи тези неща само за циганките.Информираните по тези въпроси 20-25 годишни момичета в България са по-скоро изключение, отколкото правило.
Такива обобщения са толкова смешни, че чак жалки.
Знаете ли колко 32-3 годишни бременни познавам, които не знаят какво е фолиева к-на, БХС...., а са образовани жени?

# 604
Е най-малко в интернет постоянно се тръби за фолиева, за изследвания, най-малкото с цел реклама. Как така няма да знаят?  newsm78

# 605
Е най-малко в интернет постоянно се тръби за фолиева, за изследвания, най-малкото с цел реклама. Как така няма да знаят?  newsm78
Тръби се по сайтовете за бременност и майчинство.
Има жени, които не влизат по такива сайтове.
Аз преди да забременея не бях влизала в нито един подобен сайт, нито по ТВ съм гледала подобни предавания, не ми беше на дневен ред.

# 606
Е, при условие, че вече 10 годишните ползват нет - е смешно да говорите за неинформираност, разбира се - ако не визираме малцинства и селячество.

# 607
Е, при условие, че вече 10 годишните ползват нет - е смешно да говорите за неинформираност, разбира се - ако не визираме малцинства и селячество.
И аз така мисля, но има хора - коне с капаци. Някак се изолират от всичко, което е извън чергата им.

# 608
  • София - Рим и обратно
Ооо моля ти се, ако те чуе жената на брата на мъжа ми (как се наричаше), ще припадне от възмущение. Тя има претениции за висша интелигентност, от аристократично богато семейство е. Докато беше бременна, не е прочела нито ред за бременност и майчинство, целенасочено. За нея точно това беше признак на селячество и вманиаченост. Мъжът й се беше регнал в женски форум, разучаваше марки на шишета, биберони, колички и т.н. Тя не Naughty

# 609
Аз преди да забременея / бях на 25/ бях чувала само за фолиева киселина, по време на бременността се информирах за БХС, ФМ и т.н., пък уж не съм селянка или от малцинствата.
Но имам пресен пример- 32 годишна учителка от голям град, не беше чула ни за ФК, ни за ФМ, ни за БХС.

# 610
И аз не четях врели и некипели из форумите, но важните неща пак ги бях научила.  Peace
Количките и шишетата не е пропуск, че не знаеш марките от-до.

# 611
Вярвам, че има и такива. Но като цяло все по-просветени са и младите хора днес на тема здраве.
Ако отидете в една женска консултация - ще се учудите как бременните идват не с въпроси, а с готови отговори. Което от своя страна също е леко обезпокоително, но все пак - да се каже, че младите са непросветени - е тъпо.

Елена - именно - когато ти се случи - ти се интересуваш. Не е нужно да знаеш как се лепят плочки до момента - в който не ти падне една на главата примерно и няма кого да викнеш да ти я оправи  Whistling

# 612
Напълно съм съгласна с теб, Вилико.
Мисълта ми беше, че има дори 34-5 годишни бременни , които идея си нямат от нищо, пък и не се стараят да научат, въпреки, че са бременни.
Затова не е редно подобна незаинтересованост и мърливост да бъде преписвана само на младите./ както някой по- напред твърдеше/

# 613
Аз преди да забременея / бях на 25/ бях чувала само за фолиева киселина, по време на бременността се информирах за БХС, ФМ и т.н., пък уж не съм селянка или от малцинствата.
Но имам пресен пример- 32 годишна учителка от голям град, не беше чула ни за ФК, ни за ФМ, ни за БХС.

Не е и нужно преди да забременееш да си информиран за всички изследвания и видовете родоразрешение или за развитието на плода по гестационни седмици.

Между другото до преди няколко години не беше хич рядко срещано гинеколозите да не препоръчат фолиева киселина на жени със заявено желание за забременяване, а чак след зачеването. Сигурно и те, защото са били в категория 20+ Whistling

# 614
Всичко си зависи от жената .
Преди 15 години нямаше такава информация , и форум нямаше  Wink , но аз имах много хубава книга за бременни и си знаех по седмици какво следва .
Фолиева киселина самостоятелно не съм пила , само в комбинирани витамини , аз пих Матерна .

Обаче наскоро една бъдеща мама ми развиваше едни теории как амниоцентезата била с 10 % риск , майка й била лекар и тя знаела ! Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт