Късно ли е да родиш на 40?

• 171 658
  • 4 586
  •   1
Отговори
# 3 660
Аз съм сигурна, че ССФ и на 30, и на 40, и на 50 може да роди и заедно с новороденото, още прясна-росна, да подсигури и приключенска ваканция и всякакви занимавки за енергично петгодишно дете. На мен обаче са ми слаби ангелите, затова днес го пратих на екскурзия с бабата и дядото.

Освен това смятам, че 40 е късно поради още една причина: личното ми мнение е, че децата са нещо, което следва да се прави от луди-млади, без много мисъл и анализ. На 40 си малко прекалено зрял за  първо дете. Виж ако е второ, то ще се гледа някак по метода, възприет докато майката е била млада. Няма да седне да открива топлата вода тепърва.

# 3 661
  • София
Е, теб нали те разкриха от някакъв лумпен, че се оплакваш из темите...Значи имаш донор, действай с размножаването, не се озъртай в хората.
Поискала съм съвет преди години,когато сме били в началото на връзката си.Оттогава сме пораснали заедно и израснали проблемите си.Сега, разбира се,имаме нови и с тях ще се справим - за съжаление вече не са от личностен характер,но сме двама и заедно.
Имаме плюса да сме млади и да се напасваме,растейки заедно.Нямаме още толкова явно изградени навици и сме способни на промяна и компромиси.

Обаче като се мине 35 - 40 години,вече могат да се очакват много поведенчески отклонения и разбира се много по-трудно правене на компромиси .Едно е да си в началото на самостоятелният си живот и да имаш тепърва време да се изграждаш - един вид си гъвкав,а друго е 20-25 години да си живял по един начин и другият по същият начин.Напасването е изключително трудно и вече я няма гъвкавостта на младостта.

Както говорихме вече в темата,най-здравите семейства са тези,запознали се в университета или на съответната за университет възраст.Хем не много млади,хем с бъдеще пред тях,което може да бъде моделирано,хем с време да си напснат живота и характера,хем без крайни срокове...
О, прощавай, че ще ти разваля идилията, но още утре можеш да се окажеш в позицията на готова за ново напасване, питай Мамасита.

# 3 662
Панаирът е станал невероятен!  ooooh!
Инересно ми е, част от потребителките /които ми налагат собственото си и непоискано мнение/ дават ли си сметка, че тази тема я четат и чувствителни хора с репродуктивни проблеми.Не им стигат и другите ядове та сега и комплекси им насадете!

Да спрат да четат и да ядат пасти. Никой не може да ти вкара текст насила в главата.

Всеки сам да си пази съзнанието както може, ако знае, че е чувствителен.

На 31 съм, след три седмици ще съм на 32. Горе-долу следвам модела на майка си за първо и второ дете, за трето ще видим, но няма да е след 35.

Но наистина ме дразни този нов вид майки, които раждат на 40 и вместо да гледат на нещата с огромна благодарност, те направо излъчват арогантност в стил "видяхте ли, вече имам всичко- и кариера, и бебенце, перфектна съм!". Без да съзнават, че имат луд късмет. Едно време късно родилите бяха по-скоро свитите и късно зреещи момичета, които наистина се радваха на късния късмет. Сега са клонинги на Сара Джесика-Паркър. Мисля, че това е модерен феномен, възникнал с разширяване на възможностите на ин витро метода.

Да искаш да имаш всичко- това далеч не е онази искрена човешка болка за дете.

Питай ме де! Втория път се напаснахме толкова бързо, че след девет месеца резултатът беше виден. Човек задобрява. А в интерес на истината, не знаех, че на 30 способността за забременяване не намалявала толкоз много.

# 3 663
Е, теб нали те разкриха от някакъв лумпен, че се оплакваш из темите...Значи имаш донор, действай с размножаването, не се озъртай в хората.
Поискала съм съвет преди години,когато сме били в началото на връзката си.Оттогава сме пораснали заедно и израснали проблемите си.Сега, разбира се,имаме нови и с тях ще се справим - за съжаление вече не са от личностен характер,но сме двама и заедно.
Имаме плюса да сме млади и да се напасваме,растейки заедно.Нямаме още толкова явно изградени навици и сме способни на промяна и компромиси.

Обаче като се мине 35 - 40 години,вече могат да се очакват много поведенчески отклонения и разбира се много по-трудно правене на компромиси .Едно е да си в началото на самостоятелният си живот и да имаш тепърва време да се изграждаш - един вид си гъвкав,а друго е 20-25 години да си живял по един начин и другият по същият начин.Напасването е изключително трудно и вече я няма гъвкавостта на младостта.

Както говорихме вече в темата,най-здравите семейства са тези,запознали се в университета или на съответната за университет възраст.Хем не много млади,хем с бъдеще пред тях,което може да бъде моделирано,хем с време да си напснат живота и характера,хем без крайни срокове...
О, прощавай, че ще ти разваля идилията, но още утре можеш да се окажеш в позицията на готова за ново напасване, питай Мамасита.

Разликата с Мамасита е,че нейният първи съпруг е бил много по-възрастен от нея.Тя не веднъж го подчерта като грешка.Много по-трудно за компромис,промяна и напасване.До колкото рабрах само тя е трябвало да се променя.
Моят е с една година по-голям само,тоест почти набори - мислим еднакво и имаме подобни мечти и желания.

# 3 664
Да, първият ми мъж "роди" на 40. Изправяше ми се косата, като се замислех какво ще ме чака: петдесетак, застаряващи родители, възрастови изменения. Успокоявах се, че поне аз съм млада. Беше много болезнено загрижен за детето. Още е. Мисля, че възрастта си имаше значение.

# 3 665
Аз съм сигурна, че ССФ и на 30, и на 40, и на 50 може да роди и заедно с новороденото, още прясна-росна, да подсигури и приключенска ваканция и всякакви занимавки за енергично петгодишно дете. На мен обаче са ми слаби ангелите, затова днес го пратих на екскурзия с бабата и дядото.
е нали младите родители имат повече енергия, защо изпрати детето си с баба и дядо (предполагам са около 50-те)?  newsm78 Това май не се връзва с др ти твърдения.
Освен това смятам, че 40 е късно поради още една причина: личното ми мнение е, че децата са нещо, което следва да се прави от луди-млади, без много мисъл и анализ. На 40 си малко прекалено зрял за  първо дете. Виж ако е второ, то ще се гледа някак по метода, възприет докато майката е била млада. Няма да седне да открива топлата вода тепърва.
Възпитанието на едно дете изисква и мисъл и анализ, и няма никаква връзка с възраста. Иначе резултата е плачевен.

Панаирът е станал невероятен!  ooooh!
Инересно ми е, част от потребителките /които ми налагат собственото си и непоискано мнение/ дават ли си сметка, че тази тема я четат и чувствителни хора с репродуктивни проблеми.Не им стигат и другите ядове та сега и комплекси им насадете!
Но наистина ме дразни този нов вид майки, които раждат на 40 и вместо да гледат на нещата с огромна благодарност, те направо излъчват арогантност в стил "видяхте ли, вече имам всичко- и кариера, и бебенце, перфектна съм!". Без да съзнават, че имат луд късмет. Едно време късно родилите бяха по-скоро свитите и късно зреещи момичета, които наистина се радваха на късния късмет.
Ти от къде знаеш как са били родилите едно време, от баба си ли? Щото вижданията на баба ти не съвпадат с вижданията на моята, например. И това, е са ти насадили такива разбирания, не говори добре нито за тях, нито за теб дето ги повтаряш.
И не сме нов вид майки, майки сме като всяка друга, но ...сме се научили да бъдем толерантни, нещо напълно непознато за теб.

Тарталета, ти си се объркала. Мамасита и грешка, тя е божествена. А и ти кога се ожени?

# 3 666
Да, първият ми мъж "роди" на 40. Изправяше ми се косата, като се замислех какво ще ме чака: петдесетак, застаряващи родители, възрастови изменения. Успокоявах се, че поне аз съм млада. Беше много болезнено загрижен за детето. Още е. Мисля, че възрастта си имаше значение.
Боже, та този човек е баща на детето ти.
как няма да е болезнено загрижен, при такива бръмбари в главата на майката.

# 3 667
  • София
Ама моля ти се, tartelette, значи в кърпа ти е вързан. Sunglasses

# 3 668
  • София
Мамасито, сигурно ще те разочаровам, но и аз установих че съм страшно плодовита и на 35 и на 37, бебетата станаха адски бързо!
Третото ще е на 43! Grinning шок и ужасссссс

Последна редакция: пт, 08 авг 2014, 21:40 от magnet_for_happiness

# 3 669
Мисля, че децата изискват усет и инстинкт, а не анализ и разум, но това е само мое мнение. С анализ, но без усет нещата стават катастрофални. А по-възрастните са склонни да разчитат на интелекта, не на инстинкта. Вече споменах за идеята за децата като рационален проект.

Освен това с енергия или без, народът си е казал- 40 дни след раждането се пазиш. Не ми е сега времето за приключения и игри с петгодишен. Не и за скачане на батут. Но аз съм сигурна, че родилите на 40 са готови в августовската жега да повървят час-два из Родопите (докато кърмят новороденото, което си го носят, разбира се).

Бабата и дядото се навъртат около детето и общо взето не търчат с него. Когато мога, тичам аз. Баба и дядо гледат по друг начин, с по-малко енергия, разбира се. Абе защо трябва да обяснявам очевидни неща?

Едно време наблюдавах познати жени. Имаше няколко бездетни- имаха чисти и интересни домове, с екзотични предмети. Някои бяха строги възрастни майки, с по едно хипер-социализирано детенце, мамин послушко. Други си бяха обикновени, като моята. Не е нужно някой да ми е разказвал. Като всяко дете, бях наблюдателна и можех да свържа точките в картинка.

А и близко е до ума, че преди няколко десетилетия просто са се примирявали, защото не е имало нови методи.

# 3 670
  • София
Аз на мястото на някои хора бих се радвала изключително смирено, че някой льохман изобщо се е прежалил да се чифтоса с мен. Mr. Green

# 3 671

Аха, това от някакво изследване ли е  Joy ? Това може да е било едно време, но сега другояче стоят нещата.

# 3 672
Реших да питам майка си, която ме е родила на 37, какво мисли по въпроса за раждането на 40. Каза следното: "Между 30 и 40 наистина не чувстваш особена разлика в кондицията. Обаче след това ставаш на 50, а детето ти е още малко. Истината е, че егоизмът е водещ във взимането на такова решение. Всеки гледа собствените си желания, а не мисли реално за детето."

# 3 673
  • София

Аха, това от някакво изследване ли е  Joy ? Това може да е било едно време, но сега другояче стоят нещата.
Ейййй изпуснала съм да прочета тази простотия, хахаха

# 3 674
Хех, горко им на тези, дето не са стъпвали в университет или учат дистанционно - нЕмат шанс.

Общи условия

Активация на акаунт