Късно ли е да родиш на 40?

• 172 287
  • 4 586
  •   1
Отговори
# 3 120
За кое съм в грешка, някой друг ти пише през профила ли? Laughing

# 3 121
За кое съм в грешка, някой друг ти пише през профила ли? Laughing
Чувствата ти те подвеждат.
А относно изпростяването и злобата...критериите ти са странни, щом не можеш да прецениш правилно чии постове са грозни и злобни.

# 3 122
  • София
Lexie, аз пък съм учудена, че намираш 67-годишната си майка (на толкова трябва да е, нали - според думите ти) за старица, нуждаеща се от особени грижи.

имам колежки, които на 62-3 години работят активно и пълноценно, на висококвалифицирани и мениджърски позиции, в Европа хората на тая възраст още се имат за млади и въртят любов, дето се вика.

свекърва ми е на 78 и е напълно самостоятелна бойна единица, въпреки множеството си здравословни проблеми.

# 3 123
  И аз точно това щях да напиша. Майка ми е на 67 години и макар да претърпя серия от тежки операции, започнали оше от 46 годишна възраст, и от 14 години е вдовица, в никакъв случай не бих я определила като бабичка. Има хипертония, чат-пат я обхваща и тревожност и депресия, но тя е смела като лъв и се бори. Отгледахме детето в най-тежките градински години, и аз без нея не знам как бих се справила.
  Свекърва ми също е  на подобна възраст, направи 70, но ако някой я нарече бабичка, сигурно ще му се изсмее в очите, че тя е дама, не е някаква прегърбена забрадена осемдесетгодишна старица, нито маниери, нито начин на обличане и поведение благоприятстват да я наречеш бабичка.

Аз имам колеги които работят на 63-65, това дори не е възраст за пенсиониране в някои професии.

Не обвинявайте родителите си, ако имат нужда от вас.

# 3 124

На обвинявайте родителите си, ако имат нужда от вас.

Аз не бих ги обвинявала.Родена съм навреме,така че когато те заимат нужда от мен,децата ми би трябвало да бъдат самостоятелни.
Не мисля,че и Лекси обвинява майка си - просто с две малки дечица и възрастен родител имащ нужда от грижи..не знам дори как се справя тази жена.

# 3 125
  • София
Майка ми е на 78, самичка живее и самичка се обслужва,както писах по-назад баща ми почина 2011г.
Всеки ден се чуваме, от време на време може да напазаруваме нещо и то с хиляди уговорки-тя все не иска.

# 3 126

На обвинявайте родителите си, ако имат нужда от вас.

Аз не бих ги обвинявала.Родена съм навреме,така че когато те заимат нужда от мен,децата ми би трябвало да бъдат самостоятелни.
Не мисля,че и Лекси обвинява майка си - просто с две малки дечица и възрастен родител имащ нужда от грижи..не знам дори как се справя тази жена.

Би трябвало, а ако не са? Странно ми е, как си въобразяваш, че имаш контрол над тези неща, и нахалството да определяш нещо като навреме и ненавреме.

# 3 127
  • София
Аз доколкото разбрах, майката на Лекси има не толкова физическа, колкото психологическа нужда от нея. Но такава нужда не зависи от възрастта.

# 3 128
  • София
Аз доколкото разбрах, майката на Лекси има не толкова физическа, колкото психологическа нужда от нея. Но такава нужда не зависи от възрастта.

именно, не зависи изобщо от възрастта. но Lexie така си мисли.

# 3 129
Много ви благодаря, че анализирахте безплатно и мен, и майка ми, че ми казахте и какво си мисля. Мисля да спра да плащам на психоаналитика ми.

# 3 130
Аз ще попитам, при това сериозно, защото наистина нямам опит-

Ако е невъзможно това да се избегне, и трябва да гледаме възрастни и болни родители, как се определя най-благоприятната за нас възраст и положение? /не че би зависило от нас/.Питам ей така-хипотетично...
Разбирам, че вероятно е много трудно докато са малки децата.Много търчане и разкъсване между деца, работа и родители.С по-големи деца по-лесно ли би било?А при завършили училище деца, когато евентуално ще има големи разходи по университети, че може би и внучета...по-лесно ли би било?А когато децата вече са отгледани, изучени, няма още внучета, и най-сетне е дошло времето за...така да го кажем...отдих от някои ангажименти, тогава по-лесно ли би било?И накрая като вариант-когато ние вече сме стари и болни, и трябва да гледаме старите си и болни родители, тогава ще е много по-лесно, отколкото докато сме млади?

# 3 131
Но този тип мислене "все ще се намери на кого да го дадеш, докато за месец-два си правиш наука" е много показателен за този тип нагласи - нито правенето на наука да е направено добре, нито децата да са отглеждани читаво и с внимание.

И защо прецени, че нито едното не е направено като хората? Не се притеснявай, има кой да оцени как е направена науката, а след години може би това дете, което не е гледано, както трябва, ще се справи по-добре от твоето, което е гледано точно както трябва и ще е по-щастливо. Това няма как да го предвидиш.
Ние сме си оправдавали моделите, а ти какво правиш - точно същото. Четеш темата и току влизаш с някой от поучителните си постове да начукаш канчета, само малко по-деликатно от Мамасита. В крайна сметка в тази тема си разказваме истории, не си правим анализи, с изключение на теб и още една. И какво е лошото на това човек да е щастлив и спокоен с живота, който му се случва? По-добре е да се смята за пълен нещастник, който се е провалил ли? С какво право си позволяваш подобни коментари?
Не знам за другите, но аз не обвинявам никого за това, че е родил късно, само споделям своите страхове от едно евентуално раждане в късна възраст, най-голямото от които е, че може въобще да не успея да забременея като стана на 40 и да си остана без деца. В крайна сметка всеки поема рисковете от решенията си. Ти си роди и на 100 ако искаш, стига да можеш да забременееш на толкова години.

# 3 132
Знае ли някой, бременна жена на 40 години, ако няма някакви проблеми по време на бременността, води ли се рискова бременност само заради възрастта?

# 3 133
  • София
Знае ли някой, бременна жена на 40 години, ако няма някакви проблеми по време на бременността, води ли се рискова бременност само заради възрастта?
да

# 3 134
  • София

Бременност над 35 и под 18 се води рискова поради възраст.

Общи условия

Активация на акаунт