Късно ли е да родиш на 40?

• 172 256
  • 4 586
  •   1
Отговори
# 690

Какво се има предвид с това пречистване на кръвта? И аз съм го чувала, но ми звучи странно.

Това го четох скоро някъде из форума.
105-6 год баба, майка на 10 деца, твърди, че това е тайната на дълголетието й.

# 691
  • Пловдив
Термин, като "пречистване на кръвта" според мен не съществува. Както няма и термини "чиста кръв" "мръсна кръв". Кръвта си е твоя и докато е в теб ечиста и добра, ако не е чиста става на гной. Бях първи курс, когато единствения доктор на ветеринарно медицинските науки в малкия град, от където съм ми каза "Ще се научиш да не се страхуваш от кръвта. В кръвта няма нищо лошо. Ако една рана кърви, значи ще бъде добре, защото не е толкова трудно да се спре кървенето, ако обаче имагной е зле, защото почистването е трудно." Така и съм си го запомнила кръвта си е чиста и практически стерилна, когато е в тялото.
Пречистването на кръвта с каквито и да е средства са бабини девитини.
Има си болести има си недоимъц, анемии,токсикози и т.н., които си се лекуват по съответни начини, а не с пиене на вино и раждане на деца.
Знав какво има предвид Съншайн с "30 години са късно за раждане". Късно е да чакаш толкова, късно е на тази възраст да започнеш да откриваш проблеми и да се бориш с тях, късно е да си бил в невидение и просто да си вярвал, че един ден, когато решиш всичко ще е наред, а когато видиш проблема в теб да гризе малкия червей "ако бях рискувала, ако не бях чакала, ако бях побързала може би нямаше да срещна проблем или той вече щеше да е минало." Не бива да изпълваме живота си с "ако" и колебания. Ако една 40 годишна жена се чувства днес, че е готова и желае да е майка нека бъде, същото е и за едно 18 годишно момиче.

# 692
Ако една 40 годишна жена се чувства днес, че е готова и желае да е майка нека бъде, същото е и за едно 18 годишно момиче.
Същото е, да, стига 18 годишното момиче да не разчита на "възрастните" си родители, за да ги издържат с детето Wink

# 693

Знав какво има предвид Съншайн с "30 години са късно за раждане". Късно е да чакаш толкова, късно е на тази възраст да започнеш да откриваш проблеми и да се бориш с тях, късно е да си бил в невидение и просто да си вярвал, че един ден, когато решиш всичко ще е наред, а когато видиш проблема в теб да гризе малкия червей "ако бях рискувала, ако не бях чакала, ако бях побързала може би нямаше да срещна проблем или той вече щеше да е минало."
Абе, хора, раждането на дете не е самосиндикална постъпка. ooooh!
За този акт са нужни 2-ма.
Какво значи " КЪсно е, да не бях чакала"?!
Да се подложиш на 25 на изкуствено оплождане ли, щото е съвсем реално да нямаш партньор до себе си?
Има хора с репродуктивни проблеми, които от 23-4 год до 35 не успяват да решат. Има и такива, които го откриват на 32 и 35 вече са родители.

# 694
  • в здрача
Ако се поровим в данните на националния статистически институт за 2012 г имаме общо 69 121 живородени деца. От тях:
  7 404  - на възраст под 20 г
15 895 -                     20 - 24
20 945 -                     25 - 29  
16 268 -                     30 - 34
  7 398 -                     35 - 39
  1 124 -                     40 - 44
       84 -                      45 +

източник: http://www.nsi.bg/otrasal.php?otr=19&a1=258&a2=262&a3=266#cont  
ако го разгледате ще видите и как варират по населени места. Ражданията над 40 г са в по-големите градове и те са както се вижда доста малко.

От друга страна, пак на същото място може да се види и смъртността - мъжете до към 70 г, жените 74 - 78 г.

Та, който се замисля дали му е късно да роди на 40 да погледне личната си родова статистика. Не само на продължителността на живота, но и на неговото качество, т.е. здравен статус, за да си направи сметката дали ще му се налага да мисли освен за памперсите за бебето и за тези за собствените му родители. Имам един подобен пример пред очите си и виждам не как раждането на 40 + състарява жената, а проблемите покрай първолаче, памперсите на бебето, деменцията на свекървата, погребението на свекъра, операцията на бащата и онкологичното заболяване на майка и.

# 695
  • София
Това с пречистването на кръвта са градски легенди, разпространявани по женски. Чувала съм дори твърдение, че по тази причина сме облагодетелствани от мензиса. Благодаря на тази благодат, бих се сменила веднага с някой мъж, но пък ще ми се налага бръснене всяка сутрин  Mr. Green
Кръвта е около 3 л, а през мензис изтича малко, интересно за какво обновяване говорим
А за бременността - да, благодарение на хормоните и по-здравословния начин на живот поне при мен имаше положителен ефект, особен с първото дете. Но след раждането обикновено ефектът става дефект, когато започнеш да не си доспиваш

# 696
.......бих се сменила веднага с някой мъж, но пък ще ми се налага бръснене всяка сутрин  Mr. Green

...хихи, за това има лесен начин - пускаш си брада!!!  Grinning

# 697
  • Пловдив
Готова, значи Готова, а не Мама и тати да са готови.
Истина е, че в решението има поне двама. Добре е да си поговорят. Ако единия каже аз съм готов/а, да продължи защото .... и тук се казва всичко - възрастта е подхосдяща според мен, мога да осигуря грижи на детото си (всякакви емоционални, финансови, време и т.н.) и всичко Ако една 18 годишна изкоментира това с трезво мислещ човек, мо же би ще може да даде реална оценка на готовността си.
Легенди за менструацията - менструацията е мръсна кръв, която жената изхвърля и се пречиства. Пак стигаме до "мръсна кръв". Менструацията не е кръв и от там коментара дали е мръсна го оставяме на страна. Менструацията е олющената, хиперемирана маточна лигавица. Интересна публикация бях чела за противозачатъчните и въпросната почивка, когато идва менструацияьта. От физиологична гледна точка такава изобщо не е необходима и са правени тестове с препарати, при които почивка и менструация няма. Контрацепцията е успешна, възстановяването на нормален цикъл и зачеване след спиране на третирането е успешно. Психологически обаче пациентките не се чувстват добре, защото имат усещането, че са излезли извън нормалния си цикъл и се чувстват едва ли не болни, въпреки  че съзнателно са наясно, че всичко е ОК не могат да приемат нещата по този начин. В тази публикация пише, че това е причината в момента формулите да са такива.

# 698
"Давай му вино за кръвцича" казваше прабабата на мъжа ми, когато се роди голямото дете.
Истината е, че са давали винце на бебета, за да могат да спят повече. А за другите вярата е, че кръвта и виното са християнски символи.

# 699
  • София
"Давай му вино за кръвцича" казваше прабабата на мъжа ми, когато се роди голямото дете.
Истината е, че са давали винце на бебета, за да могат да спят повече.

Точно тази практика, както и попарата с вино, намирам за голяма дивотия - за разлика от други народни традиции и обичаи. Алкохолът е отрова за клетките, каквото и да си говорим. Не че аз не я употребявам, но да се дава на развиващо се дете...

Natali_, лесен начин, но в днешно време брадите не се котират много, а пък и състаряват. А катинарчета или дву- и тридневни бради искат толкова поддържка, че по-добре да се бръснеш.

poohito, да чуеш за нечиста кръв от тийнейджърка - иди-дойди, но от висшистка с претенции  newsm78

# 700
Natali_, лесен начин, но в днешно време брадите не се котират много, а пък и състаряват. А катинарчета или дву- и тридневни бради искат толкова поддържка, че по-добре да се бръснеш.

....вярно е това, ама предпочитам всекидневно бръснене на лицето пред епилацията, на която се подлагат жените...   Shocked

# 701

....вярно е това, ама предпочитам всекидневно бръснене на лицето пред епилацията, на която се подлагат жените...   Shocked
Joy Joy Joy Погледнах заглавието на темата...

# 702
  • София - Рим и обратно
Каквато и да е темата, в края на краищата винаги става дума за косми.

# 703
Каквато и да е темата, в края на краищата винаги става дума за косми.

Joy Joy м чи тъй де  Laughing

# 704
  • София
Предполагам, че кръвозагубата при раждане и обновяването на кръвта съответно е довело до народното поверие за полезността на раждането и подмладяването на жената. Ето например ползите от кръводаряването:
http://www.tialoto.bg/a/125-zdrave/29671-dariavaneto-na-krav-e-zdravoslovno/

Общи условия

Активация на акаунт